Ospravedlnujem sa! Som cely den zvyknuty pisat s diakritikou a pri citani nejakeho vlakna tam moderator upozornil niekoho na diakritiku ze porusil pravidlo c. 2.
Oprava: Pravidlo č. 2 už dávno neplatí, sorry za planý poplach
Priatelia, zdravím vás! Zase tu mám pikošku! Úprimne povedané, problematika a správa dcérinho PC na diaľku mi zaberá dosť rokov z môjho života! Dokážete mi poradiť?
To, aké pôrody som prežíval s modemom D-link, ste už mnohí postrehli, nič sa nevyriešilo. Vymenil som modem za Zyxel P-661H-D3 a šlapalo to 2 mesiace. Predvčerom začalo padať ICQ a prestali sa zobrazovať www. stránky, až to zdochlo úplne. Mimo toho sa mi objavovala ikona sieťového pripojenia ako nefunkčná, alebo čiastočne funkčná. Čo som pre vyriešenie urobil?
-Telefonát na T-com - videli ma, všetko bolo OK
-Preinštaloval som onboard sieťovku (dám tam ešte druhú)
-Resetol som modem do fabrických nastavení a nakonfiguroval som ho znova
-niekoľkorát som reštartoval modem aj PC
-znova som vytvoril nové sieťové pripojenie
-žiadne filtre, obmedzenia, rodičovské zámky zapnuté
-skúsil som alternatívne DNS servre
-na tejto konfigurácii modem išiel, bez úprav v nastavení už nejde.
No a teraz hlavný problém:
Po akomtakom pripojení na net sa mi niektoré stránky zobrazujú, niektoré mi FF aj IE6 vyhodí, že stránky sa nedá zobraziť, resp. prehliadač nenašiel požadovanú stránku!
Výpis stránok, na ktoré sa dostane:
všetky možné google, gmaily, zive.sk, zive.cz, sme.sk, pravda.sk, bestcena.sk, free.sk, orange.sk, t-mobile.sk, naryby.sk, lidl.sk, agem.sk, websnadno.cz, centrum.cz - iba v základnom HTML
Kam sa
nedostane: tatrabanka.sk, mbank.sk, hojko.sk, sciphone.cz, aukcie.sk, ceknito.cz, ceknito.sk, slovanet.sk, nahuby.sk, lidl.cz, shark.sk, wbl.sk, weblahko.sk.
Čo to môže byť???
Ďakujem za trplezlivosť a ochotu!
Selektívne zobrazovanie www.stránok
Asi najjednoduchšia možnosť je otestovať, či neblbne DNS. Do súboru c:\windows\system32\drivers\etc\hosts sa pridá ip adresa a host name (teda napr. pre hojko.com by to bolo 86.110.225.249 hojko.com). Ak to bude fungovať, tak treba riešiť problém s DNS, ak to fungovať nebude, tak je problém v niečom inom.
PS: Na tomto fóre diakritika zakázaná nie je.
PS: Na tomto fóre diakritika zakázaná nie je.
-
Edward88
Light Expert
- Kontaktovať používateľa:
Diakritika na f=ore
Možno som to vytrhol y nejakého kontextu, ale na fóre som narazil na toto. Ale je to z roku 2004, takže odvtedy sa asi zmenilo veľa vecí. Momentálne je pravidlo 2 niečo iné.