Rozmazany monito - zle rozlísenie?

Témy týkajúce sa procesorov, pamätí, grafických kariet, harddiskov...
Andrew007
Guru wannabe
Guru wannabe
Používateľov profilový obrázok
Kontaktovať používateľa:

Rozmazany monito - zle rozlísenie?

Príspevok od používateľa Andrew007 »

Cawte dneska som dostal novy monitor crt19 a mam taki problem ze je velmi rozmazani.Skusal som nastavit rozlisenie viackrat ale nepomohlo..potom aj kontrast, ale aj to nepomohlo...vie kiekto nahodou ake malo byt optimalne rozlisenie na ten monitor...
Prílohy
iii.jpg
uplink
VIP
VIP
Kontaktovať používateľa:

Re: Rozmazani monitor..zle rozlísenie.??

Príspevok od používateľa uplink »

Andrew007 napísal:Cawte dneska som dostal novy monitor crt19 a mam taki problem ze je velmi rozmazani.Skusal som nastavit rozlisenie viackrat ale nepomohlo..potom aj kontrast, ale aj to nepomohlo...vie kiekto nahodou ake malo byt optimalne rozlisenie na ten monitor...
ten screenshot nam nepomoze vzhladom na to ze neberie fyzicku podobu obrazu, ale len virtualnu. No aky je to CRT monitor? Kazdopadne vyhoda CRT je v tom, ze ak je kvalitne, tak v akomkolvek rozliseni mas dokonale ostry obraz. Optimum je urcite 1024*768 a 85 Hz, na 100 Hz byva obraz rozmazany aj pri vyssej kvalite. Na 1280*1024 daj 75, alebo 85 Hz. Tie naozaj spickove kusky [iiYama, eizo] daju aj 100 Hz pri 19". Inac vymen CRT co najskor za LCD.
Andrew007
Guru wannabe
Guru wannabe
Kontaktovať používateľa:

Ano skusal som, najoptimalnejsia je druhá verzia cize 1280x...75Hz..teraz som si vsimol ze ten monitor je nejaky cudni lebo v strede je asi 5mm pasik, kde je obraz najlepsi, resp. tam je obraz najostrejsi.... :shock: :?
Opak
Addict
Addict

Príspevok od používateľa Opak »

Ja mám CRT 22" nastavenú na 1280x960@100HZ a ide mi v pohode :)
Šu-Do
Redeemer
Redeemer
Kontaktovať používateľa:

Príspevok od používateľa Šu-Do »

Opak napísal:Ja mám CRT 22" nastavenú na 1280x960@100HZ a ide mi v pohode :)
samozrejme ze väcsie monitory CRT zvladnu vyssiu obnovovaciu frekvenciu ako mensie CRT.. a samozrejme zalezi na kvalite.. moj 19" da na 1024*768 100Hz.. na 1280*1024 85.. pri 100Hz sa uz nezapne
Opak
Addict
Addict

Príspevok od používateľa Opak »

Sory za OT ale je možné že mi ten monitor dá aj 120Hz v pohode?
Shark NX
Addict
Addict
Kontaktovať používateľa:

Príspevok od používateľa Shark NX »

Andrew007 napísal:Ano skusal som, najoptimalnejsia je druhá verzia cize 1280x...75Hz..teraz som si vsimol ze ten monitor je nejaky cudni lebo v strede je asi 5mm pasik, kde je obraz najlepsi, resp. tam je obraz najostrejsi.... :shock: :?
rozkalibrovane vychilovacie cievky. Bud to hod do servisu alebo vyhod a kup LCD.
Nieje to zlozita operacia len treba na to dobre oko a precizne nastroje. Inac si to rozladis este viac.
moosha
Darca
Darca
Kontaktovať používateľa:

Príspevok od používateľa moosha »

Trocha OT, ale potom je pravda ze profi grafici pouzivaju high-end CRT? Tam miesto na stole rolu urcite nehra... je to teda pravda vzhladom na perfektnu kvalitu obrazu?
Andrew007
Guru wannabe
Guru wannabe
Kontaktovať používateľa:

Šu-Do napísal:to mas ako stary televizor ORAVA 55cm :D
NO viem vypaada to strasne aj ked urobim okolo PC poriadok...no bez komentara je to ako atomova BOMBA..neviem..planujem si radsej kupit LCD len do 100Eur nic lepsie nenajdem, mozno nejake low end 19LCD :( ..inc ako som spominal je to strsnee lebo mi strasne kazi oci ked nieco citam na stranke po minute uz musim dat pauzu..na screene je to nevidno ale ked sa pozriem blyzka tak je to na. :prdel:
Napísať odpoveď