Reklamoval som monitor Samsung (zobrazovacia vada) v zarucnej lehote 24 mesiacov v obchode Shark, kde bol aj kupeny.
Problem nastal, ked mi v Sharku povedali, ze seriove cislo monitoru vyrazene na zadnej strane monitoru sa nezhoduje s cislom uvedenym na fakture. Proti tomuto som sa vyrazne ohradil, nakolko viem, ze monitor, ktory som kupoval v obchode, je aj tym, ktory som priniesol na reklamaciu (a zaroven bol aj prvy a posledny LCD monitor, ktory som doteraz v zivote vlastnil). Tento fakt sa aj nasledne zapisal do reklamacneho protokolu, napriek mojim vyhradam a monitor bol prevzaty na reklamaciu.
Zakonna lehota 30 dni na reklamacne konanie uz ubehla a v predajni ani na 32 den moj monitor nemali fyzicky pritomny. Peniaze mi vratit Shark odmieta, nakolko stale tvrdia, ze monitor, ktory som reklamoval, nie je ten, co som kupoval.
Kedze mi kamarat predajcu v Sharku pred rokom robil, potvrdil mi, ze ich databazovy system si vedie aj seriove cisla pri predaji v systeme, preto nie je pri troske ochoty problem dohladat seriove cislo reklamovaneho monitoru v ich systeme a najst fakturu, ku ktorej je priradene. Na moju prosbu, dohladat seriove cislo mnou reklamovaneho monitoru v systeme reagovali negativne, s tym, ze to nie je ich povinnost.
Monitor som kupoval na rezervaciu, pocas kupy ich bol nedostatok a v case, ked som ho preberal na predajni mali posledne dva kusy, takze som si pomerne isty, ze moj rezervovany kus zamenili s druhym na predajni. Zial ochota overit tento fakt nie je v zaujme Sharku.
Ako by ste postupovali v takejto situacii? Za rady vopred dakujem.
Shark a problematicka reklamacia
-
vladenko007
VIP
icefiresr
Teda skus ich postrašiť SOI-kou. Ale to je fakt od nich nefer. Ja teraz v poslednej dobe do SHRAKU ani nechodim lebo sa uplne skazili. Aspon v trnave. Neviem ako ostany co tam robia ale ja vzdy naďabím na nejaku trúbu ktora sa ani hovno nerozumie do veci ktoré predáva. A trikrat v priebeho mesiaca som tam chcel kupit sata kabel a oni ho vobec nemaju. To uz je jaka hanba. Ze mi moze objednat. Kabel za 1-2Eura. Slak ma siel trafit.
Uz pisem mimo temu sory som sa normalne nasral aj za teba ako som to precital. Inak neviem o tom žeby si mal zakaznik kontrolovat vyrobne čislo pri kupe. Je to divne.
Teda skus ich postrašiť SOI-kou. Ale to je fakt od nich nefer. Ja teraz v poslednej dobe do SHRAKU ani nechodim lebo sa uplne skazili. Aspon v trnave. Neviem ako ostany co tam robia ale ja vzdy naďabím na nejaku trúbu ktora sa ani hovno nerozumie do veci ktoré predáva. A trikrat v priebeho mesiaca som tam chcel kupit sata kabel a oni ho vobec nemaju. To uz je jaka hanba. Ze mi moze objednat. Kabel za 1-2Eura. Slak ma siel trafit.
Uz pisem mimo temu sory som sa normalne nasral aj za teba ako som to precital. Inak neviem o tom žeby si mal zakaznik kontrolovat vyrobne čislo pri kupe. Je to divne.
Dakujem za pekny nazor. Vies, ja normalne verim v to, ze mi vystavia fakturu spravne a nemal som dovod to kontrolovat. Je mi evidentne jasne, ze mi dali druhu krabicu a nakolko som to mal zarezervovane cez net, faktura s SN cislom bola vytlacena vopred, takze to museli vtedy zamenit. Cloveka proste taketo veci nenapadnu, ked sa tesi na novy monitor
SOI s tym nemoze nic urobit, iba im dat pokutu za to, ze do 30 dni nevybavili zakonne reklamaciu a ze mi ani nic nezaslali postou (je to povinnost obchodu pri reklamaciach, telefonicky ani SMS sa neuznava, na toto som sa uz informoval, tak ci onak mi nezavolali).
Fakt neviem, co teraz. Ten monitor ma stal dost velke peniaze.
SOI s tym nemoze nic urobit, iba im dat pokutu za to, ze do 30 dni nevybavili zakonne reklamaciu a ze mi ani nic nezaslali postou (je to povinnost obchodu pri reklamaciach, telefonicky ani SMS sa neuznava, na toto som sa uz informoval, tak ci onak mi nezavolali).
Fakt neviem, co teraz. Ten monitor ma stal dost velke peniaze.
-
vladenko007
VIP
Stejne by som sa niekoho opytal či je tvoja povinnost kontrolovat vyrobne čislo. Napriklad
Inšpektorát SOI pre Nitriansky kraj
e-mail: [email protected]
Inšpektorát SOI pre Nitriansky kraj
e-mail: [email protected]