Šaláty
-
Janio
Zablokovaný
- Kontaktovať používateľa:
Re: Šaláty
Moja mama vie niečo spraviť, ale momentálne to nemôžem zistiť...
Mimochodom veď zbehni niekde do reštaurácie a tam kúpiš aj tie čo doma nespravíš
Mimochodom veď zbehni niekde do reštaurácie a tam kúpiš aj tie čo doma nespravíš
to co taras za sprostosti, ako to ze v restauracii kupim dresing, ktory doma neurobim ?
umeliny si mozem kupit aj v obchode a pokial si v tej restauracii robia svoje dresingy, preco by som nezvladol si aj ja rovnaky urobit doma ?
zaujimaju ma recepty, nie hotove pripravky...
zaujimaju ma recepty, nie hotove pripravky...
-
Janio
Zablokovaný
Tak neviem z obchodu mi príde vždy lepšie ako home made...(samozrejme kvalita, nie dristy)
//(samozrejme kvalita, nie dristy) Ak dostanem chuť na nejaký mekáč, alebo niečo pod. Tak jasné, že si ho nebudem robiť...
//(samozrejme kvalita, nie dristy) Ak dostanem chuť na nejaký mekáč, alebo niečo pod. Tak jasné, že si ho nebudem robiť...
podla teba je priemyselne vyrobene zradlo chutnejsie, nez ked ti to niekto, kto vie varit urobi doma z cerstvych potravin ??? 
4ephramko napísal:podla teba je priemyselne vyrobene zradlo chutnejsie, nez ked ti to niekto, kto vie varit urobi doma z cerstvych potravin ???
Potrebujeme:
1 šálka olivového oleja, ½ šálky octu, šťava z 2 citrónov, niekoľko kvapiek worčesterovej omáčky, trocha cukru, mleté čierne korenie, ½ ČL soli
Ako na to:
Na dressing zmiešajte olej, ocot a citrónovú šťavu. Osoľte a ochuťte worčestrovou omáčkou, mletým čiernym korením a cukrom.
Toto prosťe milujem
-
pryja
Darca
Jeden uplne jednoduchy, aj ked cenovo asi o nieco drahsi a hodi sa najviac k ladovemu a uhorkovemu salatu:
tekvicovy olej+citron+sol+trochu cierneho korenia/moze byt aj bez/
A chuti fantasticky, je to proste zmena oproti olivovenu alebo klasickemu oleju.
tekvicovy olej+citron+sol+trochu cierneho korenia/moze byt aj bez/
A chuti fantasticky, je to proste zmena oproti olivovenu alebo klasickemu oleju.
-
blitzkrieg
Professional
mňa napadol ako prvý cesnakový
-biely jogurt
-cesnak
-soľ
-čkm (čierne korenie mleté)
-šťavu z polovice citróna
-bylinky (podľa chuti a výberu, najlepšia je čerstvá bazalka ale aj pažítka)
možno ešte kari dresing k nejakému mäsu
-biely jogurt
-majonéza (ak dáš 2 PL lyžice jogurtu tak potom 1 PL majonézy = 2:1)
-kečup (1 PL)
-kari (3 - 4 ČL)
-soľ
-čkm
-pažítku
-cibuľku (najlepšie šalotku)

ak budeš chcieť viac tak ešte nejaké viem, tieto mám odskúšané ale môžeš tam suroviny aj obmieňať a experimentovať, fantázie sa medze nekladú
-biely jogurt
-cesnak
-soľ
-čkm (čierne korenie mleté)
-bylinky (podľa chuti a výberu, najlepšia je čerstvá bazalka ale aj pažítka)
možno ešte kari dresing k nejakému mäsu
-biely jogurt
-majonéza (ak dáš 2 PL lyžice jogurtu tak potom 1 PL majonézy = 2:1)
-kečup (1 PL)
-kari (3 - 4 ČL)
-soľ
-čkm
-pažítku
-cibuľku (najlepšie šalotku)
ak budeš chcieť viac tak ešte nejaké viem, tieto mám odskúšané ale môžeš tam suroviny aj obmieňať a experimentovať, fantázie sa medze nekladú
Mne chutí najviac na zeleninový šalát strašne jednoduchý dresing.
Biely jogurt trosku rozriediť s vodou (keď mam liter jogurtu tak dám 1-1,5dcl vody), do toho tsatsiky korenie (neviem ako sa to správne píše no všade ho dostať), a trošku čierneho korenia. Jednoduché rýchle a mne to chutí.
Biely jogurt trosku rozriediť s vodou (keď mam liter jogurtu tak dám 1-1,5dcl vody), do toho tsatsiky korenie (neviem ako sa to správne píše no všade ho dostať), a trošku čierneho korenia. Jednoduché rýchle a mne to chutí.
salat?
.
jedine rybaci
.
jedine rybaci
-
nordkapp_pb
Hardcore addict
s receptom neporadim ... mozno na caj 
ale tzatziky - tot bezkonkurencne, napchal by som to do vsetkeho a ku vsetkemu
ale tzatziky - tot bezkonkurencne, napchal by som to do vsetkeho a ku vsetkemu
az na to, ze aj do toho "korenia" aj oni napchaju vsetko...hlavne chemicky sajrajt...ako glutaman sodny...
-
nordkapp_pb
Hardcore addict
mas moznost si vyrabat korenie vlastne, bie, eko, free, cool a in ... ale ja by som na to pekne povedane je*al
ked je glutaman dobry, tak to neni na skodu
ked je glutaman dobry, tak to neni na skodu
-
Stoporko
VIP
ephramko - to možno do toho čo kúpiš v Tescu. No stačí si doviezť niečo z dovolenky od domácich čo ti to pred tebou namixujú z byliniek a vieš, že máš kvalitu. Len tým treba potom šetriť, aby to vydržalo do ďalšej dovolenky (nám nikdy nevydrží
).
Zálievka na hlávkový šalát ku kurčaťu: 2ocot + 1citrón + 2voda + soľ a cukor (jedna k jednej, podľa chuti) = mňa mňam dressing čísla sú pomery, látkové množstvá, nazvime to ako chceme, nie že 2 fľaše octu + 1 guľka citrónu + 2 fľaše vody! TO NIE!
Zálievka na hlávkový šalát ku kurčaťu: 2ocot + 1citrón + 2voda + soľ a cukor (jedna k jednej, podľa chuti) = mňa mňam dressing čísla sú pomery, látkové množstvá, nazvime to ako chceme, nie že 2 fľaše octu + 1 guľka citrónu + 2 fľaše vody! TO NIE!
v grecku som este nebol, a ziadneho greckeho studenta som nezbalil...takze som odkazany len na tie namiesane zmesi v supermarkete a tie kupit nechcem...
budem ale postupne skusat tie recepty, ktore ste tu pridali...
budem ale postupne skusat tie recepty, ktore ste tu pridali...
-
zuzkazuzka
VIP
- Moja najuniverzálnejšia kombinácia je olivový olej, soľ, korenie, roztlačený cesnak, citrónová šťava a trošku sladkej sójovej omáčky.
- K zeleninovému šalátu s grilovaným kuracím mäsom je napr. fajn teplý dresing - med + citrónová šťava + olivový olej, soľ, korenie.
- A chutná je aj kombinácia kyslá smotana/jogurt + nasekané vlašské orechy + pomarančová šťava aj s troškou dužiny. Neskutočná lahôdka na ľadovom šaláte
Ja si inak do fľašky s olivovým olejom dávam pár sušených chilli papričiek a pár celých strúčikov cesnaku. Pekne sa to tam lúhuje a olej získava výbornú jemnú chuť a vôňu. Stačí už len ním pokvapkať zeleninu a je to fajnôtka.
- K zeleninovému šalátu s grilovaným kuracím mäsom je napr. fajn teplý dresing - med + citrónová šťava + olivový olej, soľ, korenie.
- A chutná je aj kombinácia kyslá smotana/jogurt + nasekané vlašské orechy + pomarančová šťava aj s troškou dužiny. Neskutočná lahôdka na ľadovom šaláte
Ja si inak do fľašky s olivovým olejom dávam pár sušených chilli papričiek a pár celých strúčikov cesnaku. Pekne sa to tam lúhuje a olej získava výbornú jemnú chuť a vôňu. Stačí už len ním pokvapkať zeleninu a je to fajnôtka.
-
blitzkrieg
Professional
zuzkazuzka to robieva aj moja mama ale pridávam tam aj orechy ..potom dostane ešte jemnejšiu chuť
ale môže sa tam v podstate dať hocičo, napr.: bylinky