router + zdielanie netu z kamosom

O internete a sieťach, problémoch, nastaveniach...
gego
Light Professional
Light Professional
Používateľov profilový obrázok
Kontaktovať používateľa:

router + zdielanie netu z kamosom

Príspevok od používateľa gego »

mam takyto problem mam router minitar mnwapg-2 a ako hlavnu ip adresu mam nastavenu svoju ip dajme tomu ze priklad dam 84.214.8.100 napisal som taku lebo mam verejnu ip ... mam tam rozmedzie dhcp serverom priradenych ip od .......101 do .......110 problem ale nastane ked ma niekto na internete to je v ramci planety pravdepodobne ze ma verejnu ip 84.214.8.102 a ja mam na sietovke nastavenu danu ip ked sa uzivatel ktory ma taku istu ip ako ja zapne pc tak mi pise ip adresa ma konflikt v sieti a ono je bezne ze cez obed okolo 12 nemozem napisat ani jednu ip z rozmedzia lebo stale mi pise ze ip sa uz pouziva co s tym ?????
t0m4s3
Admin
Admin
Kontaktovať používateľa:

Príspevok od používateľa t0m4s3 »

1) skus viac pouzivat interpunkciu
2) k veci:

rozsah DHCP servra nastavujes na internom interfaci (tzn. v LAN sieti), a ta nema na tebe pridelenu verejnu IP ziadny vplyv. V podstate to vyzera takto

WAN IP - verejna ip (84.100.25.60) - tuto ti prideli provider, ta sa nemeni (ak sa aj meni to je jedno - napr. pri ADSL)

LAN IP - toto je adresa pomocou ktorej komunikuju "vnutorne" interfacy routra s pocitacmi. Nastavis akurat rozmedzie posledneho oktetu (to je to Xko) a pocitace dostanu IP pridelenu od toho routra v ramci tohto rozmedzia. 192.168.0.100 - 192.168.0.110.

Tvoj problem si popisal ako madar a vobec nikto netusi kde co nastavujes, skus byt konkretnejsi a presnejsi vo vyjadrovani. ( http://stare.cz/otazky )
Prílohy
gego.png
gego
Light Professional
Light Professional
Kontaktovať používateľa:

ok

tak ideme na to takto . router nema moznost samostatne nastavit wan a lan . proste tam nastavim na ip adress je tam len jedna 88.244.2.100 . je to verejna adresa od ktorej sa rozvija rozsach dhcp takze tak a kedze mi to priradi adresu 88.244.2.101 a ked totu ip ma niekto na nete tak logicky napise ze sa zhoduje a dakedy sa zhoduju vsetky z rosahu dhcp cize nemam moznost pouzit ziadnu . neviem ako to mam opisat dal by som aj screeny ale mam tam vlasne ip akoze davat ip na na net ....chapete nastavim rozsach od 88.244.2.101 - 88.244.2.120 nemozem tam nastavit lokalku lebo tam taka moznost ani nieje je tam len jedna ip adresa ...
t0m4s3
Admin
Admin
Kontaktovať používateľa:

nemas to nahodou obratene? Pretoze popisujes situacie presne v opacne ako v skutocnosti je. WAN je iba jedna adresa, ziadny rozsah. Navyse za pridelenie adresy odpoveda DHCP server (=providerov router) providera, ktory nemoze priradit rovnaku IP adresu tebe pokial ju uz priradil niekomu inemu. Na druhu stranu, LAN IP adresu, jej masku a rozsah priradenia adries DHCP servrom (= tvoj router) je v tvojej rezii. Screeny by velmi pomohli. Co mas napisane v zmluve ohladom technickych nastaveni?
gego
Light Professional
Light Professional
Kontaktovať používateľa:

no presne asi tam mam iba wan nastavenie a nic ine a musim priradovat ip ktore su vlasne verejne asi tak ...
Prílohy
ip.JPG
mathev
Star
Star
Kontaktovať používateľa:

Príspevok od používateľa mathev »

no ale toto NIEJE router ale ap. a ak fakt hej tak toto co si poslal je nastavenie lan a nastavenie pre wan musia byt este niekde inde
t0m4s3
Admin
Admin
Kontaktovať používateľa:

gego napísal:no presne asi tam mam iba wan nastavenie a nic ine a musim priradovat ip ktore su vlasne verejne asi tak ...
tak ako povedal kolega nadomnou. Tu si to nastav takto:

IP Address: 192.168.1.1
Subnet Mask: 255.255.255.0
Default Gateway: tak toto netusim co tu robi
DHCP: Server
DHCP Client range: 192.168.1.2-192.168.1.100 (napr)
DNS server: DNS server ktory mas providerom priradeny v zmluve, prip. nejaky iny DNS server
Spanning tree mozes vypnut

WAN pripojenie (tie tvoje 84kove IP) nastav v zalozke Wireless
gego
Light Professional
Light Professional
Kontaktovať používateľa:

dobra to rada keby som mal kde napisat tie ipcky je tam len toto nic ine ....
mademan
Light Star
Light Star

Príspevok od používateľa mademan »

kde ich tam nemas kam napisat?
do vrchneho okienka das 192.168.1.1 ako adresu LAN rozhrania tej krabicky s antenkou, do dhcp range napises adresy kt. bude krabicka pridelovat uzivatelom LAN, presne ako bolo vyssie povedane...
gego
Light Professional
Light Professional
Kontaktovať používateľa:

tak skusime to graficky . . teraz by to uz malo byt jasne co vlasne chcem aby sa nedialo ...
Prílohy
ip.JPG
t0m4s3
Admin
Admin
Kontaktovať používateľa:

Povies mi preco nastavujes na LANke verejne IP adresy ??? Omfg!! Nastav si tam 192.168.1.X a vsetko pojde ako potrebujes.
Napísať odpoveď