Zacinam s programovanim a ezte sa len ucim a chcel by som si viskusat spravit vlastnu online hru v mojej sieti. Ale neviem ako odoslat nejake dáta na iný počítač. Mohol by mi s tým prosím niekdo pomôcť?
Server pre hru
-
Jakubs_Noobz
Novice
Server pre hru
Ahojte 
Zacinam s programovanim a ezte sa len ucim a chcel by som si viskusat spravit vlastnu online hru v mojej sieti. Ale neviem ako odoslat nejake dáta na iný počítač. Mohol by mi s tým prosím niekdo pomôcť?
Re: Server pre hru
musis zacat pekne od zaciatku.
chciet bez akykolvek programovacich skusenosti rovno spravit online hru je ako ist na preteky s tym ze ani autoskolu nemas.
velmi rad (ja aj ini) ti poradime tu, ale musis sa pytat konretne otazky. lebo taku vseobecnu otazku aku si sa opytal ti 100x lepsie odpovie google.
skus najprv napisat ake konkretne skusenosti mas, co vsetko si uz spravil. potom napis detailne co vlastne chces spravit. pekne ze online hru ale v com to chces robit? robit hru od uplneho zaciatku nema zmysel, lepsie je najst si nejaky engine a robit to v tom. unity3d, unreal engine, godot ci phaser... moznosti je hromada. treba si vybrat a zacat studovat tutorialy. napriklad unity3d ma velmi pekne spravenu hromadu tutorialov a vies sa tak naucit velmi vela.
chciet bez akykolvek programovacich skusenosti rovno spravit online hru je ako ist na preteky s tym ze ani autoskolu nemas.
velmi rad (ja aj ini) ti poradime tu, ale musis sa pytat konretne otazky. lebo taku vseobecnu otazku aku si sa opytal ti 100x lepsie odpovie google.
skus najprv napisat ake konkretne skusenosti mas, co vsetko si uz spravil. potom napis detailne co vlastne chces spravit. pekne ze online hru ale v com to chces robit? robit hru od uplneho zaciatku nema zmysel, lepsie je najst si nejaky engine a robit to v tom. unity3d, unreal engine, godot ci phaser... moznosti je hromada. treba si vybrat a zacat studovat tutorialy. napriklad unity3d ma velmi pekne spravenu hromadu tutorialov a vies sa tak naucit velmi vela.
-
Jakubs_Noobz
Novice
Ale ja mam znalosti programovania zakladne.
Autoeditácia príspevku po 2 min 38 sek:
A neboj nemislim nieco zlozite len nieco ako trebars snake v javacripte len aby som si to vyskusal snake mam uz napisaneho len neviem ako odoslat data. Bol by som rad za nejaky priklad ako toto: na jednom pc bude jednoducha apka s nejakim konzolovim inputom b na druhom pc bude vystup.
Autoeditácia príspevku po 35 sek:
A neboj nemislim nieco zlozite len nieco ako trebars snake v javacripte len aby som si to vyskusal snake mam uz napisaneho len neviem ako odoslat data. Bol by som rad za nejaky priklad ako toto: na jednom pc bude jednoducha apka s nejakim konzolovim inputom b na druhom pc bude vystup.
Autoeditácia príspevku po 5 min 42 sek:
Takto unity poznam uz som vnom aj nieco skusal je to dobre len je tazke sa v nom podlamana naucit robit nieco ako s Photoshopom. Robil som toho snake v javascripte podla jedneho kurzu od Yablka tak sa vola xd. Robil som toto urobil som si nejaku jednoduchu kalkulacku v pythone bez navodu potom b to je s tak nejak vsetko inac som si len pozeral a skusal veci s nejakich online kurzoch ako napriklad C, C++, C#, python a html, css, javascript.
Autoeditácia príspevku po 1 min 57 sek:
Takto unity poznam uz som vnom aj nieco skusal je to dobre len je tazke sa v nom podlamana naucit robit nieco ako s Photoshopom. Robil som toho snake v javascripte podla jedneho kurzu od Yablka tak sa vola xd. Robil som toto urobil som si nejaku jednoduchu kalkulacku v pythone bez navodu a to je tak nejak vsetko inac som si len pozeral a skusal veci s nejakich online kurzoch ako napriklad C, C++, C#, python a html, css, javascript. Neboj venujem sa tomu uz tak 2 roky asi.
Autoeditácia príspevku po 15 sek:
Takto unity poznam uz som vnom aj nieco skusal je to dobre len je tazke sa v nom podlamana naucit robit nieco ako s Photoshopom. Robil som toho snake v javascripte podla jedneho kurzu od Yablka tak sa vola xd. Robil som toto urobil som si nejaku jednoduchu kalkulacku v pythone bez navodu a to je tak nejak vsetko inac som si len pozeral a skusal veci s nejakich online kurzoch ako napriklad C, C++, C#, python a html, css, javascript. Neboj venujem sa tomu uz tak 2 roky asi.
Autoeditácia príspevku po 48 sek:
Sorry ze to tu pisem asi 3x ale toto forum ezte moc nepoznam.
Autoeditácia príspevku po 45 sek:
Xd
Autoeditácia príspevku po 1 min 59 sek:
A na googli youtube hladam uz dost dlho ale nic som nenasiel ale viem ze je to mozne lebo su programi ako purpu alebo bukit ktore ti vytvoria na tvojom pc vlastny minecraft server. Lenze ja chcem vlastny nie minecraftovi.
Autoeditácia príspevku po 2 min 38 sek:
Autoeditácia príspevku po 35 sek:
Autoeditácia príspevku po 5 min 42 sek:
Takto unity poznam uz som vnom aj nieco skusal je to dobre len je tazke sa v nom podlamana naucit robit nieco ako s Photoshopom. Robil som toho snake v javascripte podla jedneho kurzu od Yablka tak sa vola xd. Robil som toto urobil som si nejaku jednoduchu kalkulacku v pythone bez navodu potom b to je s tak nejak vsetko inac som si len pozeral a skusal veci s nejakich online kurzoch ako napriklad C, C++, C#, python a html, css, javascript.
Autoeditácia príspevku po 1 min 57 sek:
Autoeditácia príspevku po 48 sek:
Sorry ze to tu pisem asi 3x ale toto forum ezte moc nepoznam.
Autoeditácia príspevku po 45 sek:
Autoeditácia príspevku po 1 min 59 sek:
A na googli youtube hladam uz dost dlho ale nic som nenasiel ale viem ze je to mozne lebo su programi ako purpu alebo bukit ktore ti vytvoria na tvojom pc vlastny minecraft server. Lenze ja chcem vlastny nie minecraftovi.
Aky vlastny server chces, na aky ucel a co tam ma bezat?
-
Jakubs_Noobz
Novice
Pisal som to hore na online hru ale mne staci len nejaka vec ktora mi umozni odoslat nejake data z jedneho PC na druhe. Napr na jednom PC je nejaky konzolovi program s inputom a na druhom PC je tiez konzolovi program s outputom.
Autoeditácia príspevku po 1 min 41 sek:
A na tom 1. PC nieco napises. A na druhom PC sa to vypise. To len by mohol byt priklad a potom uz by som si tu hru spravil sam nejakeho Snakea.
Autoeditácia príspevku po 38 sek:
Jednoduch odoslat data trebars pomocov IP.
Autoeditácia príspevku po 2 min 3 sek:
Nieco ako ked odosielate e-mail na jednom PC si otvorite trebars GMail a nieco napisete a zadate adresu no a na druhom PC si tiez otvori GMail a precita si to.
Nieco ako ked odosielate e-mail na jednom PC si otvorite trebars GMail a nieco napisete a zadate adresu no a na druhom PC si tiez otvori GMail a precita si to.
Autoeditácia príspevku po 3 min 29 sek:
Lenze ja nechcem aby ti pocas hrania snake stale niekde vyskakovali spravi a mal nimi zaplneni celi Gmail. Ja chcem aby sy to mohol v jednom programe odoslat a v druhom programe precitat, takto by tvoj PC odoslal spravu trebars o pozíci hada a potom by to server spracoval a odoslal na zvisne PC kde by sa im na obrazovje ukazalo ze sa ten had posunul.
Autoeditácia príspevku po 56 sek:
Lenze neviem ako na to
Autoeditácia príspevku po 1 min 41 sek:
A na tom 1. PC nieco napises. A na druhom PC sa to vypise. To len by mohol byt priklad a potom uz by som si tu hru spravil sam nejakeho Snakea.
Autoeditácia príspevku po 38 sek:
Jednoduch odoslat data trebars pomocov IP.
Autoeditácia príspevku po 2 min 3 sek:
Autoeditácia príspevku po 3 min 29 sek:
Lenze ja nechcem aby ti pocas hrania snake stale niekde vyskakovali spravi a mal nimi zaplneni celi Gmail. Ja chcem aby sy to mohol v jednom programe odoslat a v druhom programe precitat, takto by tvoj PC odoslal spravu trebars o pozíci hada a potom by to server spracoval a odoslal na zvisne PC kde by sa im na obrazovje ukazalo ze sa ten had posunul.
Autoeditácia príspevku po 56 sek:
Lenze neviem ako na to
Nemal by niekto kto chce programovať ovládať aspoň gramatiku a vedieť, ako funguje odoslanie príspevku na fore?
-
K-u-b-i-a-k
Addict
čudujem sa, že mu odpovedáte
Cize ak dobre chapem, tak ty chces peogramovat prenos dat v ramci napriklad lokalnej siete, pripadne internetu, je tak? A mas toho Snakeho naprogramovaneho aspon tak, aby si ho dokazal hrat na jednom pocitaci?
-
*****HERO*****
Guru wannabe
postni sem kod toho snejka co mas zatial hotove
-
Jakubs_Noobz
Novice
Vy dvaja buďte ticho nehovorím o gramatike, nechcem nadavať moc som si nečital pravidla xd.
Užívam si víkend a neriešim gramatiku na to je taká vec ktorej sa hovorí škola.
A som prví krát na fóre a určite ku programovaniu potrebuješ písať na fóra určite môžno sa to hodí ale doteraz som programoval bez toho na rozdiel od vás.
Ach jaj ja som to ale vedel že tu niekto bude komentovať moju gramatiku.
Autoeditácia príspevku po 3 min 12 sek:
Hej presne tak ako si to povedal omnoho lepšie povedane ako u mňa cez 100 príspevkov heker.
Inač bohová profilovka.
Autoeditácia príspevku po 16 min 57 sek:
Tu máte kód, mám to rozdelené na viac súborov tak vám ich pošlem všetky HTML, CSS, JS.
HTML:
<!DOCTYPE html>
<html lang="en">
<head>
<meta charset="UTF-8">
<meta http-equiv="X-UA-Compatible" content="IE=edge">
<meta name="viewport" content="width=device-width, initial-scale=1.0">
<title>HTMLSnake</title>
<link rel="stylesheet" href="./style.css">
</head>
<body>
<code1>
<canvas width="600" height="600"></canvas>
<h2>Score:</h2>
<h1>0</h1>
<h3></h3>
<script src="./gameScript.js"></script>
</code1>
</body>
</html>
Autoeditácia príspevku po 39 sek:
CSS:
body {
background-color: rgb(0, 0, 0);
text-align: center;
}
canvas {
border: 10px solid;
border-color: rgb(76, 0, 255);
}
h1, h2 {
font-size: 30px;
color: orange;
font-family: 'Avenir Next', Verdana, monospace;
font-weight: bold;
}
h3 {
}
h1 strong {
font-size: 50px;
}
Autoeditácia príspevku po 2 min 35 sek:
Zvláštne nejde mi odoslať ten JavaScript.
Autoeditácia príspevku po 3 min 19 sek:
Počkajte pošlem vám link na github toho youtubera ktorý to robil.
https://yablko.github.io/not-so-solid-snake/
Autoeditácia príspevku po 36 sek:
uz musim koncit ahojte
Užívam si víkend a neriešim gramatiku na to je taká vec ktorej sa hovorí škola.
A som prví krát na fóre a určite ku programovaniu potrebuješ písať na fóra určite môžno sa to hodí ale doteraz som programoval bez toho na rozdiel od vás.
Ach jaj ja som to ale vedel že tu niekto bude komentovať moju gramatiku.
Autoeditácia príspevku po 3 min 12 sek:
Hej presne tak ako si to povedal omnoho lepšie povedane ako u mňa cez 100 príspevkov heker.
Inač bohová profilovka.
Autoeditácia príspevku po 16 min 57 sek:
Tu máte kód, mám to rozdelené na viac súborov tak vám ich pošlem všetky HTML, CSS, JS.
HTML:
<!DOCTYPE html>
<html lang="en">
<head>
<meta charset="UTF-8">
<meta http-equiv="X-UA-Compatible" content="IE=edge">
<meta name="viewport" content="width=device-width, initial-scale=1.0">
<title>HTMLSnake</title>
<link rel="stylesheet" href="./style.css">
</head>
<body>
<code1>
<canvas width="600" height="600"></canvas>
<h2>Score:</h2>
<h1>0</h1>
<h3></h3>
<script src="./gameScript.js"></script>
</code1>
</body>
</html>
Autoeditácia príspevku po 39 sek:
CSS:
body {
background-color: rgb(0, 0, 0);
text-align: center;
}
canvas {
border: 10px solid;
border-color: rgb(76, 0, 255);
}
h1, h2 {
}
h3 {
}
h1 strong {
font-size: 50px;
}
Autoeditácia príspevku po 2 min 35 sek:
Zvláštne nejde mi odoslať ten JavaScript.
Autoeditácia príspevku po 3 min 19 sek:
Počkajte pošlem vám link na github toho youtubera ktorý to robil.
https://yablko.github.io/not-so-solid-snake/
Autoeditácia príspevku po 36 sek:
uz musim koncit ahojte
V prvom rade by si sa mal naucit pokore a slusnosti. V druhom rade by si si mal utriedit myslienky a naucit sa pisat to co chces do jedneho prispevku, nie 5x nieco dopisat pomocou autoeditu. V tretom rade si nic nenaprogramoval, len si stiahol hru z Githubu.
Chceš veľa od niekoho kto práve dostal občiansky.heker napísal: 17 sep 2022, 8:26 V prvom rade by si sa mal naucit pokore a slusnosti. V druhom rade by si si mal utriedit myslienky a naucit sa pisat to co chces do jedneho prispevku, nie 5x nieco dopisat pomocou autoeditu. V tretom rade si nic nenaprogramoval, len si stiahol hru z Githubu.
Mladý je asi naučený na chatové aplikácie ako je napríklad Discord.
-
Jakubs_Noobz
Novice
Ja som ju nestiahol
Autoeditácia príspevku po 6 min 15 sek:
fildinko dík konečne niekto pochopil že som decko. A inač občiansky ešte ani nemám. xd
Nechcel som zverejnovať svôj vek .
Autoeditácia príspevku po 5 min 57 sek:
Inač asi spravím nové fórum lebo tu je už dosť veľa naštvaných ľudí.
Autoeditácia príspevku po 6 min 15 sek:
fildinko dík konečne niekto pochopil že som decko. A inač občiansky ešte ani nemám. xd
Nechcel som zverejnovať svôj vek .
Autoeditácia príspevku po 5 min 57 sek:
Inač asi spravím nové fórum lebo tu je už dosť veľa naštvaných ľudí.
-
*****HERO*****
Guru wannabe
no ked chces odoslat data, u webovych aplikacii potrebujes vzdy webserver. mozes si zatial skusit odoslat data z klienta na server. odoslat data z klienta1 klientovi2 (tiez prostrednictvom servera) je az dalsi level.
na webserveri potom musi bezat nejaky modul, ktoremu tie data ten webserver odovzda a ten ich spracuje. vacsinou sa pouziva PHP. na to, aby si si to cele rozbehal, bud pouzijes nejaky free hosting server (https://www.webzdarma.cz/) alebo si spravis lokalny server (napr. v xampp balicku je Apache s PHP), co ti bude bezat na tvojom PC. priklad mas tu: https://www.ionos.com/digitalguide/serv ... st-server/
potom, az budes mat server, tak taky najzakladnejsi priklad na odosielanie dat je odoslanie formularu, priklad mas tu: https://www.w3schools.com/php/php_forms.asp . skus sa s tym najprv pohrat a hlavne to pochopit. pri hrach potom dalej na komunikaciu so serverom vyuzijes ajax a websockety, ale to je tiez az dalsi level
na webserveri potom musi bezat nejaky modul, ktoremu tie data ten webserver odovzda a ten ich spracuje. vacsinou sa pouziva PHP. na to, aby si si to cele rozbehal, bud pouzijes nejaky free hosting server (https://www.webzdarma.cz/) alebo si spravis lokalny server (napr. v xampp balicku je Apache s PHP), co ti bude bezat na tvojom PC. priklad mas tu: https://www.ionos.com/digitalguide/serv ... st-server/
potom, az budes mat server, tak taky najzakladnejsi priklad na odosielanie dat je odoslanie formularu, priklad mas tu: https://www.w3schools.com/php/php_forms.asp . skus sa s tym najprv pohrat a hlavne to pochopit. pri hrach potom dalej na komunikaciu so serverom vyuzijes ajax a websockety, ale to je tiez az dalsi level
-
Jakubs_Noobz
Novice
Ďakujem presne toto som chcel lokálny server. Skusim.
Autoeditácia príspevku po 5 min 13 sek:
Takže
1. krok stiahnuť apache a naštartovať ho?
Čo vlastne ten apache urobí?
Autoeditácia príspevku po 5 min 13 sek:
Takže
1. krok stiahnuť apache a naštartovať ho?
Čo vlastne ten apache urobí?
-
*****HERO*****
Guru wannabe
apache je webserver, takze serviruje web klientom na zaklade poziadavky (ktora teda moze obsahovat aj tie spominane data)
prvy krok je teda pochopit zaklady https://letmegooglethat.com/?q=what+is+webserver a potom mozes startovat.
prvy krok je teda pochopit zaklady https://letmegooglethat.com/?q=what+is+webserver a potom mozes startovat.
Jakubs:
vidim ze si vytvoril novu temu. napisal viac menej to iste, velmi vseobecne otazky.
z toho co tu pises mam pocit ze tvoj najvacsi nedostatok je neschopnost hladat vlastne informacie. pretoze na bezne otazky ako "co vlastne ten apache robi?" ti velmi rychlo odpovie google.
zaklad dobreho programatora je sebavzdelavanie. nevies co je apache? vygoogli, nastuduj tutorialy a dokumentaciu. vyskusaj si nainstalovat vlastny apache server a rozbehat tam nejaku stranku, napriklad tu co si "vytvoril"... tak sa naucis najlepsie.
inak k networkingu v hrach:
https://docs-multiplayer.unity3d.com/
https://pvigier.github.io/2019/09/08/be ... rking.html
strasne zalezi co za hru robis, pretoze realtime sychronizacia viacero klientov musi byt co najrychlejsie a veru na to http protokol nie je uplne najidealnejsi.
vidim ze si vytvoril novu temu. napisal viac menej to iste, velmi vseobecne otazky.
z toho co tu pises mam pocit ze tvoj najvacsi nedostatok je neschopnost hladat vlastne informacie. pretoze na bezne otazky ako "co vlastne ten apache robi?" ti velmi rychlo odpovie google.
zaklad dobreho programatora je sebavzdelavanie. nevies co je apache? vygoogli, nastuduj tutorialy a dokumentaciu. vyskusaj si nainstalovat vlastny apache server a rozbehat tam nejaku stranku, napriklad tu co si "vytvoril"... tak sa naucis najlepsie.
inak k networkingu v hrach:
https://docs-multiplayer.unity3d.com/
https://pvigier.github.io/2019/09/08/be ... rking.html
strasne zalezi co za hru robis, pretoze realtime sychronizacia viacero klientov musi byt co najrychlejsie a veru na to http protokol nie je uplne najidealnejsi.
-
harrison314
Hardcore addict
- Kontaktovať používateľa:
acid: darmo mu budes posielat odkaz na unity, ked nema ani zaklady programovania, ci protokolov. Navyse podla popsu by mu http (mozno websockety) bohate stacili.
Ja sa pridvam k odporucaniam od HERA - zacni zakladami, nainstaluj si XAMP a zacni sa s nim hrat, najskor jednocuhe stranky a palikacie. Potom mozes pridat kooperaciu, propipade si spravit online kartovu hru. Ale nasjkor treba zaklady.
Ja sa pridvam k odporucaniam od HERA - zacni zakladami, nainstaluj si XAMP a zacni sa s nim hrat, najskor jednocuhe stranky a palikacie. Potom mozes pridat kooperaciu, propipade si spravit online kartovu hru. Ale nasjkor treba zaklady.