server, proxy, dsl modem

O internete a sieťach, problémoch, nastaveniach...
PetoB
Novice
Novice

server, proxy, dsl modem

Príspevok od používateľa PetoB »

Ahojte

Mam siet, zhruba o 15 uzivateloch, ktori sa po vacsine pripajaju cez WiFi za pomoci dvoch AP, ktore pristupuju do internetnu cez ADSL modem. Funguje mi to viac menej bez problemov, ale kedze linka je od T-Com, a ten zaviedol momentalne FUP, chcel by som mat vacsiu kontrolu nad tokom dat, ktore mi idu z a do internetu.

Jedno z rieseni je nejaky server, predpokladam ze proxy, kde by som jednak sledoval trafic, a nastavoval obmedzenia. Samozrejme by som chcel aj lepsie managovat celu siet.

Ako by ste konkretne realizovali tento problem?
Ja som rozmyslal, ze teoreticky by mi stacil nejaky starsi PC s 1GB RAM, dve sietovky. No chcel by som usetrit zariadenie navyse a to modem, je mozne, aby som mal softverovy DSL modem, cize telefonny kabel by siel priamo do sietovky servra a ten by softverovo prekladal dsl signal?
Dalej, stacil by mi PC nejaky pentiumIV, 1GB ram a mensi disk?
Aku platformu zvolit? Ist cez UNIX, alebo bude stacit WIN?

Viem, ze podobne problemy sa uz riesili, ale mne ide hlavne o ten softverovy dsl modem, ci vobec take nieco existuje a samozrejme dalej o dalsiu realizaciu tejto siete.

Dakujem vsetkym za cenne rady :)
masterdead
SysAdmin
SysAdmin
Používateľov profilový obrázok
Kontaktovať používateľa:

Re: server, proxy, dsl modem

Príspevok od používateľa masterdead »

So soft dsl modemom ma nenapada riesenie, ale na to co chces ty ti taky hw postaci, plus ked na to nainstalujes Kerio Control Software Appliance tak mas uplny dohlad nad sietou. Ucty, quoty, grafy, detekcia utokov, mac filtering....
Napísať odpoveď