Rozvracaju socialne siete vztahy ?

Diskusia o tom, čo Vás trápi v súkromí...
print_name
Medium Expert
Medium Expert

Príspevok od používateľa print_name »

Jeden kamos mi hovoril, ze sa strasne pohadal s priatelkou kvoli facebooku. Konkretne kvoli tomu, ze jej neodpisoval na jej spravy hned. Nie su totiz teraz pri sebe, ale je medzi nimi niekolko stoviek kilometrov. No a teraz prisla domov a pohadali sa kvoli tomu, ze casto ked mu pisala spravy, ze jej neodpovedal hned ako bol an FB. Totiz FB niekedy ukazuje na mobilnej verzii, kedy naposledy bol clovek aktivny, ak ste si to vsimli. No a on casto robil to, ze sa sice prihlasil na FB, ale spravu od nej si neprecital. Precital si ju az neskor a niekedy aj odpisal az neskor po precitani. A kedze FB ukazuje, kedy bola sprava videna ...
A ona teraz tvrdi, ze uz ju tak nemiluje, lebo ju ignoruje. Tak sa pohadali.

Stalo sa aj vam nieco podobne so socialnymi sietami,m ze by nejak negativne vplyvali na vztahy ? Co si myslite o tom ?

A robite to aj vy, ze si spravu od niekoho precitate ale neodpisete hned aj ked mate cas ? Alebo, ze si tu spravu ani neotvorite, aj ked vam tam svieti nova sprava ? Ak ano, preco to robite ?

Ja sa priznam, ze niekedy tiez robim to, ze si spravu neotvorim. Hlavne ked neviem co danej osobe odpisat alebo ked sa mi s nou nechce pisat. Ale zas na druhej strane, ked to niekto robi mne, ze je na FB a spravu precita, ale neodpise alebo si ju ani neotvori, tak ma to stve, ze preco ma ignoruje :) Ale zatial sa mi nestalo osobne, ze by kvoli tomu vznikali hadky. Ale pocul som uz aj o rozchode kvoli FB.
lukas9206
Addict
Addict
Používateľov profilový obrázok

Re: Rozvracaju socialne siete vztahy ?

Príspevok od používateľa lukas9206 »

Fejsbuk je dnes kvázi samozrejmosť, no je to zlo :-D Na také to jednoduché písanie je to okej, ale keď už sa rieši co i len malinka kravina, najlepšie to je robiť osobne a nie takto.
Grim
Darca
Darca
Kontaktovať používateľa:

Príspevok od používateľa Grim »

...takéto problémy vytvárajú iba hlúpi ľudia...ja si správy otváram a čítam a je mi úplne jedno, čo si ten človek pomyslí, keď mu neodpíšem...ak sa urazí, dobré pre mňa, aspoň sa nemusím zahadzovať s takým deckom...
vendo
Guru
Guru
Kontaktovať používateľa:

Príspevok od používateľa vendo »

socialne siete? nie...

sprosti ludia ktori im davaju prilis velku vahu v ich zivote? ano...
Wamber
Amateur
Amateur

Príspevok od používateľa Wamber »

Grim napísal:...takéto problémy vytvárajú iba hlúpi ľudia...ja si správy otváram a čítam a je mi úplne jedno, čo si ten človek pomyslí, keď mu neodpíšem...ak sa urazí, dobré pre mňa, aspoň sa nemusím zahadzovať s takým deckom...
Len by som opakoval, myslim si presne to iste :wink:
Emppu
Medium Expert
Medium Expert

Príspevok od používateľa Emppu »

Podľa mňa áno. Často dochádza k rôznym nedorozumeniam, napríklad, už viackrát sa mi stalo, že ak som nedal na konci vety smajla, dotyčná osoba na druhej strane si myslela že sa hnevám alebo že nemám náladu, hoci to nebola pravda a už bolo zle. Alebo ak som dotyčnej osobe na druhej strane neodpísal hneď na správu v tej sekunde, len ju prezradila funkcia na fb "seen" o tom, že som si správu prečítal, opäť už bolo zle, lebo dochádza k zbytočným nedorozumeniam...
hd_
King
King

Príspevok od používateľa hd_ »

Tiež som toho názoru, že sociálne médiá nerozvracajú vzťahy, skôr sú to nevyzretí ľudia. Absolútne neriešim, či mi niekto odpíše za 5 sekúnd alebo za 2 dni, pokiaľ to nie je urgent, vtedy však nevypisujem, ale volám. Decká, ktoré prikladajú životu na internete neúnosnú váhu, riešia takéto blbosti. Resp. ak ide o vzťah, ako v tomto prípade, tak sú to osoby, ktoré potrebujú svojho partnera neustále "stíhačkovať", vedieť o každom jeho kroku, najlepšie aj to, kedy mal naposledy stolicu. Ja mám k soc. médiám pozitívny prístup, pretože podľa mňa okrem iného aj selektujú normálnych od "chorých", keď už to mám tak škaredo nazvať.
Som teraz za posledné 4 roky 3 a pol roka vo vzťahu, s priateľkou (terajšou aj bývalou) som / bol som aj na nete v pomerne častom kontakte, ale nebol to Facebook a iné prkotiny, ktoré by môj vzťah zničili.
Grim
Darca
Darca
Kontaktovať používateľa:

Príspevok od používateľa Grim »

hd_ napísal:pokiaľ to nie je urgent, vtedy však nevypisujem, ale volám.
...tiež tak, ale často sa stretávam aj u dospelých ľudí (kamaráti a spol.) s tým, že sa hanbia volať...
danodrevo
Light Professional
Light Professional

Príspevok od používateľa danodrevo »

Započul som kadejaký story o tom ako sa ľudia hádali kvôli lajkom na FB a podobným blbostiam. Ak má človek trocha zdravého rozumu, tak nemá potrebu riešiť, či mu niekto odpísal alebo nie. Ak niečo potrebujem, tak telefonujem, sociálne siete skôr pouźívam len kvôli triednej skupine inak telefonujem s kým potrebujem. A ak aj priateľka mi neodpíše, alebo ja neodpíšem jej, tak máme nejaký dôvod a napíšeme si o pár hodín. No big deal. Kvôli netu sa hádajú len nevyzreté osobnosti, ktoré majú potrebu sa hádať kvôli čomukoľvek. Vlastne je to taký pekný filter na ľudí.
hojko
Site Admin
Site Admin
Kontaktovať používateľa:

Príspevok od používateľa hojko »

Vsak na FB este aj ukazuje, ze ci si spravu precital alebo nie. Cez PC sa da aj po precitani oznacit sprava ako necitana, ale aj tak.

Inak suhlasim s tym co sa pise vyssie - tie problemy nerobi FB, problemy robia ludia.
jackb
Redeemer
Redeemer

Príspevok od používateľa jackb »

tak v suvislosti so socialnymi sietami som sa uz stretol so vselicim. byvalou som bol poziadany, aby som unlike fotky z obdobia kedy sme boli spolu. lebo jej vtedajsi na to ziarli a jeho argument je, ze ani jej by sa nepacilo, keby mal on like a komenty o inych bab.

potom dalsi dospely muz nerozdychal, ze ma jeho priatelka oznacila v statuse ako osobu, od ktorej dostala najkrajsiu vianocnu pohladnicu a par tyzdnov potom sa aj rozisli...

rovnako som stretol z urazenim sa preto, ze ona mne pise a ja jej hned neodpisujem....

mna osobne zneisti ked "slecna so zltym daznikom" niekam cestuje a napriklad tyzden neprecita spravu na skype.

ako je napisane vyssie, nie je to o sietach, ale ludoch na nich
twardykamen
Medium Professional
Medium Professional

Príspevok od používateľa twardykamen »

Je to problem dnesnych ludi.viac riesia zalezitosti cez internet.Ludia sa hnevaju pretoze neliknes ich fotku,status a pod, ze si nedas kadekoho do priatelov,ze si niekoho vymazes z priatelov na Fb ajked ste v reale priatelia.Socialna siet nenici vztahy iba znizuje sukromie ludom (da sa povedat ze z vas nevedomky niekedy robi nechcene uprimnych) a tam ej skor problem.
audiotrack
VIP
VIP
Kontaktovať používateľa:

Príspevok od používateľa audiotrack »

prečo je v názve otázka či vzťahy rozvracajú sociálne siete, keď tu spomínate iba písomný prejav v súkromných správach? Smajlíky, prečítanie a neodpísanie a podobne. Skôr som myslel že sa bude narážať na nejaké statusy, lajky kamarátok a žiarlivostné scény a podobne. Lebo to že si prečítam správu a neodpíšem, alebo nedám smajla na konci vety so sociálnymi sieťami nič nemá. To tu bolo dávno pred facebookom keď sa ešte používalo hojne ICQ, je to aj v sms správach (prečo si mi odpísal až o hodinu? Prečo tam nie je smajl a že ma lúbiš? ...) a hocikde inde v písomnom prejave
beardie
Redeemer
Redeemer

Príspevok od používateľa beardie »

byvalou som bol poziadany, aby som unlike fotky z obdobia kedy sme boli spolu. lebo jej vtedajsi na to ziarli a jeho argument je, ze ani jej by sa nepacilo, keby mal on like a komenty o inych bab.

potom dalsi dospely muz nerozdychal, ze ma jeho priatelka oznacila v statuse ako osobu, od ktorej dostala najkrajsiu vianocnu pohladnicu a par tyzdnov potom sa aj rozisli...
ako to tak citam, som rad, ze socialnu siet vyuzivam len velmi okrajovo a pohybujem sa v trochu inej spolocnosti ludi
print_name
Medium Expert
Medium Expert

Príspevok od používateľa print_name »

audio ... moze sa tu riesit aj to, prave aj to som chcel ... to s tymi spravami som uviedol len ako priklad, ktorym mi bol kamos.
qwerty-xyz

Príspevok od používateľa qwerty-xyz »

je problem taky podobny, ze draha polovicka si mysli ze na facebooku som aj ked nie som, pretoze som prihlaseny z mobilu, a nedavam log out, len spravcu uloh a vymazat vsetko z RAM, tym sa konci aj aktivne beziaci facebook, aj ine veci, lenze pravdou je ze on sa asi neukonci, pretoze vsetkym ostatnym ma stale vyhadzuje online, castokrat je potom zle, preco vraj som na FB a nepisem, pritom ja som to cele zavrel a aktivne tam nie som.
jackb
Redeemer
Redeemer

Príspevok od používateľa jackb »

beardie napísal:pohybujem sa v trochu inej spolocnosti ludi
to vies, vrana k vrane sada. takze sa da povedat, ze ja som sa pohyboval spolocnosti rovnako divnych ludi ako som sam

aj ked teda tych dvoch panov som osobne nestretol. hlavne u druhej sa divim, ze s nim vobec chodila. ta prva takych vyhladava...
Soviet
Darca
Darca
Kontaktovať používateľa:

Príspevok od používateľa Soviet »

qwerty-xyz napísal:je problem taky podobny, ze draha polovicka si mysli ze na facebooku som aj ked nie som, pretoze som prihlaseny z mobilu, a nedavam log out, len spravcu uloh a vymazat vsetko z RAM, tym sa konci aj aktivne beziaci facebook, aj ine veci, lenze pravdou je ze on sa asi neukonci, pretoze vsetkym ostatnym ma stale vyhadzuje online, castokrat je potom zle, preco vraj som na FB a nepisem, pritom ja som to cele zavrel a aktivne tam nie som.
Sa cudujem, ze tam musi byt clovek prihlaseny aj na mobile. Vari tam potrebuje riesit nieco take urgentne, ze to nepocka na neskor, ked tam realne bude dlhsie? To uz je podla mna zacinajuca zavislost na socialnych sietach, ked sa tam clovek prihlasuje vkuse a pritom tam ani nema co robit.
M142
Addict
Addict

Príspevok od používateľa M142 »

zavislost od soc. sieti? nemyslim. je to proste pohodlnejsie a lacnejsie ako sms a zaroven sa to hodi, ked prave nemozes telefonovat.
wladas
Redeemer
Redeemer

Príspevok od používateľa wladas »

Existuje viacej ovela lepsich nahrad za SMS nez facebook.
Napísať odpoveď