router Vigor 2700VoIP - výpadok LAN

Ak potrebujete pomoc alebo poradiť, píšte sem (len PC, elektronika atď.)...
Thovt
Star
Star

router Vigor 2700VoIP - výpadok LAN

Príspevok od používateľa Thovt »

Mám problém s routrom DrayTek Vigor 2700 VoIP. Je to DSL router, mám program Turbo2 Plus od T-Com.
Nepravidelne mi vypadáva internet, konkrétne prestanem mať ping z PC na router.
Na router sú napojené 3 PC, robí to na každom, neviem určite či naraz, ale myslím že áno.
Po výpadku internet (aj ping) sám nabehne po nejakom čase, nemeral som to, je to niečo medzi 1 - 2 minútami.
Ak počas výpadku vytiahnem LAN kábel z routra a dám ho späť, vždy net (ping) nabehne ihneď (do 5 sekúnd).
Ak pozerám na internete video alebo niečo sťahujem, tak to ide bez výpadkov. Často mám výpadky medzi sťahovaním (pri 15 min čakaní na rapide).
Ak iba prezerám stránky, výpadky sú častejšie.
Vypadáva to asi tak jeden - dva krát za 10 minút, ale ak sa to zblázni, tak asi aj 5 krát po sebe.

Skúšal som dať nový firmware routra zo stránky T-Com - problém sa nevyriešil.
Skúšal som odpojiť ostatné PC z routra a nechať len jeden, potom som vymenil LAN kábel z tohto PC za iný - bez výsledku.
Samozrejme som dal hľadať sypware a víry, tam by problém nemal byť, výpadok sa mi objavil aj po novej inštalácii.

Najskôr to bude treba reklamovať, router je ešte niečo vyše roka v záruke.
Ak by niekto vedel nejaké riešenie, prosím o radu.
Nechcel by som zostať bez netu, tak by som chcel zohnať iný router predtým, ako by som svoj dal na reklamáciu.
Klo_b_asa
Star
Star
Používateľov profilový obrázok
Kontaktovať používateľa:

Príspevok od používateľa Klo_b_asa »

Mal som rovnaký problém ked som ešte fičal na internetu od tcomu.
Zavolal som na infolinku (0800123777) a povedal som im svoj problém.
Oni len na dialku prekontrolovali okruch a vždy povedali že je všetko OK.
Ale už asi na nejaký 10x som im povedal, že odstupujem od zmluvy nakoľko nie je možné využívať ich služby v plnej miere. Na to prišiel ku nám technik z Tcomu a robil niečo s káblami. Tcom priznal chybu, vraj bol problém v kabeláži niekde mimo mojho bytu.
Problém sa mi prejavoval pokaždé ked som chcel niečo stiahnuť alebos a niekam prihlásiť.
Od návštevy technika bolo všetko OK
eureka
Light Star
Light Star
Používateľov profilový obrázok

Príspevok od používateľa eureka »

problem nemusi byt len v kabloch ale aj v routri mas nan zaruku daj ho skontrolovat ja som mal ties taky router padal mi net dal som reklamovat vyemnili islo vsetko jak ma :D
Thovt
Star
Star

Príspevok od používateľa Thovt »

Mne sa zdá, že je problém v routri, lebo router je na net prihlásený, iba do jednotlivých PC nejde signál.
Dám ho teda na reklamáciu.

//autoeditácia príspevku ( 28 Jun 2009, 20:41 )
Tak som konečne dal router na reklamáciu a pretože som predpokladal, že to bude trvať dlho a nechcel som zostať bez netu, kúpil som si nový.
Zapojím ho a naraz ku**a, problém zostal.
Tak teraz už mi bolo jasné, že mám niečo so sieťovou kartou.
Vypnem integrovanú, dám do PC druhú a problém vyriešený.
Napísať odpoveď