SBS-kári

Témy, ktoré sa nedajú zaradiť do kategórií vyššie...
Vesper
Professional
Professional
Používateľov profilový obrázok
Kontaktovať používateľa:

Príspevok od používateľa Vesper »

Ja chodím brigádovať na zápasy ženského basketbalu a vždy keď kontrolujeme lístky tak máme so sebou každý jedného SBSkára ktorých firma posiela náhodne podľa toho kto má kedy čas. Takže sa niekedy stane že príde chlap ako hora 2 metre a 150 kíl a zas niekedy takí že náš šéf chodí a robí si srandu že kto koho stráži, proste nižší, tenkí a postarší že keď je nejaký konflikt tak len stojí vedľa. Ale aspoň sú väčšinou v poode chlapi :)
.cov
Star
Star

Príspevok od používateľa .cov »

Podla § 64 odstavec 2 zakona o SBS c. 379/1997 Z.z. ma SBSkar nasledne opravnenie:
(2) Osoby poverené výkonom fyzickej ochrany sú pri plnení úloh podľa tohto zákona oprávnené:
a) presvedčiť sa, či ten, kto vstupuje do objektu alebo na strážené miesto alebo z neho vystupuje, nemá pri sebe alebo na sebe predmety pochádzajúce z protiprávnej činnosti súvisiacej s chráneným objektom alebo osobou a tieto mu odobrať,
b) zakázať vstup do stráženého objektu alebo na strážené miesto nepovolaným osobám,
c) zakázať vstup do stráženého objektu alebo na strážené miesto osobám, ktoré majú pri sebe zbraň, ak je do stráženého objektu alebo na strážené miesto vstup so zbraňou zakázaný,
d) viesť evidenciu o vstupe alebo výstupe osôb a dopravných prostriedkov do stráženého objektu alebo zo stráženého objektu alebo stráženého miesta. Na tento účel je oprávnený vyžadovať preukázanie totožnosti,
e) zaznamenávať technickými prostriedkami vstup alebo výstup osôb a dopravných prostriedkov do stráženého objektu alebo zo stráženého objektu alebo stráženého miesta.
f) v súvislosti s výkonom fyzickej ochrany vyžadovať preukázanie totožnosti osoby, ktorá je pristihnutá pri páchaní priestupku alebo bezprostredne po spáchaní takéhoto priestupku alebo ktorá bola pristihnutá pri neoprávnenom vstupe do stráženého objektu alebo na strážené miesto, alebo osoby, ktorá bola pristihnutá pri neoprávnenom výstupe zo stráženého objektu alebo zo stráženého miesta,
g) presvedčiť sa, či ten, kto vstupuje do stráženého objektu alebo na strážené miesto s dopravným prostriedkom alebo z neho vystupuje s dopravným prostriedkom nemá v dopravnom prostriedku alebo na dopravnom prostriedku predmety alebo zvieratá pochádzajúce z protiprávnej činnosti súvisiace s chránenou osobou alebo so stráženým objektom, alebo so stráženým miestom.
Ujo Marky
Light Professional
Light Professional

Príspevok od používateľa Ujo Marky »

Poznam asi 6 ludi co chodi somnou na Thajsky Box, SBSkari aj ochrana na stadionoch a tak, maju zbrane. Az na divnu uchylku rozpravat sa 30 minut kazdy den o tom ktora kapsicka najlepsie drzi pistol su to mily a mierumilovny ludia :) Viac jak polka z nich ma vysoku skolu :P
Kibo
Hardcore addict
Hardcore addict
Kontaktovať používateľa:

Príspevok od používateľa Kibo »

No nie ze by som chcel byt zly, ale dnes som videl dalsi prototyp esemeskara. Asi 1,58m. 38 kg, skolioza a posledne predsmrtne stadium a nevyzeral ze by to bol Jet Li. Vysielacku mal za opaskom ktora ho tahala, nakloneny bol dopredu a keby nemal tu vysielacku tak asi spadne na celust. Vychudnuty bol na kost a mal kazdy druhy vlas, normalne som sa zlakol, ze keby som sa mu prihovoril tak ho porazi, bol som asi o tri hlavy vyssi... Nemam nic proti ludom s ktorymi sa osud nemaznal, alebo ktorym priroda nenadelila, ale skor si ho viem predstavit niekde za pokladnou v obchode ako s obuskom za opaskom...
krasko
Medium Star
Medium Star

Príspevok od používateľa krasko »

Zatial s tym skusenosti nemam, ale podla mna ked uz tak by mal slusne poziadat a ist dade do zadu do kanclu, proste nie tam na ociach a tak

a urcite ta k nicomu nutit nemozu, podla toho co pisal .cov maximanle tak preukaz totoznosti (obciansky a tak)
energy00
King
King

Príspevok od používateľa energy00 »

no, neviem, SBS ma neprehladavala, ale poznam SBSkarov dost. OSOBNE. Tych co strazia objekty - konkretne AQUAPARK v LM. To je particka chlapikov. Niektori su v pohode, ini to maju vsetko na haku a len obzeraju slovenky a polky v plavkach :) Su tam ludia "velky",riadne korby, ktori chodia do roboty vo vestach, a maju obute kanady, a su tam aj taki, co chodia do roboty v tesilkach a su slusni :) Proste, nie vsetci su rovnaki. SKUSTE ICH POCHOPIT, je to ich praca. Su plateni za to, aby zabranili kradeziam, vytrznostiam, aby udrziavali poriadok. A to ze ma podozrenie, kolko ludi vy podozrievate, teraz bez urazky, ked ide niekto po chodniku a pomyslis si : Fetak, bu*ik, retard, ta ho ma rada len pre prachy....bla bla bla, ... Ale mali by dodrziavat nejaky kodex, a nezneuzivat svoje pravomoci. No a ked to nejde podobrotky..... Videl som pripad : zase aquapark, opiti poliaci sa isli "toboganovat" to vsak nemozu, prisla k nim SBSskarka Vierka :) a slusne ich pozdravila, vysvetlila im, ze to nemozu. Oni ju mali na haku, takto SLUSNE im to vysvetlovala asi 10 minut. Potom zavolala vysielackou KORBU chlapika, prisiel tam, pozdravil, spytal sa poliaka MAS DAKY PROBLEM ?? a on sa donho normalne slovne pustil. Tak ho chytil, zdrapil, odvliekol a bolo.....
erytrocyt
VIP
VIP
Kontaktovať používateľa:

Príspevok od používateľa erytrocyt »

Košičania určite budú poznať Silvestra Stalloneho / 1,60 m, 51 Kg, mastne rovne vlasy/ v obchodnom dome Tesco na Hlavnej. Nemám fotku, ale keď tam niekto pôjde, on sa prehliadnuť nedá / alebo dá?/ :D
Ďalší v Hypernove, 1,90 m, 40 kg, vyzerá ako podperka na fazuľu, chodí z kaktusmy pod pazuchami, mierne zaklonený dozadu, krivý, holohlavý, každodenný debilný výraz,volá sa Michal. priezvisko som zabudol.
Kibo
Hardcore addict
Hardcore addict
Kontaktovať používateľa:

Príspevok od používateľa Kibo »

energy00 napísal:SKUSTE ICH POCHOPIT, je to ich praca.
ja to beriem, ja si nerobim srandu z ich prace a z povolania ako takeho, len ma obcas zaraza fakt, kto sa vsetko dostane do tohto fachu a hrdo si hovori ze je sbskar, v horsom pripade si taky stalone povie ze je biletar... znamy ma vlastnu sbs firmu a viem co to obnasa, kamarati to tiez robia, ja som raz "zaskakoval" a ked som sa skoro poramoval s dvoma naficanymi magormi, nebolo mi vsetko jedno... fetak-nefetak, kudlu do ruky a tahaj odkial si prisiel!
erytrocyt napísal:Košičania určite budú poznať Silvestra Stalloneho ...
:hehe: zo slohu opis osobnosti mas za jedna :wink:
jackoff8
Light Professional
Light Professional

Príspevok od používateľa jackoff8 »

BigSnake353 napísal:ja čo som vydel sbs karov v tescu tak su to asi tak ludia nad 50 rokvo :DD ten keby ta zdrapne tak mu lachko ujdes :DD keby už kradsej ..
možno trosku od veci
áno , ale na kamere ťa majú aj tak
ciaobella
Novice
Novice

HEH

Príspevok od používateľa ciaobella »

No vzhľadom na to,že aj ja som SBS-kárka....tak zákl.informácie mám.
SBS-kári majú právo ťa prehľadať už pri podozrení.Nesmie sa ťa však dotknúť pokiaľ neprejavuješ odpor....Tak isto ťa nesmie prehľadávať hmatom pokiaľ je opačného pohlavia, to zákon zakazuje.
Tak isto ťa nesmie obmedziť na osobnej slobode....môže ťa len zdržať odovzdať ťa do vyšetrovačky, nesmie od teba pýtať obč.preukaz ten čo stojí na vchode, ak si nič neukradol má sa slušne ospravedlniť, pokiaľ u teba niečo nájdu, automaticky ideš ku kamerovke alebo kde ma obchod vyšetrovačku v doprovode sbskou a tam sa uz volaju zeleny, pripadne sa spravi zapis, poskodene veci sa zaplatia a ostatne sa mozu vratit....v hypermarkete kde robim nemenovanom....bezdomovec ukradol kuracie prsia a napalili mu palku 900,-sk...a ak si niekto mysli ze sbskari maju za to priplatky tak su na omyle....pri tom plate? zarabam viac ako pokladnicky ale nic moc to nie je..... mam 20 rokov ale uz chapem preco su vsetci sbskari taky zniceny...pokial si to clovek neskusi.....a to by o mne ani nikto nepovedal ze ja robim v sbske
qwerty-xyz

Re: SBS-kári

Príspevok od používateľa qwerty-xyz »

davo2006 napísal:no ahojte...mam taku otazku..dnes sa mi stala takato prihoda:bol som v hypernove a na chrbte som mal batoh a pozeral som si elektroniku.potom ked som vysiel z pokladni tak ma hned zdrapli SBS kári a zacali ma celeho prehladavat a samozrejme ze nic nenasli.no a ja som kvoli nim potom nestihol na bus...a preto mam otazku.maju pracovnici sukromnej bezpecnostnej sluzby ma celeho prehladavat?ved som slobodny obcan tak co namna nejaku sukromni hajzli sahaju?nemozu to nahodou len policajti?alebo ako to je?
:lol: buhuehehehehehehehehe. Tak ja vam poviem prihodu co sa stala mne v presovskom NAY. Ja aby ste mali prehlad chodim KOMPLET cely v ciernom (cierne boxerky, cierne ponozky, cele cierne botasky, cierne nohavice, cierna golierova mikina, cierne hodinky, cierny telefon cierny opasok) A vyzeram tak decentne hrozivo ako mi potom povedali kamarati. No a ja mam na notebook tasku, no teda kufrik. (keby nejaky blbecek ako lekoklatik nevedel mozem odfotit) Ale kufrik je dicota strieborny, a kto pozera filmy tak presne v tychto modeloch kufrikov sa nosia bomby a zbrane a v par filmoch moj kufrik skutocne bol. No samozrejme jak som prisiel tak osm si pozeral veci a ked som odchadzal mna tiez hned stopli, cele NAY na mna oci a chceli aby som im to pred nimi otvoril, tak som to tak polozil hodil na nich pohlad ala ze vsetci teraz vyletime do vzduchu, nastala chvilka ticha, odcvakli sa zamky, otvoril som a bol tam predstavte si moj notebook. :lol:
Cely Nay si vydychol, a ja som sa skoro postal od smiechu ked som siel z presova uz na vlak. (zabijal som cas nejako v nay, ked som cakal na prestup)
--to bola taka funny skusenost.

-teraz tie co take funny nie su. V kenvelo v presove a raz v optime v kosiciach nam zabudli dat dole tu elektronicku kravinu, co je na satach, lebo sme boli este s mamou na nakupoch a tam mala vo zvyku robit nakupy ako v americkych filmoch(cize vykupit pol obchodu) No a kde sme prisli, rsp kde som prisiel lebo tasku so svojimi vecami som si samozrejme krdo niesol sam tak vsade som pipal, a vsade som musel ukazovat blocik co som mal v taske. bolo to trapne,ale nakoniec som sa toho v kenvele zase zbavil, aj ked tam ma uz sbs chytila akoze daco kradnem.
-Kupil som si HDD western digital 500GB externy 2.5 palca. No a ako som si ho niesol, samozrejme som blocik narval do krabicky tak som este siel do tesca, Tak ma odchytili hned pri vchode, tak som im to musel chvilku vysvetlovat a ukazovat blocik. Nestalo by sa nic ,keby sa pocas toho ako sa v tescu vzrusujem nad cenou PC hry painkiller, nevymenili sluzby na sbs a mna nechytali znova pri vychadzani-vtedy totiz uz sbs kar nevedel ani co je to HDD ani ci to tato predajna predava alebo nie. Jak u debilov.

--Posledna skusenost, mna to vytocilo do nepricetnosti, a zopakuje sa to s tym sbs-karom este raz a nasram sa tak ze mu ani pan boh nepomoze.
sbs kar, pociernejsej pleti, samozrejme s tym suvisi aj jeho rapidne nizsia inteligencia.
Sli sme do tesca traja kamarati, jeden taky co keby chcel ta si kupi aj cele tesco. Prisli sme dnu a sli sme prve co k sporotovym potrebam, ja osobne som zasol nad reflexnym pasom na nohy. (som cyklista a reflexnych pasikov mam sest) Zrazu ku nam nabehol pan pociernejsi sbs kar a zacal na nas vrieskat co si to dovolujeme, co skusame tie veci, kamarat chcel nieco povedat, sbs na nho okamzite vyletel ze co sa ozyva ci dane veci zaplatime. Nakoniec vysvitlo ze si nas pomylil s niekym kto doebkal nieco v drogerii, Vyvrieskal sa nanas kvalitne pred celym tescom, a bez ospravedlnenia siel prec. Jedine co som mu ja povedal bolo ze mate tu kamery tak si to skontrolujte!!! Ale nervy mam na nho doteraz. Vyvrieskal sa na nas pre nic za nic, a bez ospravedlnenia siel prec.
nestik
Medium Professional
Medium Professional
Kontaktovať používateľa:

Príspevok od používateľa nestik »

Toto sa stalo mojmu bratovi s kamosom v kauflande... Len tak si ich ked vysli z pokladne SBSkari zavolali volade a tiez vrecka a vsecko von museli podavat... ale ani ziadne ospravedlnenie nic
taurus666
Light Star
Light Star
Kontaktovať používateľa:

Príspevok od používateľa taurus666 »

will.i.am napísal:sbskari maju nejake vyssie pravomoci. nie take ako policajti ale mozu viac ako len obycajni ludia..
aj minule policajti ich kontrolovali ci si plnia povinnosti a ci nie su pod vplyvom alkoholu... a to prave kvoli tomu ze maju urcite pravomoci...
a podla vsetkeho na uzemi ktore ma SBSka nastarosti je v ich pravomoci ta rpehladat, alebo aspon zadrzat, pokial po teba nepride policia...
maju take iste pravomoci,ako aj Ty,keby si videl ako niekto kradne,tak ho mozes chytit a drzat,kym nepridu policajti,ale aby Ti nazerali do ruksaku/tasky,tak to nie.ale zase mozno ,ked nechces vyvolat zbytocne konflikt a nemas cierne svedomie tak je lepsie im to ukazat
Fuxxo
Darca
Darca

Príspevok od používateľa Fuxxo »

ja mam taku skusenost.. v jednom nemenovanom hypermarkete som siel normalne na nakup.. a predtym som si kupil pamatovu kartu (mal som blocek) a zacal som pipat pri pokladni.. dosiel SBSkac, ze aby som celu tasku s nakupom nechal prebehnut po tom pase co presuva tovar do priehradky. tam som to spravil a presiel som cez ten detektor. aj tak som pipal... poziadal ma aby som vylozil obsah tasky aj vreciek, spravil som tak. nakoniec sa ukazalo, ze pipala ta pamatovka, takze vsetko v poriadku.

dalej u nas v Hnúšti postavili Tesco... take krpate (mini-market to volam). Kvoli narodnostnej mensine sfarbenej mierne do odtiena uhlia je tam kazdy den 3-4 kusy ludi od SBS. ako beham si po markete, kukam vsetko idem vyplatit co som nakupil a dojde SBS-kar ze mam vylozit obsah vreciek. No poviem Vam pravdu, tot taky SBS-kar, z by som ho zlomil tam kde je najhrubsi.. Tak som mu vylozil vsetko (cigarety, zapalovac, nozik :D , penazenka, fon) a on mi povie, ze OK mozem ist.. a potom som nastupil ja.. som ho zdrbal, lebo ide kontrolovat mna, poctiveho cloveka, co driem ako debil aby som si mohol co-to kupit a on ide mna kontrolovat? ma tam po chu*a romikov, ktori si kradnu vo velkom a im nepovie nic. ako ludia kukali, chlap pohlad do zeme a odisiel.. ale taka je pravda. lebo ak toto spravi romikovi, tak ten mu hned povie, ze si moze kopat hrob. by to povedal mne, tak neviem neviem co by som spravil..

ale vacsinou nemam problem.. mozno aj preto, ze som taky, aky som :)
brm
Darca
Darca

Re: HEH

Príspevok od používateľa brm »

ciaobella napísal:No vzhľadom na to,že aj ja som SBS-kárka....tak zákl.informácie mám.
SBS-kári majú právo ťa prehľadať už pri podozrení.Nesmie sa ťa však dotknúť pokiaľ neprejavuješ odpor....Tak isto ťa nesmie prehľadávať hmatom pokiaľ je opačného pohlavia, to zákon zakazuje.
A čo kontrola tašiek zamestnancom? Som pozeral Zákon č. 379/1997, ale akosi som to buď prehliadol alebo to tam nie je.

Vedieme totiž diskusiu, akou formou môže SBSkár na vrátnici nejakej spoločnosti kontrolovať tašky zamestnancom. Či sa im môže v taškách surovo hrabať rukami alebo môže len nahliadnuť a v prípade podozrenia požiadať Ťa o vyloženie obsahu tašky niekde na stôl.
Lub0$
Hardcore addict
Hardcore addict

Príspevok od používateľa Lub0$ »

Ja mam taku skusenost s SBS v Tescu: Raz som si siel kupit sprej (deodorant) s kamaratom do Tesca, kedze tam nebol ani jeden tester, tak som si trosku odstriekol do vrchnacika zo zopar sprejov, ved nebudem kupovat nejaky smrad, repsektive macku vo vreci. Ale nieze by som robil hovadiny, ani som tie spreje zbytocne nevystriekaval ani nic podobne, proste som si len ovonal...no a na to prisiel hned ku nam SBSkar, s tym, ze 'chlapci moj kolega vas uz hodnu chvilu sleduje cez kameru' a ze cito chcem vsetko zaplatit...sme na nho pozreli jak na debila...ved omg ako si mam nico vybrat ked nemam sancu si tovar ani poriadne pozriet? Tak sme sa otocili a bez slova sme sli prec.

Ten isty kamarat robil SBSkara v Koline v Tescu minule leto...a hovoril, ze mali take pripady kedy niekoho stiahli dozadu a dany typek si z nich robil srandu...nieco v style, ze 'ale chlapci no....ved vonku ma caka TAXIK...necham vam preplatit za cakanie'...a podobne, tazke tiez by som asi zvolil tuto metodu, keby ma nahodou zobrali do zadu so sebou... :)
Bushido
Medium Professional
Medium Professional
Kontaktovať používateľa:

Príspevok od používateľa Bushido »

Baba v sbs to je dalsi vtip. Nechcem diskriminovať, niektoré baby by vedeli dať riadnu bitku, ale obávam sa ze ich je dost malo... A neviem čo vás na tom sbs kurze učia ale ak vám vravia ze máte právo prehľadať ľudí, tak vás zavádzajú. SBS môže osobu len zadržať v tychto prípadoch a počkať do príchodu polície.
Fabo
Hardcore addict
Hardcore addict
Kontaktovať používateľa:

Príspevok od používateľa Fabo »

Bushido SBS to nie je len zadrzat zlodeja, nevidim dovod preco by sa tam zena nemohla uplatnit.
Lub0$
Hardcore addict
Hardcore addict

Príspevok od používateľa Lub0$ »

Fabo napísal:Bushido SBS to nie je len zadrzat zlodeja, nevidim dovod preco by sa tam zena nemohla uplatnit.
Moze sa uplatnitn, ale je zauziavane tam postavit vysokeho chlapa so sirsimi ramenami ;)
Urcite sa stava, ze tam pride nejaky zfetovany kleptoman, ktoremu je jedno ze niekomu aj ublizi pre nejaku drobnost.... no myslim si, ze taka zena by mala teda problem.
Fabo
Hardcore addict
Hardcore addict
Kontaktovať používateľa:

Príspevok od používateľa Fabo »

Opakujem, SBS nie je len to, co vidite sa prechadzat v obchode. SBS je okrem ineho na vratnici, na kamerach...
Napísať odpoveď