Bohuzial ten vetrak bol velmi slaby aby roztocil tu platnu aj s ihlou - ak tam ta ihla bola na tej platni, tak to s nou len cuklo ale neroztocilo sa. Ak som to nechal rozbehnut a az potom na to dal ihlu, bolo to prd platne lebo ten vetrak sa roztocil seredne vysokou rychlostou a potom uz len brzdil. Zapojenie potenciometra samozrejme nepomohlo.
Tak som sa teraz rozhodol ten gramofon sprovoznit ale bez elektriky - pomocou ruk. Spravil som si z krytu od prepisovacky nadstavec a ten vrazil na ten spunt co bol v strede toho puku aby sa s tou platnou dalo tocit a funguje to, lenze je to velmi citlive na rychlost a vzdycky to kolise -20 az +20 percent v rychlosti (co je normalne ked tocite rukami).
Skusil som to nakamerovat ako to funguje ale musel som asi 25x zvysit hlasitost zvuku aby ste nieco poculi - lepsie to ide v reale a myslim ze by to aj lepsie fakcilo keby sa ta krabicka od celaskonu "vystuzila" alobalom.
Samozrejme mobil nahrava uplne serednu kvalitu a bez toho alobalu to aj tak seredne znelo, no budiz...
co myslite?
Takze aj ked vyhodia elektriku a v MP3jke dojde bateria, stale je co pocuvat
Zajtra tu tubu vystuzim alobalom [aby to malo lepsi zvuk] a strcim do nej mikrofon a tak to nahram.
//autoeditácia príspevku ( 08 Dec 2008, 15:12 )
Mimochodom skusil som teda tu tubu obalit alobalom a mikrofon dat blizko toho spendlika a teda som nahral tu istu pesnicku aka je v tom mojom videu...
inflater.wz.cz/misc/Inflater's gramophone - Okolo Trnavy.mp3
Na rec je to este dobre, horsie je to na hudbu