Rozchod - čo robiť?

Diskusia o tom, čo Vás trápi v súkromí...
p4ra
Redeemer
Redeemer
Používateľov profilový obrázok
Kontaktovať používateľa:

Re: Rozchod - čo robiť?

Príspevok od používateľa p4ra »

qwerty, sklamem ta. Ja som IT-ckar. Nedokazem spocitat kolko zien som mal (a je mi uprimne jedno, ci mi niekto veri, ci nie, nemam za potreby niekomu nieco dokazovat, a kto ma pozna osobne, tak vie), a napriek tomu si myslim, ze pises take sprostosti, ze liecenie, ktore ti odporucil xH4wk je naozaj na zamyslenie. Ved si len vyfiltruj veci, ktore pises - sam tomu nemozes verit. A OP evidentne nie je blby 18-rocny sopliak (co je dost vzacne dnes), takze jasne povedal, co chce, a co nechce.
Blur
Light Star
Light Star

Príspevok od používateľa Blur »

čítal som to raz qwerty a viackrát nepotrebujem. Nemyslím si, že jediné riešenie je v tom začať teraz striedať jedno dievča za druhým. Podľa mňa to musíš mať v náture, ja taký proste nie som.
xH4wK napísal: A taktiez suhlasim, vztahy ktore spocivaju vo vypisovani si nemaju zmysel, vinimocne sa ludia ktori si takto vypisuju znasaju aj v reale kazdy den..
Za ten čas sme boli veľakrát spolu, aj niekoľkokrát na výletoch s jej rodičmi a z ich strany ani zo strany od nej neboli žiadne problémy.. proste sa stalo to čo píšem v prvom príspevku:/
p4ra
Redeemer
Redeemer
Kontaktovať používateľa:

Príspevok od používateľa p4ra »

Ako som ti pisal predtym, problem je, ze nie ste samostatni, co znamena, ze kedykolvek sa zbalis a ides za nou, ci ona za tebou. Autom, vlakom, autobusom - to je jedno. Ale takto vam ta dialka a pisanie len komplikuje veci. Ci to chces prijat, ci nie, clovek potrebuje dotyk toho druheho, atd., ked maju byt spolu. Definitivne v mladsom veku, lebo je to este vsetko nove, nemate za sebou nic, a to je pochopitelne.

Ja som momentalne na opacnej strane bariery. Je v mojom zivote nova osoba, s kt. sa snazime o nieco. Pisem to schvalne takto, lebo povedat, ze o vztah, ked ona je odomna 1000km je trufale. Ale obaja sme uz dospeli, ja cez 30, ona takmer 30. Mame za sebou vztahy, vieme, co je to byt s niekym. A aj napriek tomu, ze sme viac s pocitacmi/mobilmi/tabletmi, ako spolu, je to zvladnutelnejsie, lebo to berieme triezvejsie. Ona pracuje a zije na SK, ja pracujem a zijem v Nemecku, a proste veci su take, ake su. Mali sme moznost - bud alebo. Rozhodli sme sa.

Co z toho bude? To si netrufam povedat ani ja, a uvidim.
Blur
Light Star
Light Star

Na začiatku vzťahu a aj počas neho sme si niekoľkokrát vyjasnili či je to to, čo obaja chceme - aby tento vzťah mal aj budúcnosť. Viem že si myslíš že v našom veku to môže byť aj naivita, to neznamená však, že to fungovať nemôže, pokiaľ sú obaja vo vzťahu dostatočne "rozumovo vyspelý". Bolo to tak, že dni predtým ako nastal zlom vo vzťahu sme boli aj s jej rodičmi dohodnutí, že by som po maturite išiel bývať k nim, tam by sme pomáhali/prispievali jej rodičom(brigáda, pomoc okolo domu) nech ich iba nevyciciavam a študovať by som šiel do BA(30 min cesta do BA). Žiaľ..
DarkNation
Expert
Expert

Príspevok od používateľa DarkNation »

Skus sa spytat sam seba ci by si chcel byt znova vo vztahu s dievcatom ktore si musel tolko prosit a nahanat. Ja by som to urcite nechcel. Celu situaciu beries prilis tragicky, zivot nekonci v momente ked sa rozides s nejakou čubou, na svete je ich obrovska hromada a pripisovat v tvojej momentalnej situacii (schvalne som to formuloval takto, pretoze ked uz si s nejakou vo vztahu tak je to normalne) jednej konkretnej taku obrovsku dolezitost nie je na jednej strane prave najmudrejsie, na strane druhej je to prirodzene kedze to bola tvoja prva slecna. Ale zabudni na nu, dala ti jasne najavo ze o teba zaujem nema. Skus namiesto smutenia nadvazovat nove znamosti a neprestavaj na sebe pracovat (zacni chodit do fitka napr.).
Blur
Light Star
Light Star

bude to tým že prvý vzťah, alebo mám príliš rozprávkovú predstavu o živote, ale nie som si istý či to nechať tak:/ ...aj keď, čo ešte mám ja spraviť?
ďakujem za radu DarkNation
qwerty-xyz

Príspevok od používateľa qwerty-xyz »

ved ten ti povedal presne toto iste co ja len v miernejsej forme, co si posera? prijmi veci takymi ako su, si sa rozisiel uz pochop ze zien je vela, vela z nich sa bude podobne spravat ako tvoja byvala, tak si najdi zaluby ktore ta fyzicky vytazia a chod balit ine baby. klin sa klinom vybija, a ked to nedokazes pochopit tak akurat prereves dalsie dva tri tyzdne, UPLNE zbytocne ....
Blur
Light Star
Light Star

qwerty-xyz napísal:ved ten ti povedal presne toto iste co ja len v miernejsej forme, co si posera? prijmi veci takymi ako su, si sa rozisiel uz pochop ze zien je vela, vela z nich sa bude podobne spravat ako tvoja byvala, tak si najdi zaluby ktore ta fyzicky vytazia a chod balit ine baby. klin sa klinom vybija, a ked to nedokazes pochopit tak akurat prereves dalsie dva tri tyzdne, UPLNE zbytocne ....
chápeš že som to čítal už niekoľkokrát a svoje som ti na to povedal?
test
Hardcore addict
Hardcore addict

Príspevok od používateľa test »

Blur - Nema to vyznam, vykasli sa na nu, zabudni, najdi si aktivity a casom aj inu zenu.
Blur
Light Star
Light Star

bol som von, stále som myslel na ňu, zapol som si hru s kamošmi, nebavilo ma to lebo som myslel na ňu, ani do tej školy si nemôžem prečítať nič lebo sa nedokážem sústrediť... :/
susko8
Medium Star
Medium Star

Príspevok od používateľa susko8 »

Blur mam 3,5 mesiaca od prveho vztahu co som mal, tiez rocny a nieco. Ano bude ti blbo a bude ti casto blbo aj po dlhsom case, ale cas lieci a velmi efektívne.Avsak klamal by som ti keby som povedal, že po čase som uplne v pohode, ale nebojim sa povedat, že mi je už lepšie a citim sa silnejší ako človek (nie fyzicky) a to je moja rada pre teba. Jednoducho sa to snaž brať ako dôležitý moment/situaciu v tvojom živote, ktorej zranenie keď budeš liečiť budeš sa stavať silnejším a pripravovať sa tým a dospievať na niekoho kto ti naozaj za to bude stáť. A nebojím sa ti poradiť lebo som myslim trochu podobná povaha. GL

edit: a takisto mysli aj na rady ostatných.. :)
Fabo
Hardcore addict
Hardcore addict
Kontaktovať používateľa:

Príspevok od používateľa Fabo »

Qwerty: Ty si davno ITckara nevidel, co? Skus zobrat frajerku do nejakej IT firmy sa poprechadzat, odides single :-*

Blur: daj tomu cas, postupne prides na ine myslienky, cim viac sa budes zamestnavat niecim inym, tym skor.
qwerty-xyz

Príspevok od používateľa qwerty-xyz »

Fabo napísal:Qwerty: Ty si davno ITckara nevidel, co? Skus zobrat frajerku do nejakej IT firmy sa poprechadzat, odides single :-*

Blur: daj tomu cas, postupne prides na ine myslienky, cim viac sa budes zamestnavat niecim inym, tym skor.

vidavam ich bezne. :| looseri su to stale. vacsina frajerky nema, a ti co maju tak s nimi maju bud starosti alebo maju vo vlastnych hlavach ráj, ze je vsetko ok, pritom frajerky behavaju za inymi. Bratm ,nesnaz sa ma presvedcit ze to tak nie je, vidavam to na vlastne oci. A na nejednej FRI party som bol, a nestacil sa divit.

xH4wK -- pod vonku , ne ? predpokladam ze tiez IT ckar, hystericke reakcie, typicke pre tuto sortu ludi.
t0m4s3
Admin
Admin
Kontaktovať používateľa:

Príspevok od používateľa t0m4s3 »

Dristy premazane, dalsi OT bude "odmeneny"
guess.whoo
Redeemer
Redeemer
Kontaktovať používateľa:

Príspevok od používateľa guess.whoo »

qwerty podla mna by si poradil aj cloveku, co sa mu pripiekla prazenica nech ide za zenami. ty musis mat strasny komplex.
blur - vyskusaj nejake nove sporty, alebo este lepsie najdi si popri skole brigadu a budes mat 2 v 1. menej casu rozmyslania nad blbostami a viac penazi
M142
Addict
Addict

Príspevok od používateľa M142 »

a bud vdacny za to, ze je tak daleko, to je obrovska vyhoda. poblokuj ju kde sa da a je zo zivota prec. vies o kolko je to tazsie, ked mate spolocnych znamych, miesta ktore oblubujete a pod? len sa co najviac zamestnaj, to je liek.
Blastbit
Hardcore addict
Hardcore addict

Príspevok od používateľa Blastbit »

Blur:
Co sa stalo sa už neodstane.
Chyby urobili obaja.
400 km dialka je obrovská nevyhoda.
Maloktorý takýto vztah na dialku dlho vydrží.
U teba bude lahšie zabudanie, kedze je daleko od teba.
Spomínané recepty na zabudanie sú: šport,iné záluby,pritomnost inej ženy/žien.
zelovoc
Darca
Darca
Bydlisko: Nikto nikomu nie je taký zaviazaný, ako opice Darvinovi.
Kontaktovať používateľa:

Príspevok od používateľa zelovoc »

@Blur: rozchodov som zazil par. Prvy vztah mi trval takmer 4 roky a o to to bolo horsie. Kazdopadne ako pises, ze ste sa pohadali a hned isla s inym, tak bud: Je to vekom alebo za to nestoji, kazdopadne nemas uz co riesit, musis sa v zivote posunut dalej. Je to narocne, ale je to dobre a potrebujes to ako zivotnu skusenost do dalsieho vztahu. Co ta nezabije, ta posilni a tu to plati 10x. Ked mi skoncil druhy ozajstny vztah, tak problem bol ten, ze sme mali vela spolocnych kamaratov a to bolo fest tazke a ponizujuce ju vidavat s kamaratom. A este aj na sestrinej svadbe, kedze to bol hlavne svagrov kamarat. Ale som tu a o to silnejsi. Takze ber aj toto tazke obdobie ako jedno velke pozitivum, ktore ta v zivote posunie dalej. Je od teba 400km a uz ju pravdepodobne nikdy v zivote neuvidis, to je super. fakt.

A ako pisu ostatni, ze zabudni. Nezabudaj. Jedneho dna to budu pekne spomienky, za ktore budes velmi vdacny. Ja som kazdy rozchod musel kvalitne zapit a po istej dobe som si nasiel nove konicky, ktore mi priniesli mnozstvo dalsich zazitkov. V partnerskom zivote si este pozijes, tak si pozi aj single kym mozes.

@qwerty: tiez som ITckar, ked som moju zobral do roboty, tak som ju tam aj rovno zamestnal.
Hegy
Hardcore addict
Hardcore addict

Príspevok od používateľa Hegy »

Blastbit napísal:Blur:
Co sa stalo sa už neodstane.
Chyby urobili obaja.
400 km dialka je obrovská nevyhoda.
Maloktorý takýto vztah na dialku dlho vydrží.
U teba bude lahšie zabudanie, kedze je daleko od teba.
Spomínané recepty na zabudanie sú: šport,iné záluby,pritomnost inej ženy/žien.
tiez som zacinal so 400km vzdialenostou, dnes zijeme spolu v jednej domacnosti uz 2 roky a to som ITckar :-D
Fabo
Hardcore addict
Hardcore addict
Kontaktovať používateľa:

Príspevok od používateľa Fabo »

Hegy: si nebol ale na strednej, ci? :D
Napísať odpoveď