Satelit - rozbočenie senzoru na prijímači !

Ak potrebujete pomoc alebo poradiť, píšte sem (len PC, elektronika atď.)...
skener
Medium Star
Medium Star
Používateľov profilový obrázok

Satelit - rozbočenie senzoru na prijímači !

Príspevok od používateľa skener »

Úvodné slovo:

Máme satelit s jednou kartou jedna parabola dva televízory. Skart je rozbočený na dve telky teda na oboch ide logicky to isté.

Problém:

Jeden ovládač jeden satelitný prijímač. Teda ak som v druhej izbe a chcem pozerať iný program tak musím ísť do vedlajšej miestnosti kde je satelitni prijimač a ovladačom prepnúť program.

To má rozčuluje najme večer ked v miestnosti s prijímačom už nikto telku nepozerá ale ja ešte hej a chcem si prepnúť program ale nemôžem lebo by som musel vstatť isť vedla a prepnúť ho tam.

Môj návrh riešešnia (Neviem či reálny)

Navrhujem proste vyviesť zo satelitného prijímača druhý senzor na diaľkový ovládač. proste na tej istej linke ale rozbočiť to proste ako je scart rozbočený na dve telky tak rovnako rozbočiť tie káble na ktorých je ten senzor a vivieť kábel až do vedlajšej izby a dať tam druhý senzor. Tým pádom keby som mal aj druhý taký istý ovládač tak môžem prepínať aj odvedla.

Stále by to fungovalo tak isto a teda keby niekto prepol tak by preplo na oboch televízoroch. A proste akurát by sa dalo prepinat programi z oboch izieb. Veď podla mňa on nevie ten satelitný prijímač či tam je jeden alebo 10 senzorov zapojených na ňom. Alebo sa mýlim a nieje to možné ?

Kto sa vyzná prosím poraďte.
owerly
Medium Expert
Medium Expert

Re: Satelit - rozbočenie senzoru na prijímači !

Príspevok od používateľa owerly »

nie je lahsie kupit LNB konvertor za 10€ na dve TV potiahnut kabel a kupit do druheho prijimaca kartu za 50€ a kazdy sleduje ine... zase nevidim logicke sledovat na dvoch TV to iste
skener
Medium Star
Medium Star

No to je jasne žeby to bolo nelogicke sledovat na doch to isté.

Ale funguje to asi tak že na telku sa tu uz moc nediva nikto a cez den ked ja nemam vobec cas na telku a podobne veci tak sa divaju vedla ludia na kraviny. A vecer ked nahodou idem k telke tak oni uz zase niesu doma alebo idu spat tak si zapnem telku ja aby som si pozrel propagandu alebo nejaky film - cize drvivu vecsinu casu bezi raz jedna telka a raz druha lenze prepinat sa da len v jednej izbe a to je oničom.

A moja predstava je taká že to bude veľmi jednoduché riešenie vezme sa nejaká dvojlinka tenka alebo trojlinka podla toho kolko tam ide kablov a na koniec sa napajkuje ten senzor a je to. Kupi sa ovladac za par e a je to.

Je to nerealizovateľné po technickej stránke či nie ?
To je to čo ma zaujíma.
owerly
Medium Expert
Medium Expert

Príspevok od používateľa owerly »

tak neviem podla mna by to mohlo ist
STomko
Guru wannabe
Guru wannabe

Príspevok od používateľa STomko »

co tak nieco take? http://www.aerial.sk/eshop/index.php?pa ... t&Itemid=1

Urcite drahsie ako riesenie ak si to clovek zbastli sam, avsak pohodlnejsie...
skener
Medium Star
Medium Star

STomko napísal:co tak nieco take? http://www.aerial.sk/eshop/index.php?pa ... t&Itemid=1

Urcite drahsie ako riesenie ak si to clovek zbastli sam, avsak pohodlnejsie...

Výborne tak toto riešenie mi príde spoko.

Len to ešte niekde nájsť lacnejšie môže to byť aj nejaká čínska verzia z Dealextreme alebo proste také čosi len proste čo najlacnejšie stačí ak to prejde cez stenu a jednu miestnosť a bude to fungovať na ten jeden ovládač viac ma nezaujíma. A ak by to bolo na baterky tak to by som už bol vrcholne spokojný.

Neviete niekto o lacnejšom takomto zariadení ?
STomko
Guru wannabe
Guru wannabe

Príspevok od používateľa STomko »

no na DX som hladal pod "remote extender" a najlacnejsie to je okolo 44USD co velmi nema zmysel...
beardie
Redeemer
Redeemer

Príspevok od používateľa beardie »

ach ta lenivost :)
Dieg0
Guru wannabe
Guru wannabe

Príspevok od používateľa Dieg0 »

Rozoberieš prijímač pozrieš sa na typ IR prijímača napájkuješ tam trojlinku ktorú si potiahneš do izby na druhý koniec trojlinky napájkuješ IR prijímač a máš hotovo.Riešenie ala 10 eur a 10 minút nech nežerem
skener
Medium Star
Medium Star

Dieg0 napísal:Rozoberieš prijímač pozrieš sa na typ IR prijímača napájkuješ tam trojlinku ktorú si potiahneš do izby na druhý koniec trojlinky napájkuješ IR prijímač a máš hotovo.Riešenie ala 10 eur a 10 minút nech nežerem

Ved ale to sa tu pýtam či ej to možné - či to bude fungovať aj keď ten kábel bude mať 5 metrov a bude križovať 220voltove vedenie.
Ak áno som od-začiatku za toto riešenie že to rozoberiem zaspájkujem a je to.

Len proste nie som elektrotechnik tak neviem či ej to možné.

A tak ty tvrdíš že sa vyznáš a že je to reálne Áno ?

Inak k lenivosti.
1. Toto nieje celkom prípad lenivosti ako skôr prípad slušnosti aby som tam nebehal prepínať programy ak tam niekto už vedla spí kde je satelitný prijímač.
2. LENIVOSŤ JE HYBNÁ SILA POKROKU.
Dieg0
Guru wannabe
Guru wannabe

Príspevok od používateľa Dieg0 »

Som vyučený elektrotechnik síce čerstvo pečený ale som.A nevidím žiadny problém.I keď tých 220 kto vie.Najlepšie by bolo to skúsiť veď to predsa nedá toľko práce :)
Napísať odpoveď