Rychlost internetu telekom pomoc

Ak potrebujete pomoc alebo poradiť, píšte sem (len PC, elektronika atď.)...
juslik
King
King
Kontaktovať používateľa:

Rychlost internetu telekom pomoc

Príspevok od používateľa juslik »

Caute

Mam taky problem ze ak na routury od telekomu vypnem wifi a nasledne do neho zapojim kablom iny lepsi router (skusal som 3 druhy, 3 .znacky) tak mi rychlost internetu ked zmeram nepresiahne rychlost 5,4megabitov za sekundu pritom mam net 10megabitov za sekundu. Ale ak zapnem wifi na originalnom routery od telekomu ADB mam sice horsi signal po dome ale rychlost je vacsia.. je mozne ze telekom nejak blokuje a spomaluje rychlost portov na ich routeroch?

Dakujem
Gothar
Moderátor
Moderátor
Používateľov profilový obrázok

Re: Rychlost internetu telekom pomoc

Príspevok od používateľa Gothar »

Napis aj znacky a typy pouzitych routrov, vratane toho co mas od Telekomu. Davaju rozne typy a dost sa lisia v kvalite. Taketo spomalenie by vsak nemalo vzniknut ani pri najhorsom routri. Skus zmerat rychlost aj cez kabel pripojeny do noveho routra, nie len cez wifi.
juslik
King
King
Kontaktovať používateľa:

Router od telekomu je adb vv3212 a routre ktore do neho zapajam kablo su asus rt-n12 a druhy je xiaomi router 3.. treti router uz neviem aky bol mal som ho pouzity... ale vsetky robia to iste... rychlost neprekroci 5,4megabitov... na povodnej wifi s adb ide aj 10 ale slaby signal preto by som chcel vypnut wifi na adb a aktivovat len na jednom z hentych routerov ktore su spojene kablom... zajtra skusim zmerat rychlost ked pripojim notebook kablom k adb routeru a ked zapojim k tym dvom...
Gothar
Moderátor
Moderátor
Používateľov profilový obrázok

Príspevok od používateľa Gothar »

Je to zvlastne, ten ADB je nic moc. Podla google je to dost obmedzeny router, neda sa vypnut DHCP a nemozes pouzivat VPN. Takze je mozne, ze tam su aj nejake dalsie obmedzenia. Ak mas na zmluve prihlasovacie udaje do ADSL, tak by som sa na tvojom mieste poobzeral po ADSL routri a tam by si uz nemal mat ziadne problemy.
Ale otestuj este rychlosti cez kabel v roznych konfiguraciach (vypnute wifi na oboch, zapnute wifi na ADB, zapnute na druhom, atd.). Nenapada mi totiz nijaky rozumny dovod preco by ti to malo takto klesat.
Pripadne este si over aky mas rezim wifi, ci ti to nahodou na druhom routri nebezi v B.
A skus otestovat aj rychlosti cez telefon, speedtest.net ma na to aplikaciu.
juslik
King
King
Kontaktovať používateľa:

Dakujem cely vecer som sa na to pozeral a nasiel som chybu ... bola tam nastavena nejaka QoS na 5,4mb/s tak som to manualne dal na 100 a uz to ide jak ma :) dakujem pekne ale :)
Napísať odpoveď