Rozdelenie HDD
Rozdelenie HDD
Caute,mam problem s rozdelenim 750GB HDD vo Windows 7.Chcem z nenaformatovanch GB spravit jeden oddiel D.Proste chcem tie volne GB spojit a spravit D.ALe teraz mozem bud rozsirit C alebo spravit D a E.
Re: Rozdelenie HDD
V tomto správcovi som sa s partíciami ešte veľmi nehral, niekedy v Partition Managerovi stačilo myšou potiahnuť C: doľava a z uvoľneného miesta spraviť partíciu.. tu sa s tým treba asi trochu pohrať.
Osobne by som zväčšil C: minimálne o to voľné miesto vľavo.. a následne ho zmenšil, aby som získal voľné miesto vpravo a z toho vytvoril D:. Alebo najjednoduchšie bude zväčšiť C: o celé to voľné miesto a následne ho zmenšiť na požadovanú veľkosť a z voľného miesto spraviť D:.....

Nezabudni si z disku C: spraviť zálohu najdôležitejších vecí, vymaž zbytočnosti (cez CCleaner) a zdefragmentuj disk.. určite Ti to jednak urýchli celú prácu s partíciami a hlavne zníži pravdepodobnosť nejakej chyby.
Osobne by som zväčšil C: minimálne o to voľné miesto vľavo.. a následne ho zmenšil, aby som získal voľné miesto vpravo a z toho vytvoril D:. Alebo najjednoduchšie bude zväčšiť C: o celé to voľné miesto a následne ho zmenšiť na požadovanú veľkosť a z voľného miesto spraviť D:.....
Nezabudni si z disku C: spraviť zálohu najdôležitejších vecí, vymaž zbytočnosti (cez CCleaner) a zdefragmentuj disk.. určite Ti to jednak urýchli celú prácu s partíciami a hlavne zníži pravdepodobnosť nejakej chyby.
C mozem rozsirit iba o jednu cast nevyhradenych GB,o dalsich nevyhradenych 240GB sa neda rozsirit.Iba novy oddiel sa da spravit.
-
Dildogripak
Medium Professional
brm napísal:Osobne by som zväčšil C: minimálne o to voľné miesto vľavo.. a následne ho zmenšil, aby som získal voľné miesto vpravo a z toho vytvoril D:. Alebo najjednoduchšie bude zväčšiť C: o celé to voľné miesto a následne ho zmenšiť na požadovanú veľkosť a z voľného miesto spraviť D:.....
Buď som ja ľavý, alebo ty trepeš blbiny. Systémová partícia sa dá rozšíriť, ale nie zmenšiť. To hovoria moje znalosti o partíciach....
Čiže v praxi to znamená, že to miesto vľavo pridá k Céčku ale už s tým viac nepohne....
Voľné miesto vpravo môže byť nová partícia.
valki250.. tak rozšír ju o tých 210GB a potom ju zmenši o 210GB.. podľa mňa by sa tým pádom malo spojiť to voľné miesto. Ako si vlastne dostal tento stav? Pred C: si mal nejakú inú partíciu, ktorú si zrušil?
Dildogripak.. odkedy sa nedá zmenšiť systémová partícia? Na XP to v pohode funguje.. som to bežne robil.. ak správca diskov vo Windows 7 to nezvládne (to som neskúšal), asi bude treba použiť nejaký normálny soft.. Acronis Disk Director alebo niečo podobné.. http://alternativeto.net/software/acron ... rm=windows
Dildogripak.. odkedy sa nedá zmenšiť systémová partícia? Na XP to v pohode funguje.. som to bežne robil.. ak správca diskov vo Windows 7 to nezvládne (to som neskúšal), asi bude treba použiť nejaký normálny soft.. Acronis Disk Director alebo niečo podobné.. http://alternativeto.net/software/acron ... rm=windows
-
ArkanoviTigrovi
Zablokovaný
ja to vidim tak, ze brm ma pravdu ale osobne by som spravil reinstal winu a rozdelil to ako clovek, toto co mas s diskom clovek neurobi 
//autoeditácia príspevku (23 Okt 2013, 19:24)
inak neviem ci sa to da priamo vo wine ale napr livecd gparted to dokaze, len to trva dlho, kazdopadne som za reinstal...
inak neviem ci sa to da priamo vo wine ale napr livecd gparted to dokaze, len to trva dlho, kazdopadne som za reinstal...
-
hrban
Addict
- Kontaktovať používateľa:
samozrejme, že sa dá zmenšiť C partícia, (funkcia split partiton) v podstate ju rozdelíš na dve (ale musí byť tuším aspoň 20% voľného miesta a tých 20% sa dá odrezať) vznikne ti nejaká unallocovaná partícia a tú priradíš k druhej,Dildogripak napísal:
Buď som ja ľavý, alebo ty trepeš blbiny. Systémová partícia sa dá rozšíriť, ale nie zmenšiť. To hovoria moje znalosti o partíciach....
Čiže v praxi to znamená, že to miesto vľavo pridá k Céčku ale už s tým viac nepohne....
Voľné miesto vpravo môže byť nová partícia.
ale neviem či to dokáže win dsik manager, osobne by som to robil cez Acronis
//autoeditácia príspevku (24 Okt 2013, 7:49)
reinstall winu nie je potrebný, načo, buď sa to podarí a všetko pôjde alebo nepodarí a môže robiť formát a clean installArkanoviTigrovi napísal:ja to vidim tak, ze brm ma pravdu ale osobne by som spravil reinstal winu a rozdelil to ako clovek, toto co mas s diskom clovek neurobi
//autoeditácia príspevku (24 Okt 2013, 7:54)
aha ano a k problému, tuším win disk manager nevie robiť viac krokov naraz, čiže treba
-> spraviť z jednej šedej časti D
-> uložiť zmeny
-> reštartuje sa systém
-> spraví sa partícia D a až potom k nej môžeš pridávať ďalšiu šedú časť
//autoeditácia príspevku (24 Okt 2013, 8:01)
aha už viem kde je problém, veď tak ale skús vytvoriť D, E a keď budú hotové tak ich spoj,
ale zas problém je len v tom, že používaš windowsácky program, ktorý nevie nič
použi partition manager alebo acronis !!!
Chlapci dakujem za reakcie,bol to kamaratov novy ProBook,nema velmi skusenosti s instalaciou OS,tak som ja nakoniec nainstaloval odznova cely Win 7 aj ovladace a HDD je rozdeleny podla predstav.
Trosku mimo hlavnej temy,ale neviete ci sa da niekde lacno zakupit win 7 iba ako product key a ako OEM licencia,ako hry,kde len zaplatim za kod a DVD nepotrebujem.
Trosku mimo hlavnej temy,ale neviete ci sa da niekde lacno zakupit win 7 iba ako product key a ako OEM licencia,ako hry,kde len zaplatim za kod a DVD nepotrebujem.