SATA Disk

Témy týkajúce sa procesorov, pamätí, grafických kariet, harddiskov...
Peters1
Expert
Expert

SATA Disk

Príspevok od používateľa Peters1 »

Sorry uz som tu videl nieco podobne ale nebolo tam dokoncene ako to vyriesil lebo si to nejako nehal "pre seba" :? takze prosim o radu aj ja. Kupil som novy disk (Hitachi 320GB 16MB Cache) a druhy mam 80GB na ktorom mam system tiez sata (obydva su sata 2 ale na mojej doske ide len sata 1), ale akonahle som pripojil ten novy tak mi pri nahadzovani vyhodilo takuto chybu: http://img20.imageshack.us/my.php?image=chybaqx4.jpg A ked toto preskocim, tak vyhodi dalsiu a to ze "nenaslo" ziadny disk :( a tym padom ani nenabehne system a neviem preco, ved na tom jednom mi to ide v pohode ale ten druhy tam robi nejaky bordel.Co s tym ???A este otazocka, ten Hitachi disk ma pripojenie aj na MOLEX aj na ten novy SATA, ktory mam pripojit ???
Josifek
Zablokovaný
Zablokovaný
Používateľov profilový obrázok
Kontaktovať používateľa:

Príspevok od používateľa Josifek »

Ak mas sata, daj SATA, pevnejsie drzi.

K tomu problemu - prehod jumper na SATA 1 na disku mas nakres.(aspon by si mal mat)
Peters1
Expert
Expert

Josifek napísal:Ak mas sata, daj SATA, pevnejsie drzi.

K tomu problemu - prehod jumper na SATA 1 na disku mas nakres.(aspon by si mal mat)
OK napojil som to na ten sata( toto je presne moj disk) http://www.megaportal.kiev.ua/images/hitachi%20320.jpg , a ked sme pri tom jumpri na SATA 1 tak som nad tym rozmyslal ze chyba bude asi v tom. Ale mensi problem je ze ten HITACHI nema JUMPER :shock: Ako to inak prehodim? Nejako softwarovo ???
Josifek
Zablokovaný
Zablokovaný
Kontaktovať používateľa:

Príspevok od používateľa Josifek »

Ako ze nema, musi mat, kazdy disk ma :?
t0m4s3
Admin
Admin
Kontaktovať používateľa:

Príspevok od používateľa t0m4s3 »

Peters1 napísal:OK napojil som to na ten sata( toto je presne moj disk) http://www.megaportal.kiev.ua/images/hitachi%20320.jpg , a ked sme pri tom jumpri na SATA 1 tak som nad tym rozmyslal ze chyba bude asi v tom. Ale mensi problem je ze ten HITACHI nema JUMPER :shock: Ako to inak prehodim? Nejako softwarovo ???
V Biose mozes skusit najst Emulated PATA mode, ktory ti ten disk "prepne" do PATA modu.
patro16
Light Professional
Light Professional

Príspevok od používateľa patro16 »

Josifek napísal:Ako ze nema, musi mat, kazdy disk ma :?
kazdy nema to sa mylis konkretne tento jeho typ to nema urcite
Peters1
Expert
Expert

Josifek napísal:Ako ze nema, musi mat, kazdy disk ma :?
NEMUSI :) a ani nema
t0m4s3 napísal:V Biose mozes skusit najst Emulated PATA mode, ktory ti ten disk "prepne" do PATA modu.
No a toto som hladal ale nenasiel som to. Moja doska: Asus A8V Deluxe.
Ma s tym niekto nejake skusenosti ??? Poradte pls
hojko
Site Admin
Site Admin
Kontaktovať používateľa:

Príspevok od používateľa hojko »

Peters1: Skus hladat Legacy mode.
Peters1
Expert
Expert

hojko napísal:Peters1: Skus hladat Legacy mode.
hmm ani nic take tam neni :?
no nic, disk som vratil a mam na vyber z dvoch znaciek:
Seagate 320GB 16mb cache alebo Samsung 320GB 16mb cache, tak by som z tohoto spravil taku mensiu "nakupnu poradnu" a pls poradte ktory z tych dvoh mam zobrat (ale nepozerajte na znacky ale na to ci ten disk pojde na mojej doske,mal by mat ten jumper) dik :)
patro16
Light Professional
Light Professional

Príspevok od používateľa patro16 »

no ak myslis SEAGATE Barracuda 320GB 7200.10 ST3320620AS SATAII 16MB tak ten mam doma, vpohode mi fachci na SATAI a je tam aj ten jumper, ja som sním zatial dost spokojný
pato83
Addict
Addict

Príspevok od používateľa pato83 »

Ani legacy a ani emulated pata, nic take nie je spomenute v manualy. No pre istotu by som si skontroloval pod polozkou advanced -- Onboard promise controler ci je na enabled, ak nie je tak skus dat, ak je tak sa pozri pod nim na Operating mode. Da sa tam nastavit Raid a IDE, Skus tam dat IDE ak nemas. Lebo v defaulte by to podla manualu malo byt na Raid.
Peters1
Expert
Expert

pato83 napísal:Ani legacy a ani emulated pata, nic take nie je spomenute v manualy. No pre istotu by som si skontroloval pod polozkou advanced -- Onboard promise controler ci je na enabled, ak nie je tak skus dat, ak je tak sa pozri pod nim na Operating mode. Da sa tam nastavit Raid a IDE, Skus tam dat IDE ak nemas. Lebo v defaulte by to podla manualu malo byt na Raid.
JJ presne to je tam a aj som to skusal prestavovat a nejde to. A aj ten Onboard promise controler ja ENABLED a nic :? Ved nic asi zoberiem teda ten SEAGATE :)
gonner
Medium Expert
Medium Expert
Kontaktovať používateľa:

Príspevok od používateľa gonner »

takze sme dosli k zaveru ze HITACHI je sit a netreba si ho kupovat
krija
VIP
VIP
Kontaktovať používateľa:

Príspevok od používateľa krija »

k tomu zaveru si dospel ty, nie my :wink: .
fikus-kukis
Guru wannabe
Guru wannabe

Príspevok od používateľa fikus-kukis »

gonner napísal:takze sme dosli k zaveru ze HITACHI je sit a netreba si ho kupovat
Tak toto nemáš pravdu. Hitachi sú spoľahlivé disky, určite sú v prvej trojke (spolu s Western Digital, Seagate). U mňa sú na druhom mieste, hneď po Seagate-och. No tu na fóre je silná základňa WD, ktorá so mnou dozaista nebude súhlasiť.
t0m4s3
Admin
Admin
Kontaktovať používateľa:

Príspevok od používateľa t0m4s3 »

fikus-kukis napísal:Tak toto nemáš pravdu. Hitachi sú spoľahlivé disky, určite sú v prvej trojke (spolu s Western Digital, Seagate). U mňa sú na druhom mieste, hneď po Seagate-och. No tu na fóre je silná základňa WD, ktorá so mnou dozaista nebude súhlasiť.
Mas aj nejake argumenty alebo dovody, preco tomu tak je? Pretoze WD ma "silnu zakladnu" nielen tu na fore ale aj celosvetovo a to s dost velkym rozdielom oproti zvysku Výrobci disků ohlašují ztráty
Výrobci pevných disků Hitachi a Western Digital svorně ohlašují ztráty. U Western Digitalu, který za druhé čtvrtletí prodal celkem 25,8 milionu pevných disků a stal se tak největším prodejcem disků se 40% podílem na trhu (Seagate získal 34 %, Hitachi 18 %), činí hrubý příjem 187,2 milionu amerických dolarů, tedy ztráta 21 milionů dolarů, oproti příjmu 233,6 a zisku 40,3 milionu za stejné období minulého roku. 55 % veškerých prodaných disků byly modely s kapacitou alespoň 160 GB, mnoho z nich bylo instalováno do dalších zařízení (DVD přehrávače, externí disky apod.). Společnost ztrátu odůvodňuje klesajícím prodejem disků, akvizicí Komagu a náklady na zavedení PMR (Perpendicular Magnetic Recording, kolmý zápis dat).
Napísať odpoveď