sformatovenie HDD
sformatovenie HDD
Potreboval by som nejaky program na formatovemie HDD ktory sa nabotuje v biose a dokáže sformátovať celý HDD aj s OS.Najlepšie by bolo keby vedel rozdeliť aj HDD.
Nechcem to robiť cey WINDOWS lebo mi nechce nabotovať CD a teraz mam linux.
chcem si tam dať oba
mam notebook ASUS F3E
Nechcem to robiť cey WINDOWS lebo mi nechce nabotovať CD a teraz mam linux.
chcem si tam dať oba
mam notebook ASUS F3E
Re: sformatovenie HDD
To je ako?pedro115 napísal:sa nabotuje v biose
mne nechce nabotovat CD windows.nadstavil som nech botuje z CD a nejde.takze jediny sposob je sformatovat HDD.ako ked mi padol windows.ked tam ziaden nebol tak to CD nabotovalo.
neviem aky program ale myslim ze nieco podobne musi byt.pametam si asi 4 roky dozadu mi sused robil stolny PC.tiez bol s tym problem tak siel do bioasu,dal botovat z disketovej mechaniky a dal tam nejaky program.ten to vsetko zmazal
neviem aky program ale myslim ze nieco podobne musi byt.pametam si asi 4 roky dozadu mi sused robil stolny PC.tiez bol s tym problem tak siel do bioasu,dal botovat z disketovej mechaniky a dal tam nejaky program.ten to vsetko zmazal
-
Lyson2580q
Zablokovaný
-
Šu-Do
Redeemer
- Kontaktovať používateľa:
ak teda bezis v linuxe tak do terminalu napis gparted
sa ti hodi taky program na manažovanie diskov.. format, delenie atd...
ak chce formatovat cely HDD tak to znamena, ze aj ten linux a aj ten windows...
ak ma windows XP moze pouzit partition magic.. ak ma vistu tak potom cez spustit (napisat) diskmgmt.msc.. je to spravca diskov.. podobne ako gparted v linuxe...
najlepsie je to teda urobit cez linux, alebo windows CD (ktore nejde co je velmi zaujimave) a tak to sformatovat...
sa ti hodi taky program na manažovanie diskov.. format, delenie atd...
ak chce formatovat cely HDD tak... nemoze predsa formatovat particiu na ktorej prave pracuje... v tomto pripade to vyvracia aj moj prispevok... cize...Lyson2580q napísal:A program Partition Magic nedokaze naformatovat disk
ak chce formatovat cely HDD tak to znamena, ze aj ten linux a aj ten windows...
ak ma windows XP moze pouzit partition magic.. ak ma vistu tak potom cez spustit (napisat) diskmgmt.msc.. je to spravca diskov.. podobne ako gparted v linuxe...
najlepsie je to teda urobit cez linux, alebo windows CD (ktore nejde co je velmi zaujimave) a tak to sformatovat...
no HDD som sformatoval.linux sa da instalovat v poho.zatial som ho tam nedaal.ked vsak dam win xp tak nic.dal som tam CD asus driver a utilites.nabotuje a napise starting windows xp preinstallation ervironment.potom akokeby sa zappinalo XP,hodi rozlisenie 800 x 600.neda sa nic robit.po chvily sa otvory cierne okno cmd.exe.spravi nieco a hodi tabulku.vyberem cd co tam bolo.dam tam XP,pockam stlacim OK.restartuje sa a zas odznova.nic sa nedeje.
zajtra zavolam ASUS podporu
v tom. cmd.exe vypisuje ze d:\i386\system32>it not exist
potom dalsie podobne veci a nakoniec d:\i386\system32>z:\rebot.cmd OS_frist
zajtra zavolam ASUS podporu
v tom. cmd.exe vypisuje ze d:\i386\system32>it not exist
potom dalsie podobne veci a nakoniec d:\i386\system32>z:\rebot.cmd OS_frist
to je 1. krat co na tomto notebooku instalujem windows.viem ze z toho ten win nemoze ist lebo sa nezmesti ale je to jedine CD ktore nabotoval a pisalo tam windows reinstaler.tak som si myslel ze to je nieco ako botovacie CD pre XP.jedine kde ide to CD spustit bolo ked tam bol este windows a same ho otvorilo po vlozeni alebo som ho spustil.
v linuxe ho asi nerozbehnem co
v linuxe ho asi nerozbehnem co
-
Šu-Do
Redeemer
- Kontaktovať používateľa:
aby si predisiel problemom s MBR (bootovanim) tak ano.. najlepsie najprv windows a az potom linux.. kedze Grub podporuje aj Windows.. windows totizto ked nainstalujes ako druhy, tak potom ti nacita len windows.. ked nainstalujes windows az potom linux tak sa zapise ako posledny Linux.. teda Grub a tam dostanes na vyber medzi linuxom a Windowsom