samovolny restart pri nabiehani OS
samovolny restart pri nabiehani OS
ahojte neviete mi poradit preco mi zvykne PC samovolne restartovat po zapnuti PC? (pred nabehnutim XPcka) niekedy sa restartne aj 7x kym normalne nabehne XPcko. PC bol uz 3x v oprave ale nikdy mi k tomu nic nepovedali a nikdy sa nic nevyriesilo. poradte prosim co s tym
vdaka
vdaka
Ja by som to tipoval na RAM, CPU alebo dosku. Tiez som mal tento problem a vyriesil som ho novym CPU.
Skus otestovat pamate pomocou programu MemTest86+. Ten Ti skontroluje moduly. Ak tam budu podozrivo podobne chyby, alebo ak to bude robit aj pri urcite dobrom module, skus vymenit CPU.
Skontroluj ci nemas na doske nafuknute kondenzatory. To je tiez casty problem.
Skus otestovat pamate pomocou programu MemTest86+. Ten Ti skontroluje moduly. Ak tam budu podozrivo podobne chyby, alebo ak to bude robit aj pri urcite dobrom module, skus vymenit CPU.
Skontroluj ci nemas na doske nafuknute kondenzatory. To je tiez casty problem.
- Prílohy
-
- 100uF_16V_Radial_Electrolytic_Capacitor_003054-5.gif
- 100uF/16V elektrolyticky kondenzator
- (23.67 KiB) 211 stiahnutí
restartuje sa to vzdy bud jak zacne nabiehat windows (nie pri zapnuti pc) alebo pred prihlasenim po nabootovani. nikdy uz nie na spustenom xpckuhojko napísal:Kedy ti to presne restartuje??? Tesne po zapnuti PC ked sa zobrazuje RAMka a podobne... alebo az dalej ked zacina bootovat??? Co mas za hardware???
HW:
Intel Celeron D 336, 2800 MHz (21 x 133)
MSI 848P Neo2-V (MS-7108) (4 PCI, 1 AGP, 2 DDR DIMM, Audio, LAN)
RAM: 512 MB (PC3200 DDR SDRAM)
ATI RADEON 9550 (128 MB)
Maxtor 6L160P0 (160 GB, 7200 RPM, Ultra-ATA/133)
-
xH4wK
Problem : Maxtor 6L160P0 (160 GB, 7200 RPM, Ultra-ATA/133)sopeno napísal:restartuje sa to vzdy bud jak zacne nabiehat windows (nie pri zapnuti pc) alebo pred prihlasenim po nabootovani. nikdy uz nie na spustenom xpcku
HW:
Intel Celeron D 336, 2800 MHz (21 x 133)
MSI 848P Neo2-V (MS-7108) (4 PCI, 1 AGP, 2 DDR DIMM, Audio, LAN)
RAM: 512 MB (PC3200 DDR SDRAM)
ATI RADEON 9550 (128 MB)
Maxtor 6L160P0 (160 GB, 7200 RPM, Ultra-ATA/133)
Vymenit HDD , pripadne skus HDD Regenerator.
-
xH4wK
Ked nechces nemusis , najprv by som si na tvojom mieste spustil na inom PC kontrolu toho disku z automatickymi opravami , dalej cez program HD Tune spustil Error scan , napisal by som si MB pri ktorych to ukazuje chybne sektory , a ansledne cez HDD Regenerator by som spustil opravu tych ktorych sektorov (Samozrejme by som zadal o nieco menej MB ako to nasiel error scan aby ich to "zabralo")... ale to len preto ak nechces nechat na PC spusteny regenerator 2 dni (Pri kontrole celeho disku)sopeno napísal:hdd regenerator mam ale naco ho pouzit. aku spojitost by s tym mal hdd?
no tak skusim ten hdd vymenit za iny aby som nemusel testovat prave ten jeden. a ak nenabehne ani tak chyba v nom nebudeH@wk napísal:Ked nechces nemusis , najprv by som si na tvojom mieste spustil na inom PC kontrolu toho disku z automatickymi opravami , dalej cez program HD Tune spustil Error scan , napisal by som si MB pri ktorych to ukazuje chybne sektory , a ansledne cez HDD Regenerator by som spustil opravu tych ktorych sektorov (Samozrejme by som zadal o nieco menej MB ako to nasiel error scan aby ich to "zabralo")... ale to len preto ak nechces nechat na PC spusteny regenerator 2 dni (Pri kontrole celeho disku)...
doska, pamate vravel si ze pamat nie ale predsa ak mas viac ako jeden modul skus jeden vytiahnut a spustit len s jednym, ak nenabehne, zaloz a skus len s druhym, MB bohuzial nemas ako testnut pripadne BIOS na default(ale totako pomoze,mozno skor novy) alebo mas rovnaky problem ako ja:zdroj, akurat ze mne ho nerestartne ale vypne:-)
-
c.a.r.n.e.
Medium Star
mal som ten isty problem a bol to ZDROJ...ked som dal novu graficku miesto onboard, zapol som comp a ked aj nabehol do winu tak za 10 sekund zamrzol a trebalo reset, alebo som zapol a tesne pred spustenim winu sa mi resetol sam od seba...tiez nabehol az na vacsinou cca piatykrat a viac...vymenil som stock zdroj za fortorn 400w a odvtedy vsetko ide ako ma...