SBS-kári

Témy, ktoré sa nedajú zaradiť do kategórií vyššie...
hughito
Redeemer
Redeemer

Príspevok od používateľa hughito »

Môj tatko sa vyjadril na prehľadávanie SBS-károv jasne.

Kľudne sa nechá prehľadať, ale keď mu nebude nič nájdené, tak pred všetkými toho pána nakope do rici za spôsobenú hanbu. :D
Mateq
Medium Professional
Medium Professional
Používateľov profilový obrázok
Kontaktovať používateľa:

Re: HEH

Príspevok od používateľa Mateq »

brm napísal:A čo kontrola tašiek zamestnancom? Som pozeral Zákon č. 379/1997, ale akosi som to buď prehliadol alebo to tam nie je.

Vedieme totiž diskusiu, akou formou môže SBSkár na vrátnici nejakej spoločnosti kontrolovať tašky zamestnancom. Či sa im môže v taškách surovo hrabať rukami alebo môže len nahliadnuť a v prípade podozrenia požiadať Ťa o vyloženie obsahu tašky niekde na stôl.
Pozor, toto upravuje ešte aj zákon č. 473/2005, teda neskorší. Tam je aj toto:
(4) Osoby poverené výkonom fyzickej ochrany podľa
tohto zákona sú oprávnené
a) presvedčiť sa zrakom, hmatom alebo technickými
prostriedkami, či ten, kto vstupuje do chráneného
objektu alebo na chránené miesto alebo z neho vystupuje,
nemá pri sebe alebo na sebe predmety pochádzajúce
z protiprávnej činnosti súvisiacej s chráneným
objektom, chráneným miestom alebo
chránenou osobou alebo nemá pri sebe alebo na
sebe predmety, ktorými bymohol spáchať protiprávnu
činnosť, a tieto mu odobrať,
Toto sa dá dosť ohýbať, môže ta síce prehľadať aj hmatom, ale nazeranie do tašky nijako neupravuje. Preto si myslím, že má právo ťa poźiadať o nahliadnutie, ale keď odmietneš, tak si môže ísť pískať. Možno by sa tu dalo polemizovať o možnosti zavolať políciu.
Zákon totiž hovorí:
na čas nevyhnutný, do príchodu policajta, Vojenskej
polície alebo obecnej polície, predviesť na strážne
stanovisko osobu, ktorá v súvislosti s výkonom fyzickej
ochrany odmieta alebo nemôže hodnoverne
preukázať svoju totožnosť a bola pristihnutá pri páchaní
priestupku alebo bezprostredne po spáchaní
priestupku,
To znamená, že ak si na kamere, ako kradneš, môžu ťa odviesť do ich kumbálu bez klučky a držať tam, kým prídu policajti, ale samotné "si myslím, že si bol dlho pri voňavkách" im nestačí, môžeš ích poslať dokelu, a ak by ťa chceli odviesť/ombedziť na slobode môžu mať s toho prípadne vážne problémy.
ciaobella napísal:No vzhľadom na to,že aj ja som SBS-kárka....tak zákl.informácie mám. Tak isto ťa nesmie prehľadávať hmatom pokiaľ je opačného pohlavia, to zákon zakazuje.
No ROFL :lol: :smt043 Tak toto ma dosť položilo. Už tu bolo spomínané, že berme rozdiely medzi napr. ochranou budovy, vrátnik, SBSkou napojenou na alarmy atď. Ale myslím, že zatiaľ čo vyššie spomínané oblasti sú na tom celkom slušne, práve na post pajáca v Tescu sú nárky dosť voľné, typu zoberme brigádnika nech si študent privyrobí. Pochybujem, že prešli nejakou serióznou výukou, a tento bonmot o opačnom pohlaví to len dokazuje :roll: Mi to príde, ako rada od šéfa typu nerob to pre istotu aby sme nemali problémy so sexuálnym obťažovaním. To že ťa musí prehliadať osoba opačného pohlavia je predsa právne kravina ako mraky. Tam je jedno, či by ti pandrláka chytal chlap či žena, pri obťažovaní sa na pohlavie v práve ohľad neberie...
energy00
King
King

Príspevok od používateľa energy00 »

Mne sa stalo par krat :

BILLA : Idem si von s nakupom, sluchadla na usiacha naraz vo dverach zacne predo mnou kluckovat volaky chlapik, ako by sa mi snazil zatarasit cestu von. Reku, hadam ma chce okradnut alebo co. Volaco zacal hovorit, to bude hadam nejaky jehovista. Dam dolu sluchadla : Dobry vecer, podte prosim so mnou. Ja ze : COO ? Preco ? .... SBS, kontrola, podte so mnou. Konecne sa mu podarilo vylovit preukaz SBS niekde zo zadneho vrecka, aby sa mi identifikoval. Tak oukej podme. Prisli sme do nejakej kancelarie. Vylozil som mu vrecka a vsetko von. Nic nenasiel, vraj si ma pomylil. Ospravedlnil sa 2 x a isiel som odtial prec. Stava sa, je to ich praca.

Hypernova : vojdem do Hyperky, a idem rovno na WC, netreba prechadzat cez obchod, znovu sluchadla na usiach. Vyjdem vonku z WC, a naraz mi chlapik zacne nieco hovorit. Dam dolu sluchadla a on spustil :
Dobry den, vy ste neboli nakupovat vsak ? Ja ze nie. Viem viem, ja som vas videl vchadzat, ale zapipali ste. Ja : No moze byt, mam v ruksaku nejake veci ( deodorant, antiperspirant, ustna voda, nejaky protiplesnovy prostriedok do topanok... ) On : Mozem to skontrolovat ? Ja : Ved ste povedali sam, ze ste ma videli vchadzat ,a nebol som v predajni. On : nevadi, mozem ? Ja : tak co uz s vami... skontroloval to, nenasiel nic. Nakoniec mi zrehotom oznamil ze mi pipala krabicka od Durexov :oops: NEVADIII :)

TESCO : Prisiel som do tesca v mojom SECURITY tricku z Armyshopu + cierne kratasy :) obzeram sa po nejakom bankomate, ale nic nevidim. Pridem k SBSkarovi ze DOBRY, je tu niekde nejaky bankomat Slovenskej Sporitelne ? On mal stale vypulene oci, dobrych 10 sekund co som k nemu isiel a polozil mu otazku, potom este bol chvilu v nemom uzase, a ukazal mi rukou ze TAM :D Asi ho zaskocilo to tricko, ale situacia to bola pekna :)
spirki
Expert
Expert

Príspevok od používateľa spirki »

fizz: Nie, nemá právo prehrabávať osobné veci, ruksaky ani vrecká. Môže ale požiadať o vyloženie ich obsahu. Nie si síce povinná to urobiť ale pokiaľ nemáš čo skrývať, ukážeš. V prípade, že má podozrenie, že máš pri sebe niečo, čo nemáš mať, môže ťa zadržať do príchodu polície. Nesmie ťa ale zavrieť do samostatnej miestnosti, tak ako to mávali vo zvyku napr. v kauflande.
Pinhead
King
King

Príspevok od používateľa Pinhead »

Zamestnanec SBS (už je jedno či muž či žena) má právo sa presvedčiť "zrakom, hmatom alebo technickými prostriedkami" (zákon 473/2005) či je všetko kóšer..... Ale má to robiť "tak aby nebola poškodená ľudská a občianska dôstojnosť" (o odstavec ďalej toho istého zákona) prehľadávanej osoby.... A teraz ľudskou rečou.... Zamestnanec SBS má právo požiadať Ťa o otvorenie batohu/kabelky a právo kuknúť sa čo a ako - popr. zvonka prehmatať.... ale nie sa tam hrabať.... V prípade potreby Ťa môže aj ručne prehliadnuť (klasicky ako vo filme - hlavne, keď sa hľadajú zbrane - popr. na diskotékach fľašky) ale musí to robiť osoba toho istého pohlavia - teda muž muža a žena ženu.....

Keď som pomerne nedávno zaskakoval za kamaráta na jednej takej akcii, tak mnohým ľuďom sa nepáčilo, že som určitých typov prehľadával (a pár sklenených fľašiek, nožov a teleskopov som aj našiel)..... Ale komu sa nepáči, ten sa nemusí takej akcie zúčastniť..... V každom prípade, na takýchto prehliadky treba robiť, ale so všetkou slušnosťou voči prehľadávaným......
Ing.Zoidberg
Guru wannabe
Guru wannabe

Príspevok od používateľa Ing.Zoidberg »

mna raz s kamaratom v tesku za pokladnou chytili odviedli do takej miestnosti a ze" videli vas ako kradnete" :lol: ja ze " LOL " tak nas prehladal .. nic nenasiel samozrejme .. nie som sockar a nemusim kradnut .. potom nas tam este zamkol a odisiel ... potom otvoril ze mozte ist .. ja ze dakujem ze som vdaka vam zmeskal bus .. ani sorry ani kkt nepovedal ..
BigSmOKe
Amateur
Amateur

Príspevok od používateľa BigSmOKe »

neviem ci ti niekto uz odpovedal ale nechce sa mi to citat cele

SBSkar ta nemoze prehladat, moze ta poziadat aby si mu ukazal obsah tazky a pod...no ty mozes odmietnut

moze ta vsak obmedzit na osobnej slobode a zavolat policajtov ktory ta nasledne prehladaju
Avril
Medium Expert
Medium Expert

Príspevok od používateľa Avril »

BigSmOKe napísal:neviem ci ti niekto uz odpovedal ale nechce sa mi to citat cele

SBSkar ta nemoze prehladat, moze ta poziadat aby si mu ukazal obsah tazky a pod...no ty mozes odmietnut

moze ta vsak obmedzit na osobnej slobode a zavolat policajtov ktory ta nasledne prehladaju
dovol aby som ta poopravil,robil som ako sbskar v tescu a napr. na prikaz od vysielacky som mohol dotycneho cloveka aj prehladat,cize je to mozne..len tolko

//autoeditácia príspevku ( 10 Sep 2009, 22:43 )
Kibo napísal:ak si bol v hypermarkete a vychadzas, moze ta prehladat ak ma podozrenie, ale nemoze ta zdrapit ako tela, slahnut o stenu a zacat sacovat ako v americkom akcnom filme, tiez by mal dodrziavat urcity kodex
heh..nobyvaly kolega sbskar minule jedneho slahol o zem a ten mal u seba ukradnutych 150 ks zuvaciek.cize mozu ta aj svacnut na zem.. :D
spirki
Expert
Expert

Príspevok od používateľa spirki »

dovol aby som ta poopravil,robil som ako sbskar v tescu a napr. na prikaz od vysielacky som mohol dotycneho cloveka aj prehladat,cize je to mozne..len tolko
prehľadať môže, ale iba hmatom, nemôže sa hrabať vo vreckách, taškách a pod. ... a ani "vysielačka" mu nemôže udeliť takú právomoc :) Myslím že sa ale môžu udeliť povolenia na osobnú prehliadku, v tom prípade sa ale musí na požiadanie týmto povolením preukázať.
heh..nobyvaly kolega sbskar minule jedneho slahol o zem a ten mal u seba ukradnutych 150 ks zuvaciek.cize mozu ta aj svacnut na zem.. Very Happy
Pri páchaní trestnej činnosti (aj keď by to bola len jedna blbá žuvačka) ťa á právo švacnúť o zem a zadržať každý občan, nie len SBS-kár ...
Avril
Medium Expert
Medium Expert

Príspevok od používateľa Avril »

toto je veru pravda..citujem...Pri páchaní trestnej činnosti (aj keď by to bola len jedna blbá žuvačka) ťa á právo švacnúť o zem a zadržať každý občan, nie len SBS-kár ...a inac ja som hmatom jedneho prehliadal..ale ten bol total fest nadr..teda opity :) a aj mu trcala z vrecka ukradnuta klobasa..:) to len taka pikoska
saskia9114
Novice
Novice

Re: SBS-kári

Príspevok od používateľa saskia9114 »

Takže chcete vedieť moj nazor na SBS-károv???:D sú to debili na entúúúú....teda v našom Žiari sú 3debili,čo si o sebe myslia že sú krali Tesca a pritom sú opak:D:D ...no raz v nedeľu som s kamoškou šla do Tesca. Na tom nie je nič zvlástne,pretože my sa chodíme tam prechádzať každý deň. A mali sme ešte chvilu cas,kym kamoske nesiel autobus,tak sme boli v kabinke si vyskusat nieco. a potom sme zase sa boli poprechadzat inde a este stale sme mali vela casu,tak smne sli si zase do kabinky vyskusat si tricka.A ptm som mala v kosiku aj nakup a zrazu pozeram do tasky a penazenk nikde a doplo ma ze som si ju zabudla doma. No reku pekne,tak som nekúpila nič a kamoška kúpila len omáčku,čo bola v akcii:D A ptm sme šli od pokladne na záchody,lebo kamoška sa skoro docikala:D no a ja už tak znudene na seba sa dívam do zrkadla a čudujem sa,či som sa vobec dnes česala a zrazu na hajzel sa dotrepala blondina kooordinátorka a niečo si zamrmlala popod nos a ja že jej asi šibe,no zrazu sa vo dverách hajzla objavil obrovský dvojmetrový chlapík,ktorý mal výraz ako múmia,keď ju prejde auto.Zrazu zo záchoda vyšla kamoška a tá mala v tvári podobný výraz.Ten SBS-kár nám povedal,že dievčence poďte so mnou.A ja s kamoškou sme cez celé Tesco a pred všetkými luďmi šli popri SBS-károvi až dozadu do takej malej miestnosti.A v tej malej miestnosti bola ešte ďalšia malá miestnosť,že s kamoškou sme sa tam ledva vopchali a ten SBS tiež:D ,,,,Povedal,že máme vyložiť všetko čo máme v taškach. Pomyslela som sií ,že ci mu drbbe:D...no on to myslel vážne.A tak reku no fajn...a začala som vykladať také zasoplené vreckovky, nožnice(vždy ich nossím so sebou pre prípad:D:D),vysielačku,baterky,mastičku na ústa,sáčky,proste samé capiny:D a ptm nás tam zavrel a odišiel a samozrejme,že nič nenašiel.Zrazu tam za nami prišla taká koordinátorka,čo býva za pultom.A povedala ,že dajte si dole bundy a ukážte vrecká.No všetko som ukázala a dala dole a zase nič.A potom zrazu vypotila,že dajte si dole aj tričkáá., Asi bola slepá a nevidela ,že pod tričkami nič nemáme.No tak sme si dali dole a ja som mala tričko z tesca,čo som si raz kúpila a ona že dobre to vidno,že je už staré:D:D:D no normálne ma uraziila:D:D no a kamoška mala na sebe miíkinu z tesca a povedala jej,že toi ukradla.Pi*a!:DNo a ako inak dala tú mikinu SBS-károvi a on povedal,že to je čistonová mikina a že to určite ukradla.Debil,ved to bolo vidno že už bola staršia,pretože smrdela:D:D:D A ja som mu to povedala že to je jjej mikina a on že ked vám to smrdí,možťe ist. Tak som sa nasrala a išla som.A kamoška tam ostala a čakala naniaku tetku,čo to mala posúdiť ,či to čojzla alebo nie,.No a mne nedali ani ziadne ospravedlnenie !!A nakoniec tam prišla vraj dáka tetka a povedala SBS-károvi,že to vidno že je stará mikina,lebo sú na nej flaky od antiperspirantu:D A ptm jej SBS-kár povedal,že no tak prepáčte ale nabudúce ked si dáte niečo do kosika tak nepremiestnujte tovar a tak budetze menej nápadná.A ešte sa jej pýtal ze ci volakde nema ten sampon co si pozerala pri drogerii:D a myslel si že ukradla starú masť na usta:D:D no otras:D a kamoška kvoli tomu zmeškal aautobus domov...a ponaučenie???žťe ten SBS-kár sa nvedel vyjadrovať ako keby koktal:D:D
Prílohy
158672_9.jpg
RATZINGER666
Darca
Darca
Kontaktovať používateľa:

Príspevok od používateľa RATZINGER666 »

saskia: ahaaaaa... :roll: no a preco su to teda debili na entu?

// a co ma znamenat ta fotka nizsie?
Old Dirty Bastard
Guru
Guru

Re:

Príspevok od používateľa Old Dirty Bastard »

Ing.Zoidberg napísal:mna raz s kamaratom v tesku za pokladnou chytili odviedli do takej miestnosti a ze" videli vas ako kradnete" :lol: ja ze " LOL " tak nas prehladal .. nic nenasiel samozrejme .. nie som sockar a nemusim kradnut .. potom nas tam este zamkol a odisiel ... potom otvoril ze mozte ist .. ja ze dakujem ze som vdaka vam zmeskal bus .. ani sorry ani kkt nepovedal ..
takeho isteho primitiva som mal na "prehliadke" aj ja :) stal som pri pulte s čipsami asi 10minut, kym som niečo vybral, tak im to bolo asi podozrive. odviedli ma do zadnej miestnosti, tlsta vypasena 150 kilová dvojmetrová opica, svetlo v miestnosti na pohybovy senzor. vošiel dovnutra, sadol si za stôl a v miestnosti stale tma. tak tam začal rozhadzovať rukami a hrešil, kym sa to svetlo nespustilo. prehľadal ma, nič nenašiel. ani bu ani mé, môžeš isť.
Mateq
Medium Professional
Medium Professional
Kontaktovať používateľa:

Saskia, ludia idioti sa k tebe budú správať tak, ako im to dovolíš. Takže úprimne, s časti si za to môžeš aj sama.
hojko
Site Admin
Site Admin
Kontaktovať používateľa:

Príspevok od používateľa hojko »

Pred tyzdnom som bol s kamaratom v Tescu, prechadzame okolo cukrikov ci zuvaciek alebo co to vlastne bolo a zbadame na obale taku krasnu opicu. Kedze kamarata obcas volame opiciak, tak nas oboch hned napadlo, ze to odfotime a ukazeme mu to. Kamarat to teda cvakol, ideme asi o minutu k podkladni a uz isiel naproti SBSkar. Pustil vysielacku z ktorej bolo pocut, ze mame fotku, ktoru sme odfotili vymazat. Pytame sa ho, ze preco, vraj je v Tescu zakaz fotenia a maju to aj na dverach. Tak tu fotku teda zmazal, z vysielacky sa ozvalo dakujem... a isli sme dalej. Tu ma napada otazka, ze pravomoci SBSkarov nie su prilis velke, ak sa nemylim, tak nemozu cloveka ani prehliadnut, mozu ho poziadat, aby trebars vyprazdnil vrecka ci tasku, ale na vsetko ostatne musia privolat policiu. Ako je to s mobilom, lebo SBSkar nekontroloval, ci sme to zmazali, kamarat keby sa hral s mobilom, tak to prakticky ani nema ako zistit. No a tu ma napada otazka, ze ako moze zakaznika prinutit, aby tuto fotku zmazal a ked odmietne, tak co potom???
Kybelvody
Star
Star

Príspevok od používateľa Kybelvody »

Inac uz sa mi niekolkokrat stalo, ze som mal vo vacku zabudnute snickers, banan, atd ked som vstupil do obchodu. Keby ma nahodou prehladali a nasli to co mi mozu?
pryja
Darca
Darca
Kontaktovať používateľa:

Príspevok od používateľa pryja »

hojko: No potom si ta zoberie so sebou dozadu, priviaze k stolicke, parkrat ta prefacka, az kym nebudes plut krv a potom to aj tak vymazes. :wink: Das to do novin a telky, bude sa to mesiac premielat, nakoniec sa dospie k tomu, ze SBSkari to naozaj trochu prehnali, mozno ich vyhodia, mozno prelozia niekde inde a tebe neostane nic ine, len si doma vyliecit rany.
Tak to obcas chodi na Slovensku, nie?
V tom lepsiom pripade, ked nespolupracujes, tak jednoducho zavola policiu a ta si to s tebou doriesi.
COTHW
Medium Star
Medium Star

Príspevok od používateľa COTHW »

SBS majú veľmi obmedzené právomoci v týchto centrách. Proti tvojej vôli sa ti nemôžu hrabať vo veciach a ani použiť fyzicke násilie pokiaľ im nehrozí nebezpečenstvo resp. nechováš sa agresívne, pokiaľ nechceš utiecť nemôžu sa ťa ani dotknuť. Taktiež ak ťa požiadajú aby si šiel dakde dozadu tak na to nemajú právo, lebo prehliadku môžeš podstúpiť kdekoľvek. Nezabúdaj, že máš svoje práva atď. V prípade, že by ťa nechceli pustiť bez kontroly tak im nezostane nič ine len volať políciu ak ťa buchne o zem okamžite by som podal trestné oznámenie za napadnutie, zároveň má každý človek právo na svoju ľudskú dôstojnosť, na ktorú mu žiadne SBSkar siahnuť nemôže. Takže ak povie, či môžeš ísť dakde dozadu len sa zasmej. Podaktorí SBS sú OK a podaktorí SBS sú zakomplexovaný debili. SBS ťa môže prehladať len hmatom max sa ťa môže opýtať, čo máš vo vrecky a ty mu odpovieš, čo ja viem kľúče, peňaženku. Na ostatne veci potrebuju súhlas (ani v nákupnej taške sa hrabať nemôžu len tak) resp. musia privolať políciu na prehliadku. Ak im navyše nedovolíš aby sa ti hrabali vo veciach nemôžu tvrdiť, že u teba našli dáke veci, ktoré si tam ani nemal a samozrejme v obchodných centrách sú kamery takže im to tiež sťažuje možnosti.
Mateq
Medium Professional
Medium Professional
Kontaktovať používateľa:

Kybelvody napísal:Inac uz sa mi niekolkokrat stalo, ze som mal vo vacku zabudnute snickers, banan, atd ked som vstupil do obchodu. Keby ma nahodou prehladali a nasli to co mi mozu?
Dokopy nič. Keď by niečo začali trepať tak ťa maximálne môžu podržať do príchodu fízlov. Avšak pokiaľ ťa nemajú na kamere ako si to dávaš do vrecka z regálu, majú smolu.
hojko napísal:No a tu ma napada otazka, ze ako moze zakaznika prinutit, aby tuto fotku zmazal a ked odmietne, tak co potom???
Myslím, že majú tiež obmedzené možnosti, nakoľko síce je pravda že nesmieš fotiť, ale SBS sa ti nesmie hrabať v telefóne ak odmietneš mazať, a tu im podľa mňa nepomôže ani polícia. Pretože ani ten ti nemá čo liesť do mobilu. Jediné problémy by si mohol mať, ak by si tú fotku zverejnil.
saskia9114
Novice
Novice

Príspevok od používateľa saskia9114 »

no takže zase ja...:D ...no dnes som bola s tetou v Tescu.Zase na tom neni nič zvláštne.Pozerali sme si tovar,veľkonočné hovadinky,hrkali sme Kinder vajcom a rozmýšlali sme,že v ktorom bude šmolko:D...a takto sme si pozerali a teta aj nákup pri tom urobila...a keď už sme chodili po Tescu,tak som si všimla,že medzi pokladňami chodí SBS-kár(my ho voláme Postih,kvoli jeho chodzi:D) a niečo si mrmle do vysielačky a jeden SBS-kár,ten čo ma minule kontroloval(Múmia) chodil v normálnom oblečení po Tescu a keď ma zbadal,tak pripečene sa na mňa škeril:D..A ptm sme zaplatili a šli na záchod a keď sme vyšli tak pri exite sa ku nám dotrckal ,,Postih" a nahol na nás úsmev a že poďte s nami na chvilu prosim,na taku bežnú kontrolu:)...V duchu som si pomyslela,že zase??No tak aj s tetou sme dozadu šli,zaviedol nás do takej miestnosti a tam sedela dalšia SBS-kárka a niečo si tam písala.A povedal nám,že nákup nemusíme ukazovať a iba že tašky máme ukázať.A teta ukázala zopár vecí a ptm jej povedal,že dobre.A ja som vytiahla len čiapku a on že fajn,možte ísť.A tento bol takí milý celkom a odprevadil nás z miestnosti a že ďakujeme,dovidenia.No reku,že DOVI....
Napísať odpoveď