Rozoznanie formátu.
-
Michaelo
Hardcore addict
- Kontaktovať používateľa:
Rozoznanie formátu.
Zdravím,
má tušenie niekto v akom formáte je toto? 0x548415c3
Už som tento "formát" viac krát videl, ale teraz mi to na truc nepríde na rozum.
Jo a je to vlastne čas... Nechápem prečo to neuložia normálne, ale s tým veľa nespravím, no potreboval by som to dekódovať.
Vďaka.
má tušenie niekto v akom formáte je toto? 0x548415c3
Už som tento "formát" viac krát videl, ale teraz mi to na truc nepríde na rozum.
Jo a je to vlastne čas... Nechápem prečo to neuložia normálne, ale s tým veľa nespravím, no potreboval by som to dekódovať.
Vďaka.
Re: Rozoznanie typu jazyku.
Je to číslo a je to uložené "normálne"... viac ti neporadím, príď na to sám.

-
Michaelo
Hardcore addict
Jo jasne... Hexadecimal
Prave toto som potreboval vediet, nie a nie mi to prist na rozum. Vdaka za "pomoc" 
Pre PHP:
Stale ale nechapem, preco by to niekto ukladal takto, namiesto normalneho zapisu. Dlzku to ma uplne rovnaku a aj tak to musia dekodovat, hlavne ked takto ukladaju iba dva cisla.
Pre PHP:
Kód: Vybrať všetko
echo hexdec("0x548415c3"); // Hexdec ignoruje zaciatok 0x, bud to clovek vymaze, alebo nie, funkcii to je jedno a funguje spravne
0x548415c3 = 1417942467 = 7.12.2014 9:54:27-
*****HERO*****
Guru wannabe
-
harrison314
Hardcore addict
Preco?
Napriklad preto, ze chces nieco zapisat v binarnej podobe, alebo tetsovanie bitov v cisle, lepsie to vidiet.
A konkretne v PHP, ked chces dat binarne data do zdrojaku (viem, ze je to zvrhle, ale raz som to potreboval).
Napriklad preto, ze chces nieco zapisat v binarnej podobe, alebo tetsovanie bitov v cisle, lepsie to vidiet.
A konkretne v PHP, ked chces dat binarne data do zdrojaku (viem, ze je to zvrhle, ale raz som to potreboval).
-
Michaelo
Hardcore addict
Aha, vdaka za vysvetlenie
Je to vlastne replay z hry ktory prehanam cez PHP a ukladam data do DB. Data o samotnej hre (ako prebiehala) su tiez ulozene ako obrovsky Hex string.
Ako Audio spominal v inej teme, holt nechodil tom na skolu kde by to s nami preberali (bol som nuteny ist na obchodnu zo zdravotnych dovodov), takze urcite veci proste neviem.
Dakujem teda za objasnenie situacie. Ak ma niekto este nejake info, preco by to takto robili, rad sa priucim
0162036a61700330783001320105..............Dakujem teda za objasnenie situacie. Ak ma niekto este nejake info, preco by to takto robili, rad sa priucim
Ty sa hrabeš priamo v zdrojáku, alebo si tieto dáta odniekadiaľ vycucal? Ono je dosť možné, že tie dáta boli pôvodne v nejakej "peknej" podobe, ale nejaký program ti ich zobrazil takto (pretože binárne dáta sa typicky zobrazujú takto - je to kratšie a čitateľnejšie než binárny kód).
-
Michaelo
Hardcore addict
Nie, hra po každej odohranej bitke vytvorí súbor, niečo ako World Of Tanks ktorý vytvára súbor *.wotreplay. Táto hra ale používa Lisp a daný súbor normálne otvoríš v textovom editore, na to som si spravil kód čo to prehodí z Lispu do Jsonu pre jednoduchšie spracovanie. No tie dáta sú ukladané takto.
Inak, nenapadá niekoho ako to dekódovať v UTF-8 ? Lebo teraz mi to niektoré znaky proste nezobrazuje. Skúšal som googliť a pod, no nič z toho.
Toto používam na dekódovanie:
{battleInfoLast {"2" "0162036a6170033078300132010549...................................................................."}
{"3" "0161037573610.................................................................................................."}
{"a" "016103757361033078300161ff116d702f............................................................................."}
{"b" "0162036a61700.................................................................................................."}
{"game" "0000033078300467616d65ff04676..............................................................................."}
{"info" "00"}
}Kód: Vybrať všetko
ult�B0"F@�sappers(jap)d - bez utf-8
ultB0"F@Ásappers(jap)d - s utf_encodeKód: Vybrať všetko
function hex2str($hex) {
return utf8_encode(pack('H*', $hex));
}Re: Rozoznanie formátu.
A ako vieš, že je to v utf-8?
-
Michaelo
Hardcore addict
Re: Rozoznanie formátu.
Pravda, nemam ani tucha v akom formate to je a ani to nemam ako zistit. Skusim sa spytat kamosa co pozna tvorcu tej hry... Skusat kadejake kodovania by trvalo.
-
harrison314
Hardcore addict
co takto pouzit google a najst specifikaciu wotreplay formatu/suboru?
-
Michaelo
Hardcore addict
Toto ale nie je World of Tanks, pre tu som uz davno vytvoril stranku na replaye ktora funguje dokonale 
Toto je ina hra a web pre ineho cloveka.
Toto je ina hra a web pre ineho cloveka.