RTVS

Čo beží v kine, rádiu, tv...?

Aky novy kanal RTVS by ste privitali?

Detsky
8
6%
Dokumentarny
30
23%
Filmovy (SK, prip. CZ filmy)
6
5%
Filmovy (domace aj zahranicne filmy)
8
6%
Hudobny (moderna hudba)
0
Žiadne hlasovania
Hudobny (ludova, prip. vazna hudba)
1
1%
Sportovy
22
17%
Spravodajsky
4
3%
Iny
1
1%
ZIADNY
24
19%
ZRUSENIE aj existujucich kanalov RTVS
24
19%

Celkom hlasov: 128

mikioko
Light Professional
Light Professional

Re: RTVS

Príspevok od používateľa mikioko »

Na satelite je momentalne 2x HD a 2 X SD. Za distribuciu HD Rtvs momentalne neplati nic! A ked bude platit, bude platit Towercomu, takze Skylinku teda m7 neplatime nic, prave naopak Skylink bude platit RTVS, ale az zacne platit RTVS Towercomu od buduceho roka.
heker
Redeemer
Redeemer
Používateľov profilový obrázok

Príspevok od používateľa heker »

Towercom, to je ten narodny vysielatel, ktory koloval cez ruky cechov, australcanov, nemcov, J&T a az skoncil v Luxembursku?
mikioko
Light Professional
Light Professional

Ano to je ten co vytvoril Slovak link potom kupil Cech link a z nich spravil Skylink, aby ho nasledne predal a vytvoril Volnu telku :-)
hojko
Site Admin
Site Admin
Kontaktovať používateľa:

Príspevok od používateľa hojko »

Dreamer, to je sice pekne co by si spravil ty, ale RTVS sa riadi svojim vlastnym zakonom, ma svoju radu a potom este aj riaditela. Takze na velke zmeny nestaci to, aby to chcel riaditel - niektore veci musi upravit zakon, ine veci musi schvalit rada.

Tu si to mozes pripadne nastudovat: http://www.rtvs.org/o-rtvs/legislativa
Dreamer
Hardcore addict
Hardcore addict

Príspevok od používateľa Dreamer »

Zacnem od konca...

hojko - ano, lenze ty si sa pytal, co by som spravil ja, ci by som zrusil koncesie, tak som odpovedal, samozrejme to nemoze spravit riaditel, ale ten moze spravit ine veci o ktorych som pisal.
mikioko napísal:Na satelite je momentalne 2x HD a 2 X SD. Za distribuciu HD Rtvs momentalne neplati nic!
Neviem odkial mas info, ale tu je clanok z 30.4.2015:

"Podľa informácií Živé.sk nakoniec Skylink akceptoval podmienky RTVS. Do konca roka 2016 bude prebiehať obdobie prechodu z SD na HD, teda paralelná prevádzka SD a HD vysielania. Počas tohto obdobia získa takzvaný simulcrypt od RTVS bezplatne. Po ňom začne operátor inštitúcii prispievať na distribúciu programov vo vysokom rozlíšení."

Iste odbobie za RTVS platil distribuciu niekto iny, urcite nie Skylink, myslim ze Towercom, ale pochybujem, ze by to robil takmer 2 roky len tak, zadarmo, pokial nepredlozis dokaz ze RTVS za distribuciu neplati, tak musime vychadzat z toho, ze ju plati, co je velmi pravdepodobne.
beardie napísal:toto mi vysvetli
Nie je to jednoducha tema, pre zaciatok niekolko dovodov a moznych rieseni:
- sat. distribucia bola potrebna v case, ked nebolo dostatocne pokrytie terestrialnej tv
- sat. distribucia nema 100% pokrytie ako sa tvrdi, pre mnohych je nemozny prijem, bud su na zlej strane panelaku, alebo z roznych dovodov maju instalaciu paraboly zakazanu
- je to duplicitna distribucia
- ani dnes nie je zabezpecena distribucia dvoch HD kanalov v DVB-T, co by malo mat prioritu
- dohoda so Skylinkom smrdi, prebehla vobec nejaka verejna sutaz, ako mohla zvitazit asi najdrahsia moznost?
- existuju ine moznosti, lacnejsie satelity, ci spolupraca s inymi operatormi, ktori by iste radi znizili svoje naklady, dali by RTVS lepsiu ponuku a navyse vysielaju na lacnejsom satelite, takze aj polovica by znamenala ovela nizsiu sumu
- niekde na 1W asi digi ci telekom vysiela Jednotku v HD, Dvojku v SD, tam by stacilo vymenit Dvojku, vyslo by to lacnejsie, navyse by sa slo urcite aj dohodnut...
- vazne si niekto mysli ze by Skylink RTVS kanaly nezaradil, ked vsetci ostatni konkurenti ju maju? Stalo by sa to iste co s Novami, nasledne zvysenie "servisneho" poplatku

Urcite som nanapisal vsetko, ale ide hlavne o to, ze existuju iste priority a kym sa nenaplnia, kym je obmedzeny rozpocet, tak by mala mat sat. distribucia nizsiu prioritu.
mikioko
Light Professional
Light Professional

Dreamer ty si mozes vychadzat z coho chces...
Tu mas dokaz, ze RTVS neplati do buduceho roku za distribuciu HD nic.
http://www.digizone.cz/clanky/jednotka- ... h-kartach/
brat zive.sk ako relevantny zdroj to chce mat velky zmysel pre humor...
inac 3 sekundy googlenia

edit:
Uz pochop, ze skylink nema absolutne nic s distribuciou RTVS na satelite a dokonca bude Skylink platit RTVS za programy RTVS
Dreamer
Hardcore addict
Hardcore addict

Kto vlastni Towercom? Nieco tu riadne smrdi, od roku 2017 budu platit distribuciu RTVS a Skylink, to som aj pisal, no preco - a za co, by niekto dobrovolne platil takmer 2 roky satelitnu distribuciu dvom HD kanalom?

Inak ta dohoda sa uskutocnila podozrivo rychlo, najskor Skylink odmietal platit cokolvek za RTVS kanaly a zrazu dohodu akceptoval - a stalo sa to tesne pred MS v hokeji, kde je vela penazi v reklamach, nemozem si pomoct, vazne mi tu nieco smrdi.
mikioko
Light Professional
Light Professional

Od roku 2017 si bude platiť distribúciu RTVS samo a logicky bude Skylink doplacat za to, že preberá programy RTVS, hádam by si im to dal zadara...

edit: V dobe ked zacalo vysielat rtvs hd na satelite, skylink ratal s tym, ze bude automaticky mat zadara RTVS programy. Mal si vidiet Glisnika ako lietal do RTVS ked RTVS ho vynechala a spravila si vlastne karty a tym ho zatlacila do kuta. Mohol si vybrat bud zaplati komplet novu distribuciu na Astru, alebo sa dohodne na podielani sa na nakladoch z RTVS. S tymto si zabezpecilo RTVS najlepsiu moznu poziciu a vyhralo. Za to ma u mna palec hore.
Dreamer
Hardcore addict
Hardcore addict

Tak vobec to nie je logicke, ze Skylink bude doplacat, ved za kanaly RTVS SD tiez nic nedoplaca, ani nikdy nedoplacal AFAIK.

Inak, pekne si sa vyhol tej otazke, tak ju zopakujem, preco a za co by niekto dobrovolne a nezistne platil distribuciu dvom HD kanalom na najdrahsom satelite?
mikioko
Light Professional
Light Professional

Predstav si je to logicke a je to spravne, ze Skylink bude platit, to ze to nebolo v minulosti je chyba byvaleho vedenia, ale teraz je to inac chapes?

Preco Towercom plati 2 roky distribuciu? No napriklad preto, aby si vybralo RTVS nich a nesli napriklad na iny satelit, kedze Towercom urobil novu sat.platformu a bez nich by si musel platit komplet distribuciu sam a uz by to nemal take rentabilne, alebo preto lebo RTVS mu plati uz za DVB-t a vramci dobrych vztahov.
Staci Ti?
Dreamer
Hardcore addict
Hardcore addict

Nestaci, po prve, "v ramci dobrych vztahov", tak sused si stavia dom, nema peniaze na strechu, tak mu zaplatim 50 tisic, nech nespati okolie, po druhe, Towercom poskytuje svoju sluzbu bezplatne, len Markiza si za to nechava platit, ale to co zakaznik zaplati ide vsetko priamo Markize, takze z toho nema ziadny zisk. Musi v tom byt nieco ine.

Taktiez RTVS HDcka nevyhnutne nepotrebovalo, na inom satelite uz vysiela Jednotka HD, stacilo tam teda pridat Dvojku HD, to je uz minus 50% a este -50% z ovela nizsej sumy, kedze je to lacnejsi satelit - a zacat mohli kludne az od roku 2017.

Co si myslis ze by spravil Skylink v roku 2017 keby stratil aj SD RTVS kanaly, KAZDY jeden operator, ci satelitny, IPTV, kablovy, si 100% distribucie RTVS plati sam a prezije, Skylink by sa prisposobil, s HD by pockal a potom by bud spustil v HD len Jednotku, alebo oba kanaly, dal by nizsi bitrate a zvysil servisny poplatok, ak neveris, pozri sa ako to dopadlo s "Novami".
mikioko
Light Professional
Light Professional

Predstav si, ze si v ulohe Towercomu a chces spustit sat.platformu a mas moznost si ziskat dlhodobeho partnera co bude od teba odoberat sluzby a istotu, ze bude platit. Tak co spravis? No das mu vyhodnu ponuku. RTVS len ziskalo a mozno aj viac ako keby platilo nejaky pofiderny satelit na 0,8w kde aj pri 80cm parabole, pri zlom pocasi vypadava obraz. Takto je na satelite, na ktory je otacenych najviac SK domacnosti, distribuciu mu dotuje Skylink a este aj Towercom, kedze aj ten ma RTVS vo svojej ponuke a je spokojny. Dalej je to distribucny kanal pre mensie kablovky, neboj je to vyriesene logicky. Cez satelit prijma TV u nas cez milion domacnosti a plus 2/3 prijma HD, keby RTVS HD bolo na satelite az od roku 2017, tak by som cely satelit zahodil a zaplatil tomu coby RTVS HD ponukal.
edit:
dnes si nenechava platit len Markiza, ale vsetci!
S Novami ani netusis ako to dopadlo, ale neni spojna ani Nova ani Skylink obidvaja maju chvost vzadku
Dreamer
Hardcore addict
Hardcore addict

Z pohladu Towercomu, je mozne ze ma nejake vysoke percenta ako proviziu, ale musia byt velmi vysoke aby si mohol dovolit zaplatit 2-rocnu distribuciu 2 HD kanalom na satelite.

Z pohladu RTVS, ma urcity rozpocet a dajme tomu ze musi vysielat cez satelit, moze platit ovela menej na inom satelite, alebo viac, v tej situacii v ktorej boli, tak vazne neviem preco by sa rozhodli pre Astru.
mikioko napísal:dnes si nenechava platit len Markiza, ale vsetci!
Mal som na mysli platformu Towercomu, za SD si nechava platit len Markiza a udajne na tom nezaraba, prijem ma iba z kupy kariet, ak zakaznikovi staci RTVS a JOJky v SD, nema mesacne poplatky, takze je tu o dovod menej snazit sa udrzat RTVS, navyse tie SD SK kanaly koncia na konci roka 2016, takze Towercom bude musiet platit celu distribuciu SK SD kanalov - o com aj udajne uvazoval, iba preto, aby mohol ponukat kartu bez mesacnych poplatkov na ktorej tie kanaly budu, takze na tom este prerobi, mne to pride velmi divne.

//autoeditácia príspevku (04 Máj 2016, 18:47)
Po mnohych vyjadreniach RTVS ze dva HD kanaly v DVB-T sa umiestnit nedaju, sa dnes udial zazrak!

Dvojka HD bola pridana do verejnopravneho multiplexu DVB-T!

Znizil sa datovy tok SD kanalov a zrusili sa vsetky radia, taktiez sa zmenil nazov STV HD na Jednotka HD.

V HD si teda budeme moct vychutnat MS v hokeji, Tour de France, ME vo futbale, Olympiadu a napr. aj serial Fargo.

Zaujimave to je nie len pre tych, ktori maju v spalni ci inej izbe len DVB-T, ale aj pre tych, ktori chcu sledovat RTVS na PC ci notebooku, kde maju TV tuner, ak ziadny nemate, mozete si zakupit tuner s podporou HD uz od 11€, teraz sa to celkom oplati.
heker
Redeemer
Redeemer

DVB-T tunner do usb, na sledovanie TV je uplna katastrofa a je to strasne problematicka vec, ktora castokrat poriadne nefunguje. Treba citat recenzie a hlavne podporu pre operacne systemy, pretoze je kopa starych zariadeni a podpora pre Win8 a Win10 je nulova to len na margo toho, aby si ludia kupovali nieco taketo.
Dreamer
Hardcore addict
Hardcore addict

heker - ja som uz aj tu upozornoval na tuner Evolve Mars, mne nefungoval na Vista ci 7 - a pritom podla specifikacie mal, inym funguje aj na Win 8/10 kt. v specifikacii nie su, je to individualne, niekedy staci stiahnut novy ovladac, kazdopadne vacsina funguje na rovnakom cipe, takze je mozne pouzit aj iny ovladac a tiez software. Tiez je dobre si overit pokrytie signalom, niekde je nutne externa izbova ci vonkajsia antena. Pri kupe cez internet je mozne tuner vratit.

Ludia tie tunery casto kritizuju a ani si neoveria ci nie je na internete funkcny ovladac pre prislusny OS. Tiez si casto myslia ze budu mat dokonaly signal na tu malu antentku vsade na Slovensku.

Kazdopadne, hlavne pre ludi ktori chcu sledovat MS, ME, Tour ci olympiadu v HD na PC ci notebooku, je to dobre riesenie a nie len ked nemaju na mieste internet, kedze online vysielanie RTVS nie je celkom stabilne a spolahlive a ma znacne oneskorenie, takze mozu pocut padnuty gol aj o pol minuty skor ako padne.

//autoeditácia príspevku (04 Máj 2016, 21:07)
Inak spat k teme RTVS, HD nie je vsetko, prave ide Liga majstrov, sledoval som to len tak na pozadi a gol som skor pocul ako videl, to uz by si mohli postrazit, snad pri hokeji to pojde dobre.

//autoeditácia príspevku (18 Máj 2016, 18:51)
Slováci si možno užijú olympiádu v ultra HD. Cez anténu
heker
Redeemer
Redeemer

Kolko ludi ma UHD TV?
Dreamer
Hardcore addict
Hardcore addict

Mozno prave ta akcia ma byt prieskumom, ci sa im oplati riesit UHD, ale skor chcu otestovat len tu novu normu, kedze uz davnejsie chceli spustit plateny HD balik a uz v DVB-T2.

Co sa tyka RTVS, oni uz davnejsie planovali testy UHD, mozno uz nejake aj prebehli na satelite, uz si nespominam, pritom vtedy este nemali ani oba kanaly v HD v DVB-T.

Myslim ze sa v RTVS pokusaju to rozhybat, no problem vidim v MPEG2, to brzdi rozvoj HD, ktore sa naplno rozbehne asi az s prichodom DVB-T2, ak to budu surit, tak si vsetci budu musiet kupovat nove prijimace, dokonca aj ked nechcu HD a aj ked maju DVB-T1 MPEG4 prijimace, ktore HD podporuju, budu potrebovat nove prijimace.

//autoeditácia príspevku (19 Máj 2016, 19:08)
RTVS: Počas olympiády v Riu ponúkneme divákom osem špeciálnych online streamov
mikioko
Light Professional
Light Professional

Dve najrezonucenejsie spravy z prostredia RTVS:
Zvysenie koncesie:
http://finweb.hnonline.sk/spravy-zo-sve ... e-zvysenie
Mika konci!:
http://fakt24.sk/celebrity/167-exkluziv ... plan-vlady
heker
Redeemer
Redeemer

Preco chcu vymenit Miku, ci im vadi objektivita pri politike a treba niektore veci ututlat?
Dreamer
Hardcore addict
Hardcore addict

RTVS osobne sledujem pomerne pravidelne, ale 7€ za 2 kanaly a potom zvysovanie kazde 2 roky?

Uz 7€ je viac ako v CR a CT ma pritom 3 HD kanaly, 5+1 SD kanalov a na satelite budu myslim v HD coskoro vsetky?

Chcelo by to zmenu financovania, zrusenie koncesionarskych poplatkov a financovanie z dani, kontrolu a mechanizmy aby sa zamedzilo netransparentnym a predrazenym zakazkam - no to sa udeje asi tazko, pokym bude mat vlada pravo zasahovat do vedenia a vysielania.

Som zvedavy na reakcie opozicie, ci sa pokusia o opatovne referendum, strajk, ci peticiu, teraz maju viacero podnetov, vyska poplatku, dosadzanie ludi vladou, mozno okrem zmeny financovania, zrusenia koncesii by sa mohli pokusit aj o zamedzenie zasahovania vlady ci parlamentu do RTVS.
Napísať odpoveď