samovolne odpajanie / ubudanie RAM

Témy týkajúce sa procesorov, pamätí, grafických kariet, harddiskov...
eCorke
Light Expert
Light Expert
Kontaktovať používateľa:

Príspevok od používateľa eCorke »

Zdravim, nedavno zacali problemi s ramkou, z neznamych dovodov sa mi pocas normlaneho behu pocitaca po nejakom case (neviem este kedy presne, nestihol som presne vystopovad podmienky) ubudne z ramky .. postupne ako keby som vyberal ramky.. z 6gb (3x2 gb) ubudne prv jedna.... a uz sa stalo ze som mal iba 2 gb .. takze podla vsetkeho aj dalsia potom ubudne..

a som z toho poriadne zmateny ... samozrejme znizeny pocet ramiek ukazuje aj bios, nikdy som sa s tym nestretol.

Avsak ak som ich povyberal.. a podaval spat tak zrazu vsetko je v poriadku a bezia tak ako maju (tripple channel)..

PC: (mb ASUS P6X58D-E, ram Corsair XMS3 (KIT 3x2048MB), cpu i7 950, gpu ASUS en gtx470)...

som z toho riadne zmateny, nepodarilo sa mi najst nic prave k tomuto priapadu. Dopocul som sa o problemoch pri poskodenom pine na procesore, respektive na mb. Ze to moze robit problemi s nenajdenim ramky (zrovna pri sockete 1366), ale toto sa mi deje pri beznom pouzivani.. a potom znova idu v poriadku... nevyberal som este procesor, robim to nerad a dufam ze v tom problem nie je.

nestretli ste sa s tym niekedy?

(chybne ramky? maticna kolabuje? vsekto je to uplne nove... naraz kupovane .. nedavno... nemozem si momentalne dovolit cakat mesiac na to kym s tym nieco urobia a o to viac ked neviem o co ide.. :/ )
brm
Darca
Darca
Používateľov profilový obrázok

Re: samovolne odpajanie / ubudanie RAM

Príspevok od používateľa brm »

Neviem si to celé predstaviť.. najviac ma zaráža, že Ti operačný systém funguje, aj keď Ti ramka zmizla. Aký máš vlastne operačný systém? Neverím, že OS využíva iba jeden modul... a neverím, že by OS nezačal protestovať minimálne rôznymi chybovými hláškami, že sa jej zrazu stratili nejaké dáta z pamäte.. očakával by som BSOD a okamžitý reštart.

Na Tvojom mieste by som skúsil memtest.. skús poprehadzovať jednotlivé moduly... skús ich dať do tých druhých slotov.............. ideálne by bolo vyskúšať nejaké iné ramky, či to robí aj s nimi (chyba by bola v doske).. prípadne tieto ramky dať do iného PC (ak by to tiež blblo, chyba je v ramkách).
fajfo
Light Expert
Light Expert
Používateľov profilový obrázok

Príspevok od používateľa fajfo »

ja by som ešte skúsil updatnuť BIOS
Napísať odpoveď