Zdravim.. Rozmyslam o poslednom upgrade mojej archaickej PC zostavy.. Aktualne mam grafiku Sapphire HD 3850 a rozmyslam ci sa oplati ist do Sapphire HD 4650 (samozrejme AGP ). Neviem sa rozhodnut kedze pocet steam procesorov je rovnaky, rovnaka je aj vyrobna technologia 55nm avsak rozdiel je v jadrach 3850 = RV670 4650 = RV730 dalsi rozdiel je v pouzití pamatovych modulov tu to hovori v prospech 3850 kde su pouzite DDR3 zatial co 4650 ma DDR2.. Pre dalsie porovnanie udajov som sem hodil linky.. Ak mi pripadne poradite lepsiu kartu pojdem do nej (vsetko samozrejme AGP) Dikes za pomoc
môj názor nato je asi taký že za AGP grafiku by som nedal ani cent ... neoplati sa ti to do buducnosti a cena v pomere za vykon je terrible. ale ok teda ja by som si nechal tú 3850 ... tá 4650 je reklamný ťah natú by som sa ani nepozeral.
Pri AGP grafike je zbytocne hodnotit vykon, rozhranie uz ma casy najvacsej slavy za sebou a tieto posledne vystrely vyrobcov su marketingovy tah.
K teme: 70€ je uz pekna suma pre nakup komponentu do noveho pc, preto by mi bolo luto investovat tolko penazi do AGP-ckovej grafiny, ktoru uz v buducnosti nevyuzijem.