seminar z matiky

Témy, ktoré sa nedajú zaradiť do kategórií vyššie...
pepan90
Medium Star
Medium Star
Používateľov profilový obrázok

seminar z matiky

Príspevok od používateľa pepan90 »

zdravim, do pondelka si mam vybrat seminare a uz viem vsetky ake si dam az na jeden, rozhodujem sa ci si mam dat matiku alebo nie, kedze chcem ist dalej studovat na ekonomiku (ekonomicka univerzita alebo komenskeho), chcel by som ist bez prijimacok, no ak sa podari heh
znami co chodi na tu ekonomicku u. mi vravel, ze si nemusim davat matiku ale zas dalsi hovori, ze hej :? tak co teda, som zmeteny
pHysIQ
King
King
Kontaktovať používateľa:

Príspevok od používateľa pHysIQ »

Seminare z matiky su dobra vec. Nikdy nie je na skodu to co uz vies. Ak si to zvolis tak budes preberat take veci ako: diferencialny pocet, limita funkcie, extremy, derivacie... Cize vela uzitocnych veci, pomocou ktorych mozes ovela kratsie a jednoduchsie vypocitat dany priklad.
Nemusis si to davat. Ale potom sa to budes musiet doucit.

Moj nazor je ze viac ako 50% ludi, ktori sa dostanu na ekonomicku o tomto nemaju ani sajnu.
mike
Expert
Expert
Kontaktovať používateľa:

Príspevok od používateľa mike »

na ekonomicku sa prevazne hlasia ludia ktori sa chcu ucit malo. matika je tam uplne "lahka". ak by ta mali zobrat na skolu bez prijmacok tak radsej si daj seminar z jazyka, alebo z ekonomie.. matiku sa doucis v poho ked ti to teraz ide.. ale je to tvoje rozhodnutie.. ja by som si dal matiku urcite. ja viem ze si protirecim .. ale tak to co je najlepsie pre mna to nie je naj pre ostatnych
mirak2
Hardcore addict
Hardcore addict

Príspevok od používateľa mirak2 »

my na skole na cvikach z matiky riesime starsie prijimacky na ekonomicku (prvy krat to profak doniesol necakane a celkom zajimave ze som mal 90 percent z testu), teda okrem toho ze opakujeme co sme uz prebrali a precvicujeme..podla mna sa oplati, budes mat skalopevnu istotu...
audiotrack
VIP
VIP
Kontaktovať používateľa:

Príspevok od používateľa audiotrack »

zisti si akú matiku budeš mať na výške a potom sa spýtaj profáka čo sa bude brať na tých seminároch. Viem, že nemôžem porovnávať informu s ekonomikou, ale ja som tiež chodil na semináre na strednej, no všetko mi je to nanič, lebo teraz mám úplne inú matiku.
bolek
Guru
Guru
Kontaktovať používateľa:

Príspevok od používateľa bolek »

U nas vsetci, co si dali prihlasku na ekonomicku mali seminar z matiky a boli spokojni. Boli tam aj taki, co si dali matiku do poctu, hoci ju nikdy nebudu potrebovat a ti nadavali, lebo sa im to nechcelo ucit a zle znamky mali. Takze pokial mas moznost si ten seminar dat a nepojde ti to na ukor ineho, tak by som si ho zvolila.
turtlak69
Guru
Guru

Príspevok od používateľa turtlak69 »

heh u nas to tiez prislo, ze volit si predmety. no matematicky seminar si nedam ani keby mi mali zuby trhat. s tou profkou co mame, to nepripada do uvahy. u nej tak polka triedy z toho prepada a druha polka ma ledva stvorky. a pisomky su bezne na 5 stran a na dve hodiny. ak sa ti v buducnosti matika zide, tak sa to oplati. mne sa zide, ale davam si matematicky kruzok. bude to po skole a zaroven ma to pripravi na maturitu :)
mirak2
Hardcore addict
Hardcore addict

Príspevok od používateľa mirak2 »

ja mam dojem ze seminare su hlavne na to aby si zmaturoval co najlepsie (v mojom pripade hlavne zmaturoval) :D
turtlak69
Guru
Guru

Príspevok od používateľa turtlak69 »

iste. aj ja chcem zmaturovat. ale zaroven aj prejst a tak si seminar nedavam ako riadny predmet, ale ako kruzok :) kompromis :wink:
Mek
Addict
Addict
Kontaktovať používateľa:

Príspevok od používateľa Mek »

Ja som z matiky aj maturoval, takze pre mna bol seminar z nej takpovediac povinnostou. Tam ma, musim povedat, matika zacala aj bavit a nakoniec to bola hadam aj najlahsia skuska :D
Co sa tyka tej ekonomie - neviem ako na inych skolach, ale u nas (FRI ZU) mame ekonomicke predmety, specialne mikroekonomiu, kde pouzivame diferencialny pocet a metodu lagrangovych multiplikatorov, dalej rozne grafy a podobne. Najvacsia sranda bola, ze na mikroekonomii sme pocitali parcialne derivacie skor, ako sme ich preberali na matematickej alnalyze:D
Tu sa, myslim, matika celkom hodi :wink:
Napísať odpoveď