Router - obmedzené pripojenie
Router - obmedzené pripojenie
Zdravím, mám doma router od značky ASUS, doteraz s ním nebol problém. Bývam v dvojposchodovom dome, router je umiestnený na prízemí a ja sa s notebookom pripájam na poschodí. Posledné dni sa mi stalo, že vždy po zapnutí notebooku mi ukázalo vo windowse silu signálu v paličkách, ale zobrazil sa mi aj žltý výkričník na ukazateli signálu a internet bol obmedzený, nešiel. Prvé som to riešil tak, že som resetol router a potom mi už notebook pripojilo a teraz som zistil, že ak zbehnem s notebookom na schodisko bližšie k routeru, signál stúpne o paličku/dve a už to obmedzenie a žltý výkričník zmizne a keď sa aj vrátim na poschodie, signál zoslabne ale internet už stále ide. Ako je to možné? Pred časom toto router vôbec nerobil. Už som to vyriešil extenderom a signál hore je na plno. Ale zaujíma ma aj tak, prečo to doteraz router nerobil a teraz začal, čím to je?
-
hojko
Site Admin
- Kontaktovať používateľa:
Re: Router - obmedzené pripojenie
Mozno niekto u susedov si zapol router a pouziva rovnaky kanal, pripadne kanal, ktory prekryva ten tvoj, cim nastalo male rusenie. A prave toto rusenie moze znamenat, ze na poschodi mas uz problem so signalom. Tiez sa mohla poskodit wifi antena k notebooku, pretoze je to obycajny tenky kablik, ktory byva zvycajne umiestneny vedla displeja. Je tam vela vedlajsich faktorov a tazko to zistit. Rovnako tak moze byt chyba v routri, nieco zblblo v elektronike, trosku si pootocil antenky do ineho uhla atd...