Shutter Island SPOILER

Čo beží v kine, rádiu, tv...?
tyler91
King
King

Re: Shutter Island SPOILER

Príspevok od používateľa tyler91 »

Tento film ma podla mna jednoznacny koniec.Andrew bol v skutocnosti predtym federalnym marsalom a pravda je aj to,ze zabil svoju manzelku a aj na ostrove bol 2 roky.V Ashcliffe si vymyslel sialenu story,ktorej nakoniec aj sam uveril a podla ich hry si konecne uvedomil,ze je vrah, nakonci sa zahral na blazna aby z neho spravili "chodiacu mrtvolu" bez spomienok...
hughito
Redeemer
Redeemer

Príspevok od používateľa hughito »

On bol blázon po celý ten dej, celé to naňho nahrali, aby sa ho pokúsili vyliečiť (už niekoľkokrát, koľkokrát presne si už nepamätám).

Problém bol v tom, že on si to vždy nakoniec uvedomil, resp. ho presvedčili, ale po čase sa to zase obnovilo :arrow: čo mu aj povedali.

Už si presne nepamätám tie záverečné vety, ale jasne z nich vyplynulo, že on sa ešte pri "vedomý", teda v tej vyliečenej fáze rozhodol, že svoj život ukončí (lobotómia) v tomto stave, keď je "normálny", takže to naschvál zahral tak, že mu opäť preskočilo.

Tomu svojmu doktorovi - parťákovi však naznačil, že ešte je stále zdravý, ale že sa proste tak rozhodol :arrow: niečo v tom zmysle, že chce zomrieť zdravý, alebo také niečo.
Jake
Light Professional
Light Professional
Používateľov profilový obrázok

Príspevok od používateľa Jake »

You know,this place makes me wonder, What should be worse? To live as monster, or to die as a good man?
Cim viac nad tym rozmyslam, je to presne tak ako si napisal, bol pacient. Ale ked sa bavil na konci s tym doktorom, tak este mu to nepreskocilo, ale rozhodol sa ze uz nechce ist do toho stavu regresie, tak to proste uhral na to ze mu preplo (co by mu asi preplo skor ci neskor) Aspon mal moznost volby. Asi to ma byt takto, z tych vsetkych vysvetleni je to najrozumnejsie :)
hughito
Redeemer
Redeemer

Príspevok od používateľa hughito »

Šak áno, presne tak to bolo.

Vysvetľuje si to niekto aj nejako inak ?
lama2d
VIP
VIP

Príspevok od používateľa lama2d »

Ja som presvedčený, že bol pacientom a to len z dôvodu anagramov z mien. To by bola príliš veľká náhoda, doslova nemožné... Toto mi príde ako dosť presvedčujúci dôkaz.
tyler91
King
King

Príspevok od používateľa tyler91 »

A to,ze bol predtym marsalom vysvetluje scena ako ukazuju ako mu zena utopila deti,ak pride domov tak povie nieco v zmysle ze nahanali zlocinca...
begbeee
Hardcore addict
Hardcore addict

Príspevok od používateľa begbeee »

Podľa mňa je na 90% správny meffistov názor a tak na 10% sa dá uvažovať aj o profikovom, ale to je pre rejpalov, ktorý vo všetkom vidia konšpiráciu :)

Ináč námet mi mierne pripomenul film Zvieracia kazajka - The Jacket s Adrienom Brodym v hlavnej úlohe.

Oba tieto filmy sa podľa mňa v skutočnosti viac hrajú na to, čím by chceli byť ako reálne sú. Typické **** filmy.
master23
Light Professional
Light Professional

Príspevok od používateľa master23 »

akurat som dopozeral film. myslim si, ze malo koho mohlo asi tak 3/4 filmy napadnut, ze sa jedna o blazna.
teda mna to vobec nenapadlo(do 3/4 filmu), ze by teda mohol byt blaznom. Stale som to mal v hlave tak, ze Di Caprio
to tam naozaj prisiel vyriesit a chce aby to skoncilo. Ale teraz po konci filmu, si uvedomujem, ze vlastne mohol byt blaznom, a je to dost relativne. Len jedina vec, co mi nesedi: Kedze bol najnebezpecnejsi pacient, tak preco ho nechali len tak volne pohybovat po ostrove? Ved mu vlastne hocikedy mohlo tuknut a mohol niekoho zivot ohrozit,mozno zabit, nie?
toto je fakt velmi tazke povedat, ako to vlastne ten dej je mysleny. som z toho mimo :D
viac zmyslu dava ta 2. verzia, ale stale sa mi zda aj ta 1. ako realna.
// ked som to zhliadol aj 2. krat, tak urcite bol blaznom, teda 2.verzia. ale furt mi nejde do hlavy, ze preco ho volne nechali volne pohybovat, a teda ked bol najnebezpecjensi pacient, tak teda mohol zabit niekoho. to jedine nechapem.
Smudlicko
Novice
Novice

Príspevok od používateľa Smudlicko »

ked vypocuval tu pacientku co sekerou zabila manzela tak ked sa jej spytal na to ci pozna pacienta menom andrew laeddis zareagovala tak ze akoby ocividne znervoznela a zaklamala ze nepozna a v tom sa postavila na odchod co podla ma nasvedcovalo skutocnosti ze ho poznala a ze vedela ze je to on cize podla vsetkeho bola v obraze a pravda je jednoznacne taka ze on tam uz bol tie dva roky a bol to pre neho tak velky sok ked vytahoval z vody svoje deti comu nasvedcoval jeho krik a plac ze sa s tim nevedel vyrovnat a jeho mozog sa snazil si to nepriznat ze sa to stalo a na konci uz siel podstupit tu lobotomiu lebo vpodstate ho vyliecili na tento pokus ale nedokazal by s tim zit tak radsej chcel zvolit tuto cestu a nezomriet ako zroneni clovek no a ked to chuckovi povedal ten to mal hned povedat doktorovi ale neurobil to lebo vedel ze je dobry clovek a chcel mu dobre ale on vedel pravdu.
tod moj nazor
Napísať odpoveď