Lebo ked som este davnejsie nainstaloval windows, zapinal sa pocitac rychlejsie ako teraz...
Rýchlosť nabehnutia Windowsu
Rýchlosť nabehnutia Windowsu
Chcem sa spýtať od čoho závisí ako rýchlo načita všetky informacie procesor a dostane sa do Windowsu....
Lebo ked som este davnejsie nainstaloval windows, zapinal sa pocitac rychlejsie ako teraz...

-
--==[ RA ]==--
Light Professional
- Kontaktovať používateľa:
Zavisi to od viacerych veci, napr. diskov. Tz kolko ich mas zapojenych, ci je o ne dobre starane, defragmentacia... Potom ako dlho mas Win bez preinstalacie, ako velmi mas zahltene registre, kolko procesov sa ti spusta pri starte, antivirak, FW, dokonca to bude dlhsie nacitavat ak mas CD/DVD v mechnike.
Proste velmi vela veci to ovplyvnuje.
A tie registre kde mozem naist??? A keby bolo napr. 1disk rozdeleny na 10GB Windows a zvisnych 290... Neslo by to rychlejsie ...--==[ RA ]==-- napísal:Zavisi to od viacerych veci, napr. diskov. Tz kolko ich mas zapojenych, ci je o ne dobre starane, defragmentacia... Potom ako dlho mas Win bez preinstalacie, ako velmi mas zahltene registre, kolko procesov sa ti spusta pri starte, antivirak, FW, dokonca to bude dlhsie nacitavat ak mas CD/DVD v mechnike.
-
--==[ RA ]==--
Light Professional
No ked sa chces pozriet do registrov tak Start - Spustit - regedit ale neodporucam tam nic menit ak nievies co robis, moze sa stat ze sa ti win uz nezobudi. Ak chces precistit registre tak su na to programy ako RegCleaner a tomu podobne. Staci do google dat hladat "cistenie registrov"
A s tymi diskami, myslim ze to zavisi od fyzickych HDD ktore mas v PC, mozno torchu aj od particii ale to neviem, ja nikdy nedelim HDDs.
A s tymi diskami, myslim ze to zavisi od fyzickych HDD ktore mas v PC, mozno torchu aj od particii ale to neviem, ja nikdy nedelim HDDs.
-
Šu-Do
Redeemer
nie neslo by to rychlejsieKrni73 napísal:A tie registre kde mozem naist??? A keby bolo napr. 1disk rozdeleny na 10GB Windows a zvisnych 290... Neslo by to rychlejsie ...![]()
![]()
registre najdes v C:\WINDOWS-->>regedit
alebo start spustit regedit
ale absolutne netusim co chces v registroch robit.. akurat si doseres windows...
skor pouzi na cistenie a upratanie registrov programy
Registry Mechanik, Registry Cleaner, Tune Up, CCleaner
-
Gadelat
Light Professional
Pre zrychlenie startu Windows XP skus pouzit Microsoft BootVis
http://www.pctuning.cz/index.php?option ... mitstart=0
je tu niekolko typov ako si urychlit avyladit windows, snad ti daco z toho pomoze
...je tam toho pät stran....
je tu niekolko typov ako si urychlit avyladit windows, snad ti daco z toho pomoze
...je tam toho pät stran....
-
--==[ RA ]==--
Light Professional
A ovládače na základnú dosku ale aj k ostatnému hw máš nainštalované? Spomalenie môže spôsobiť tiež vypnuté DMA, ale tak ide všetko pomaly nie len spúšťanie počítača.
Keď je všetko OK, tak skús TwakXP, týmto sa dá dosť zrýchliť systém. Keď ja inštalujem Win, tak hneď po skončení inštalácie spravím defragmentáciu disku-kde je systém, asi je to tak lepšie.
Keď je všetko OK, tak skús TwakXP, týmto sa dá dosť zrýchliť systém. Keď ja inštalujem Win, tak hneď po skončení inštalácie spravím defragmentáciu disku-kde je systém, asi je to tak lepšie.
-
--==[ RA ]==--
Light Professional