Second Hand - TOP nakupovanie?

Témy, ktoré sa nedajú zaradiť do kategórií vyššie...
IQpalenka
Light Professional
Light Professional

Second Hand - TOP nakupovanie?

Príspevok od používateľa IQpalenka »

Posledne mesiace sa na mna tlaci z kazdej strany, to som si kupil v sekaci, to som si kupila v sekaci, uz pomaly niet cloveka, ktory tam nebol nakupovat. Resp. som nim ja, hej priznavam sa neviem o co ide, asi som nemoderny, ked kazdy nakupuje len ja nenakupujem. Ked som bol male dieta, kusok od byvania bol malicky butik a volal sa second hand, nasi mi vraveli ze tam chodia ludia co nechcu oblecenie tak to vykupia a zaroven predaju niekomu inemu... vecne tam nakupovali kakaovnici. Potom prisla era blsich obchodov, blsakov, to bolo celkom fajn, po 10 rokoch prisli na radu obchodne centra a posledny pol rok uz nevnivam trendy znaciek z obchodnych centier ale "som bola v sekaci a kupila som si znackove tricko za 1euro" "D & G, Cavalli, Prada, Diesel maju za 75 centov" "kupila som si v sekaci znackovu vetrovku za 5eur" .....

WTF? Daco mi muselo ujst, to uz nie je ten sekac, kde chodili kakaovnici? Je pravdou ze v Kosiciach v historickej casti mesta je viac sekacov ako riadnych obchodov, ale TOTO je co akoze? Originalita tych veci je na bode mrazu o tom nepochybujem, ale kupovat veci z druhej ruky, to nie je hygienicke, to este nikto neschytal koznu chorobu?. Ja som sa pytal co to ma byt akoze, kto v takom mnozstve zasobuje tie obchody? Ukrajina, Turecko? To musi riadne deformovat trh. Nebol som v takomto obchode, no urcite to odsudzujem.

Aky vy mate nazor na second hand?
Soviet
Darca
Darca
Používateľov profilový obrázok
Kontaktovať používateľa:

Re: Second Hand - TOP nakupovanie?

Príspevok od používateľa Soviet »

Co sa ti natom nepozdava. Su tam fakt kvalitne veci lacnejsie o aj o 75% ako v tych nakupnych centrach, kde je to povacsine to iste len s vysackou :) Vacsinou ide tovar z Velkej Britanie/Anglicko.
Jedina nevyhoda je, ze co sa tyka muzskych veci je tam dost maly vyber :/ Takze nepodarilo sa mi tam podla mojho gusta nic vybrat. Pre zeny je to ale dokonala vec a sam keby som si tam vybral by som tam pravidelne chodil.

Odsudzujes a dovod? Radsej vyhodis za tu istu kvalitu/znacku o 20-40eur viac?
"ale kupovat veci z druhej ruky, to nie je hygienicke, to este nikto neschytal koznu chorobu?" A u vas pracka nefunguje? :D
Raz tam skoc a neuvidis rozdiel v obleceni oproti novemu, len ako vravim vysacka.
Lubenečko
Guru wannabe
Guru wannabe

Príspevok od používateľa Lubenečko »

Nenakupujem v nich, ale tvoje dôvody mi prídu smiešne. Tak isto môžeš chytiť niečo v značkovom obchode. Nikdy nevieš kto si práve pred tebou skúšal danú vec. Neviem či je to povinnosť, ale väčšina týchto obchodov s oblečením z druhej ruky nechá tie veci aj "priemyselne" oprať. Nebudú tak voňavé ako od maminky, ... ale budú čisté.
99% ľudí do sekáču nejde s tým, že sa chce prehrabávať a nájsť poklad vo forme trička DG ... ale nájdu tam aj kvalitné kúsky ktoré ešte dlho vydržia. Veď len také blbé čisté tričko z nejakej predajne Takko alebo Tesco stojí minimálne 5€ a och kvalite je asi zbytočné sa baviť.
Arkaz
Addict
Addict
Kontaktovať používateľa:

Príspevok od používateľa Arkaz »

Moj brat nakupuje 95% len v sacond hand a ine znacky ako levis, fred perry, ralph lauren, a ine nanom nevidam. Kupuje tam ozaj kvalitne veci. Aj mne obcas nieco prinesie napriklad rifle abercrombie za 2 € :) na stranke abercrombie su za 88€ .a ako uz bolo spomenute vyssie normalne tricko.v obycajnom obchode vyjde na 10-20€ a kvalita je horsia ako dobry fejkz ciny.
Grim
Darca
Darca
Kontaktovať používateľa:

Príspevok od používateľa Grim »

...ja na to tiež nazerám podobne...keby som nakupoval v takom obchode, tak by som si pripadal ako chudák, že musím kupovať veci na oblečenie "z bazáru"...hygiena ma neserie, len ten pocit, že by som mal nosiť veci, ktoré niekto iný v podstate vyhodil...našťastie v mojom okolí nejak extra sekáč nefičí a nikdy som nepočul hlášky o tom, kto si čo kúpil v second hande...
pryja
Darca
Darca
Kontaktovať používateľa:

Príspevok od používateľa pryja »

Ja si pamatam, ze v Londyne sme do sekacov pravidelne nakupovat chodievali a bolo tam dost noveho, nenoseneho oblecenia s orig. vysackou za par libier. Kupila som tam par kuskou od Celvina Kleina a jedny vecerne saty od Versaceho. Su to vacsinou veci, ktore maju nejaku malu vyrobnu chybu a preto su z normalneho predaja vyradene. Na Slovensku som raz v sekaci bola a nikdy viac. Neprijemny zapach, stare vytahane veci a dost prehnane ceny na to, ako ten tovar vyzera.
IQpalenka
Light Professional
Light Professional

Príspevok od používateľa IQpalenka »

Je potrebne rozlisovat nove a pouzivane. Nove Ok pouzivane nie. Pytate sa preco odsudzujem tak v tejto vete najdete odpoved. Preto lebo nerozumiem preco tricko nohavica kosela podotykam znackova sa v sekaci predava za tak malo, preco v znackovom obchode stoji 100 nasobne viac? Bud je to fejk alebo kradnute. Zakladna otazka, kto by to robil? Preco produkt sa predava za tak malo? Toto je princip sekacov - cierny obchod z dovozu.
Soviet
Darca
Darca
Kontaktovať používateľa:

No by si sa cudoval, kolko novych fake-ov (nike,puma,addidas..) sa predava aj v realnych predajniach na SVK a predajca je spokojny ako osudil slovakov. Kedysi ked som si take tricko kupil a videl ako je to pozasivane nekvalitne, svy uplne mimo chapania. Nechapem ako niekto zato moze dat 20-40eur. (premna fake) Ak tak ma vypadat original, tak lutujem ludi, co si to kupuju kvoli znacke.
Ale tak mysli si, ze tym, ze je to v nakupnom centre, tak na fake nenarazis,tak mysli. Nejdem radsej menovat sportove predajne, kde som sa s tym stretol.
Andi_Cibula
Addict
Addict
Kontaktovať používateľa:

Príspevok od používateľa Andi_Cibula »

V armyshopoch sa da tiez dobre nakupit. Alebo v obchodoch s OOPP. (pracovne odevy a ochranne pomocky)
IQpalenka napísal:Preto lebo nerozumiem preco tricko nohavica kosela podotykam znackova sa v sekaci predava za tak malo, preco v znackovom obchode stoji 100 nasobne viac?
Predava sa za tak malo lebo to odpoveda skutocnej hodnote. V znackovom obchode je cena nadhodena kvoli exkluzivite.
CheZteR
Redeemer
Redeemer

Príspevok od používateľa CheZteR »

no ked sa to tu tak rozbehlo so samymi chvalami tak dajte aj nejake tipy, ci uz kamenne alebo internetove ;)
Soviet
Darca
Darca
Kontaktovať používateľa:

Internetove pochybujem, ze existuju. Kedze tu nenakupujes, ze si vyberies tricko a velkost, ale len to co maju. Povacsine ani oni sami nevedia co im na predajnu dovezu :)
Aspon ked som hladal, nic normalne som nenasiel.
A kamenne je najrozsirenejsi http://textilehouse-px.rtrk.sk/
Lubenečko
Guru wannabe
Guru wannabe

Príspevok od používateľa Lubenečko »

Viem, že v Žiline je nejaký. Ale "mamičky" čo tam chodia poznajú tremíny kedy dokladajú nový tovar a že vtedy je to horšie ako dôchodcovia v kauflande :D
Napísať odpoveď