Samsung galaxy S3, S4 - replika (kópia)
Samsung galaxy S3, S4 - replika (kópia)
Zdravim, pozerala som inzeraty na kupu smartfonu Samsung galaxy S3 alebo S4 a pri niektorych inzeratoch ludia mali nizke ceny a pisali, ze sa jedna o kopiu. Mate dake skusenosti s tymito kopiami originalov? Maju horsie parametre, ci cim su ine?
Re: Samsung galaxy S3, S4 - replika (kópia)
su to uplne ine vyrobky, ktore nemaju s s3 ani s4 spravidla okrem podobneho dizajnu absolutne nic spolocne, ci uz hw alebo sw
Vyhýbaj sa im. Existujú čínske firmy ako ZTE, Huawei, Xiaomi, či dokonca známe HTC, ktoré robia vlastné a kvalitné telefóny.
Sú ale aj tieto čínske kúsky, napodobeniny, ktorým sa treba na míle vyhýbať. S originálom majú spoločný asi iba názov.
Sú ale aj tieto čínske kúsky, napodobeniny, ktorým sa treba na míle vyhýbať. S originálom majú spoločný asi iba názov.
A daju sa tieto "fejky" nejako rozoznat od originalov? Nebudem preplacat novy smartfon v obchode, preto chcem daco z bazosu... Viete mi poradit, ako zistim ci sa jedna o original? Ked budem, kupovat urcite len osobne.
Kolko € mas odlozenych na mobil?
Ako pisal Hensym tak cinske znacky (originaly) ako ZTE, Huawei, Xiaomi idu po velmi dobrej cenovej hladine.
Ako pisal Hensym tak cinske znacky (originaly) ako ZTE, Huawei, Xiaomi idu po velmi dobrej cenovej hladine.
Nemam nejaku konkretnu sumu odlozenu, ale urcite nedam za to viac ako 300€. Neziadam vyslovene S4, stacil by aj S3, len ma zarazaju niektore ceny. Stretla som sa s S4 za 250€ a pride mi to hrozne malo za ten tele, kedze na nete idu 350+
Ale su aj originali za lepsiu cenu, preto by som rada vedela ako rozoznat original od fejku
Ale su aj originali za lepsiu cenu, preto by som rada vedela ako rozoznat original od fejku
Nemusi to byt hned fake mobil (cina) ale skor odrbavajuci predajca ktory posle piesok v baliku.
Za 250-270 sa dá na Bazoši splašiť celkom slušná S3. Ak chceš ísť na istotu, už od 330€ sú v e-shopoch.
S4 na bazoši asi od slabších 400, tam ale prehľad nemám. Ak ti to niekto ponúkal za 250, otoč sa na päte a nestrácaj s tým čas. Brat bol pozrieť jednu za 300 osobne (to by ešte mohla byť celkom reálna cena, v prípade hlúpeho predajcu), na mieste videl, že krabica aj všetko príslušenstvo je originál, ale mobil na prvý pohľad fake. TFT displej, pôsobil nekvalitne, displej menší, atp.
O pár dní neskôr mu udrela do očí S3 za 150, znova ju šiel omrknúť, v tomto prípade to bola naozaj verná kópia (niekto by si ani nevšimol), ale telefón mal škaredší displej, asi aj rozlíšenie, tlačidlá presvitali, bol pomalý, atď.
Ak chceš kúpiť čínsky mobil, nič proti. Ale nekupuj napodobeniny! Nemá to význam. Kúpila by si si falošné Ferrari za 9.000€ aj keby to jazdilo ako pätnásť ročná Felicia? Asi nie, s mobilmi je to to isté.
Ohľadom rozoznávania originálu od fejku. BAN na Google nemá snáď nikto, skús hľadať niečo ako "Original S3 VS vs Fake S3", a podobne, všímaj si hlavné znaky tých mobilov, alebo ešte lepšie, zober si so sebou k predaju niekoho kto sa vyzná. Väčšinou platí, ak to má prehnane dobrú cenu, niečo s tým v poriadnu nie je. Taktiež sa nemusíš ani stretávať, rozoznanie originálu sa dá uskutočniť aj na fotkách, ešte som totiž nevidel tak verný model, aby sa nedal. (Možno tá kópia HTC One, to bolo podarené teda
)
S4 na bazoši asi od slabších 400, tam ale prehľad nemám. Ak ti to niekto ponúkal za 250, otoč sa na päte a nestrácaj s tým čas. Brat bol pozrieť jednu za 300 osobne (to by ešte mohla byť celkom reálna cena, v prípade hlúpeho predajcu), na mieste videl, že krabica aj všetko príslušenstvo je originál, ale mobil na prvý pohľad fake. TFT displej, pôsobil nekvalitne, displej menší, atp.
O pár dní neskôr mu udrela do očí S3 za 150, znova ju šiel omrknúť, v tomto prípade to bola naozaj verná kópia (niekto by si ani nevšimol), ale telefón mal škaredší displej, asi aj rozlíšenie, tlačidlá presvitali, bol pomalý, atď.
Ak chceš kúpiť čínsky mobil, nič proti. Ale nekupuj napodobeniny! Nemá to význam. Kúpila by si si falošné Ferrari za 9.000€ aj keby to jazdilo ako pätnásť ročná Felicia? Asi nie, s mobilmi je to to isté.
Ohľadom rozoznávania originálu od fejku. BAN na Google nemá snáď nikto, skús hľadať niečo ako "Original S3 VS vs Fake S3", a podobne, všímaj si hlavné znaky tých mobilov, alebo ešte lepšie, zober si so sebou k predaju niekoho kto sa vyzná. Väčšinou platí, ak to má prehnane dobrú cenu, niečo s tým v poriadnu nie je. Taktiež sa nemusíš ani stretávať, rozoznanie originálu sa dá uskutočniť aj na fotkách, ešte som totiž nevidel tak verný model, aby sa nedal. (Možno tá kópia HTC One, to bolo podarené teda
Vdaka za pomoc. Nedavno som videla, ze vyjde novy smartfon v Cine, nevyvaza sa do zahranicia ale nasla som jednu stranku, ktora tie smartfony rozposiela do EU. Vykonom je to uzasny fon a cena je tiez primerana k vykonu, ide o Xiaomi Mi3 popripade Mi2. Najskor sa asi rozhodnem pren, kopec kladnych hodnoteni ma od CZ/SK kupcov.
Mi3 je nadupany fon, s nim chybu nespravis
Ak budeš mať možnosť vziať Mi3 za rozumnú cenu, ber ho všetkými desiatimi.
Ale bral by som iba z overených obchodov, popozeraj na internete, ktoré to sú.
Ale bral by som iba z overených obchodov, popozeraj na internete, ktoré to sú.
Inac bacha na kopie. Colnici v poslednom case dost pritvrdili a zadrziavaju kazdu blbost. Hlavne falzifikaty.