Rozdelenie disku-chyba systemu.
-
melondubnica
Amateur
Rozdelenie disku-chyba systemu.
Dobry den prajem,
Pokial by to bolo mozne a nasiel by sa dobry clovek,prosil by som pomoct s
nasledujucim problemom.
Skusim strucne popisat:
Na mojom starsom pocitaci Avira hlasila neustale viry, tak som sa rozhodol
ze komplet nainstalujem novy windows.Windows mam oficialne zakupeny na CD- Windows XP Home Edition.
Vsetko prebehlo v poriadku, nainstaloval ovladace a som sa rozhodol ze rozdelim disk
na dve casti, nasiel som na nete jeden program ktory to dokaze rozdelit, tak som isiel podla navodu
na zive.sk. Vsetko prebehlo az do restartu, kedy uz pocitac nenabehol,nebolo mozne sa dostat
ani do posl.znama konfiguracia, vobec do sytemu nejde sa dostat, rozhodol som sa povodnym
CD opravit system ale nepomohlo, tak som skusil opet preinstalovat Windows,
instalacia prebehne az po restart, vyberiem CD a spat na pokracovanie si CD uz PC nevypita,
opat nabehne ta ista chybna obrazovka, chybu som odfotil, prikladam screen.
tu je popis na obrazovke v priebehu instalacie:
Windows XP Home Edition Setup
Please wait while Setup formats the partition
C: Partition1 [ New (Raw) ] 78164 MB (78164 MB free)
on 78167 MB Disk 0 at Id 0 on bus 0 on atapi [MBR]
Setup is formating.....
Ale ked prebehne instalacia po restart PC , tak naspat PC uz CD na pokracovanie instalacie nepita ale
opat nabehne ta ista chyba, ta chyba nabehne aj po zapnuti pc a
nie je mozne sa dalej dostat, vedel by mi prosim niekto poradit co sa stalo, popripadne
nejakou radou pomoct ten windows nainstalovat, budem nesmierne kazdemu vdacny, s takymto
niecim som sa nikdy nestretol. Dakujem za kazdu radu a pomoc. Prajem prijemny den.
Pokial by to bolo mozne a nasiel by sa dobry clovek,prosil by som pomoct s
nasledujucim problemom.
Skusim strucne popisat:
Na mojom starsom pocitaci Avira hlasila neustale viry, tak som sa rozhodol
ze komplet nainstalujem novy windows.Windows mam oficialne zakupeny na CD- Windows XP Home Edition.
Vsetko prebehlo v poriadku, nainstaloval ovladace a som sa rozhodol ze rozdelim disk
na dve casti, nasiel som na nete jeden program ktory to dokaze rozdelit, tak som isiel podla navodu
na zive.sk. Vsetko prebehlo az do restartu, kedy uz pocitac nenabehol,nebolo mozne sa dostat
ani do posl.znama konfiguracia, vobec do sytemu nejde sa dostat, rozhodol som sa povodnym
CD opravit system ale nepomohlo, tak som skusil opet preinstalovat Windows,
instalacia prebehne az po restart, vyberiem CD a spat na pokracovanie si CD uz PC nevypita,
opat nabehne ta ista chybna obrazovka, chybu som odfotil, prikladam screen.
tu je popis na obrazovke v priebehu instalacie:
Windows XP Home Edition Setup
Please wait while Setup formats the partition
C: Partition1 [ New (Raw) ] 78164 MB (78164 MB free)
on 78167 MB Disk 0 at Id 0 on bus 0 on atapi [MBR]
Setup is formating.....
Ale ked prebehne instalacia po restart PC , tak naspat PC uz CD na pokracovanie instalacie nepita ale
opat nabehne ta ista chyba, ta chyba nabehne aj po zapnuti pc a
nie je mozne sa dalej dostat, vedel by mi prosim niekto poradit co sa stalo, popripadne
nejakou radou pomoct ten windows nainstalovat, budem nesmierne kazdemu vdacny, s takymto
niecim som sa nikdy nestretol. Dakujem za kazdu radu a pomoc. Prajem prijemny den.
Re: Rozdelenie disku-chyba systemu.
mas nastavene bootovanie z CD?
tipnem si, ten program co si pouzil je Partition Magic? pretoze ten mne [a ludom od ktorych som podobne otazky cital] sposobil uplne rozbitie systemu
tipnem si, ten program co si pouzil je Partition Magic? pretoze ten mne [a ludom od ktorych som podobne otazky cital] sposobil uplne rozbitie systemu
-
melondubnica
Amateur
Ano bol to tusim ten program , uz neviem presny nazov, bootovanie z Cd si zvolim tlacitkom F11 pred formatom, zacne bootovat nacita subory a po restarte ma XP nabehnut a vypitat opat vlozit CD a pokracovat ale nenabehne XP ale opat ta cierna obrazovka.
//autoeditácia príspevku (26 Okt 2011, 19:12)
vie niekto prosim pomoct?
//autoeditácia príspevku (26 Okt 2011, 19:12)
vie niekto prosim pomoct?
-
Michaelo
Hardcore addict
- Kontaktovať používateľa:
Nastav si bootovanie z CD priamo v biose potom aj po RR bude nacitavat z CD mozno to nacita.
Btw mne tiez partition magic davnejsie odfajcil Win ale opravil som to nejako. Ak chces mat viac particii na HDD tak to sprav pri instalacii windowsu. Vyberies pri formatovani pokrocile moznosti a das ADD PARTITION a vytvoris si C a D. Potom kliknes na C a das install.
Btw mne tiez partition magic davnejsie odfajcil Win ale opravil som to nejako. Ak chces mat viac particii na HDD tak to sprav pri instalacii windowsu. Vyberies pri formatovani pokrocile moznosti a das ADD PARTITION a vytvoris si C a D. Potom kliknes na C a das install.
Skús ísť systematicky.
Rozhoď disk /zruš partície/, je to rýchlejšie. Následne si vytvor partície podľa potreby - pre systém, dáta a.i. /z inštalačky Win/. Potom spusť instaláciu na C:, radšej s úplným formátovaním, nie rýchlym.
Rozhoď disk /zruš partície/, je to rýchlejšie. Následne si vytvor partície podľa potreby - pre systém, dáta a.i. /z inštalačky Win/. Potom spusť instaláciu na C:, radšej s úplným formátovaním, nie rýchlym.
-
melondubnica
Amateur
Zdravim, takze to nepomohlo,popisem ako som postupoval:
Spustil PC, tlacitkom F11 zvolil boot device CD-room, prebehlo nacitavanie,
zmazal som partition disk C, disk D som zmazal uz predtym, ked som skusal format,
vytvoril som nove partition C 30 000 MB, zvysok bol D, pomenoval D,
obrazovka vyzerala nasledovne
C: Partition1 [ New (Raw) ] 30000 MB (30000 MB free)
D: Partition2 [ New (Raw) ] 48164 MB (78164 MB free)
zvolil format na disk C, prebehol format az po restart a po restarte
sytem nenabehol a CD spat nepitalo ale nabehla cierna obrazovka s chybou.
Opat som dal bootovat z CD a takto teraz vyzera obrazovka
C: Partition1 [ NTFS ] 30000 MB (29486 MB free)
C: Partition2 [ Unknown ] 48164 MB (48164 MB free)
Unpartitoned space 3 MB
ako dalej?? dakujem.
Spustil PC, tlacitkom F11 zvolil boot device CD-room, prebehlo nacitavanie,
zmazal som partition disk C, disk D som zmazal uz predtym, ked som skusal format,
vytvoril som nove partition C 30 000 MB, zvysok bol D, pomenoval D,
obrazovka vyzerala nasledovne
C: Partition1 [ New (Raw) ] 30000 MB (30000 MB free)
D: Partition2 [ New (Raw) ] 48164 MB (78164 MB free)
zvolil format na disk C, prebehol format az po restart a po restarte
sytem nenabehol a CD spat nepitalo ale nabehla cierna obrazovka s chybou.
Opat som dal bootovat z CD a takto teraz vyzera obrazovka
C: Partition1 [ NTFS ] 30000 MB (29486 MB free)
C: Partition2 [ Unknown ] 48164 MB (48164 MB free)
Unpartitoned space 3 MB
ako dalej?? dakujem.
to preto, ze si nenastavil prioritne bootovanie, len si jednorazovo nabootoval z CD
vlez do biosu, a nastav na prve miesto mechaniku
vlez do biosu, a nastav na prve miesto mechaniku
-
melondubnica
Amateur
Bohuzial opat to prebehlo neuspesne.
Zvolil som v biose boot device:
1 CD rom
2 hard disk
3 floppy
zmazal disk, vytvoril novy, zvolil fromat NTFS, nacitalo subory az do restartu, po restarte
opat chybna obrazovka a instalacia neprebehla.
nechapem preco to nejde, ja som instalacnych systemov nainstaloval mnoho, ale tomuto nerozumiem preco to nejde. Ved aj tento pocitac som pred tyzdnom komplet preformatoval, lebo viry poskodili system.
teraz to vyzera nasledovne:
78167 MB Disk 0 at Id 0 on bus 0 on atapi [ MBR ]
C: Partition1 [ NTFS ] 78164 MB (77649 MB free)
Unpartitoned space 3 MB
teraz tam nejakych 500 MB vyzera ze je nahratych ktore nacitalo z CD pri formatovani, ale preco po restarte
nabehne stale ta ista chybna obrazovka a nie system a nepita vlozit CD na instalaciu, takto som to robil pred tyzdom
a vsetko bolo OK az po to rozdelenie diskov, odvtedy nie a nie sa pohnut dalej.
a toto Unpartitoned space 3 MB : je v poriadku ze tam je ? to zmazat nejde, to je tam vzdy?
Zvolil som v biose boot device:
1 CD rom
2 hard disk
3 floppy
zmazal disk, vytvoril novy, zvolil fromat NTFS, nacitalo subory az do restartu, po restarte
nechapem preco to nejde, ja som instalacnych systemov nainstaloval mnoho, ale tomuto nerozumiem preco to nejde. Ved aj tento pocitac som pred tyzdnom komplet preformatoval, lebo viry poskodili system.
teraz to vyzera nasledovne:
78167 MB Disk 0 at Id 0 on bus 0 on atapi [ MBR ]
C: Partition1 [ NTFS ] 78164 MB (77649 MB free)
Unpartitoned space 3 MB
teraz tam nejakych 500 MB vyzera ze je nahratych ktore nacitalo z CD pri formatovani, ale preco po restarte
nabehne stale ta ista chybna obrazovka a nie system a nepita vlozit CD na instalaciu, takto som to robil pred tyzdom
a vsetko bolo OK az po to rozdelenie diskov, odvtedy nie a nie sa pohnut dalej.
a toto Unpartitoned space 3 MB : je v poriadku ze tam je ? to zmazat nejde, to je tam vzdy?
melondubnica
nic v zlom, ale spachal si obrovsku bfu chybu. totiz, partitions si mal vytvorit priamo pri inicializacii setup z cd.a potom sa rozhodnut, na ktoru z nich system instalovat. xp totiz nevyzaduju default instalaciu na C:\ ako to bolo u starsich systemov w9x.
najkratsia cesta k oprave (ak mas zalohovane vsetky dolezite data):
spustit instalkacku xp znova, vytvorit dve partitions pomocou nej:
doporucujem pre system tak cca 20GB (primary), zvysok pre hry, programy a data (logical partition).
nainstaluj system do formatovanej part (ntfs). po restarte ho zastav a v BIOS nastav bootovanie z hdd.
nic v zlom, ale spachal si obrovsku bfu chybu. totiz, partitions si mal vytvorit priamo pri inicializacii setup z cd.a potom sa rozhodnut, na ktoru z nich system instalovat. xp totiz nevyzaduju default instalaciu na C:\ ako to bolo u starsich systemov w9x.
najkratsia cesta k oprave (ak mas zalohovane vsetky dolezite data):
spustit instalkacku xp znova, vytvorit dve partitions pomocou nej:
doporucujem pre system tak cca 20GB (primary), zvysok pre hry, programy a data (logical partition).
nainstaluj system do formatovanej part (ntfs). po restarte ho zastav a v BIOS nastav bootovanie z hdd.
Môžeš prezradiť prečo vyberáš pri inštalácii Windowsu CD z mechaniky ? Pre mňa je to dosť nepochpiteľné ...instalacia prebehne az po restart, vyberiem CD a spat na pokracovanie si CD uz PC nevypita
-
hojko
Site Admin
- Kontaktovať používateľa:
ramaya: Ked treba odpisat key z napaleneho CDcka a kluc je len na CD 
No ale kľúč sa nezadáva hneď na začiatku. Zadáva až pri prebiehajúcej inštalácii , ktorá sa spustí až po reštarte a podľa tej obrazovky to vyzerá , že on vybral to CD ešte pred prvým reštartom a žiadna inštalácia sa ani nezačala , tak ako mohla prebehnúť , keď sa ani nezačala ...melondubnica napísal: zmazal disk, vytvoril novy, zvolil fromat NTFS, nacitalo subory az do restartu, po restarte
-
melondubnica
Amateur
Ano presne tak, prebehol format a ma zacat instalacia ktora nezacne, jednalo sa o chybu zavadzacich spustacich sektorovramaya napísal: No ale kľúč sa nezadáva hneď na začiatku. Zadáva až pri prebiehajúcej inštalácii , ktorá sa spustí až po reštarte a podľa tej obrazovky to vyzerá , že on vybral to CD ešte pred prvým reštartom a žiadna inštalácia sa ani nezačala , tak ako mohla prebehnúť , keď sa ani nezačala ...
, disk sa dal na test a nie je mozne dat nan system, je poskodeny, disk som kupil novy a vsetko je OK.