Rozmazany monito - zle rozlísenie?
-
Andrew007
Guru wannabe
- Kontaktovať používateľa:
Rozmazany monito - zle rozlísenie?
Cawte dneska som dostal novy monitor crt19 a mam taki problem ze je velmi rozmazani.Skusal som nastavit rozlisenie viackrat ale nepomohlo..potom aj kontrast, ale aj to nepomohlo...vie kiekto nahodou ake malo byt optimalne rozlisenie na ten monitor...
-
uplink
VIP
Re: Rozmazani monitor..zle rozlísenie.??
ten screenshot nam nepomoze vzhladom na to ze neberie fyzicku podobu obrazu, ale len virtualnu. No aky je to CRT monitor? Kazdopadne vyhoda CRT je v tom, ze ak je kvalitne, tak v akomkolvek rozliseni mas dokonale ostry obraz. Optimum je urcite 1024*768 a 85 Hz, na 100 Hz byva obraz rozmazany aj pri vyssej kvalite. Na 1280*1024 daj 75, alebo 85 Hz. Tie naozaj spickove kusky [iiYama, eizo] daju aj 100 Hz pri 19". Inac vymen CRT co najskor za LCD.Andrew007 napísal:Cawte dneska som dostal novy monitor crt19 a mam taki problem ze je velmi rozmazani.Skusal som nastavit rozlisenie viackrat ale nepomohlo..potom aj kontrast, ale aj to nepomohlo...vie kiekto nahodou ake malo byt optimalne rozlisenie na ten monitor...
-
Shark NX
Addict
rozkalibrovane vychilovacie cievky. Bud to hod do servisu alebo vyhod a kup LCD.Andrew007 napísal:Ano skusal som, najoptimalnejsia je druhá verzia cize 1280x...75Hz..teraz som si vsimol ze ten monitor je nejaky cudni lebo v strede je asi 5mm pasik, kde je obraz najlepsi, resp. tam je obraz najostrejsi....![]()
Nieje to zlozita operacia len treba na to dobre oko a precizne nastroje. Inac si to rozladis este viac.
-
Andrew007
Guru wannabe
NO viem vypaada to strasne aj ked urobim okolo PC poriadok...no bez komentara je to ako atomova BOMBA..neviem..planujem si radsej kupit LCD len do 100Eur nic lepsie nenajdem, mozno nejake low end 19LCDŠu-Do napísal:to mas ako stary televizor ORAVA 55cm