Sietove jednotky
Sietove jednotky
Zdravim,
mam 2 PC, kde na jednom mam vytvorene sietove jednotky zobrazujuce sa v Tento pocitac. Tie 2 PC pouzivaju rovanky internet alebo router a neviem ako povolit (zobrazit) sietove jednotky na 2. PC. Som v tom lajik, tak prosim o pomoc. Napr. jedna sietova jednotka sa vola prenos, kadial by som chcel presuvat subory z 1 do 2 PC. Pomoze mi niekto a napise postup?
mam 2 PC, kde na jednom mam vytvorene sietove jednotky zobrazujuce sa v Tento pocitac. Tie 2 PC pouzivaju rovanky internet alebo router a neviem ako povolit (zobrazit) sietove jednotky na 2. PC. Som v tom lajik, tak prosim o pomoc. Napr. jedna sietova jednotka sa vola prenos, kadial by som chcel presuvat subory z 1 do 2 PC. Pomoze mi niekto a napise postup?
-
audiotrack
VIP
- Kontaktovať používateľa:
Re: Sietove jednotky
aký operačný systém tam máš?
win 7 professional
specifikuj tie sietove jednotky
pod HDD jednotkami sa nachadzaju sietove jednotky a vidno ich aj vlavo a ja potrebujem urobit, aby na 2. PC boli zobrazene sietove jednotky vlavo.
Ale kde sa te jednotky nachadzaju realne? Tak ci tak ich musis pridat rucne.
myslim, ze sa nachadzaju na nejakom boxe v serverovni (firma)
Nebezi ti nahodou na tom pocitaci nejaky program na pozadi (pozri pri hodinach) ktory sa vola daco VPN ?
nie je tam, ze vraj na tom 2. pc sa takisto zobrazovali siet. jednotky, ale uz dlhsiu dobu sa nezobrazuju a az teraz sa to zacalo riesit, ja som novy vo firme
-
hrban
Addict
Dobre, takže základ by sme mali, ak to správne chápem, tak sa jedná o nejakú malú firemnú sieť, Je tam nejaký server, ktorý zdieľa disky/partície disku
ale teraz potrebujeme bližšie info, ako to funguje/nefunguje ?
čiže sieťové jednotky fungujú na všetkých PC len na nejakom jednom proste nie sú a to chceme napraviť?
Druhá vec, vidia sa PC tam kde to funguje a tam kde to nefunguje medzi sebou ? ak áno predpokladajme, že sieť je nakonfigurovaná správne, ale asi bude treba len ručne nastaviť tie sieťové jednotky, ale to sú len moje domnienky, nevidím do toho takže ťažko radiť
Alebo je to riešené len na obyčajnom zdieľaní, a na tom jednom sú zle nastavené práva alebo zle alebo ne-nastavené zdieľanie
ale teraz potrebujeme bližšie info, ako to funguje/nefunguje ?
čiže sieťové jednotky fungujú na všetkých PC len na nejakom jednom proste nie sú a to chceme napraviť?
Druhá vec, vidia sa PC tam kde to funguje a tam kde to nefunguje medzi sebou ? ak áno predpokladajme, že sieť je nakonfigurovaná správne, ale asi bude treba len ručne nastaviť tie sieťové jednotky, ale to sú len moje domnienky, nevidím do toho takže ťažko radiť
Alebo je to riešené len na obyčajnom zdieľaní, a na tom jednom sú zle nastavené práva alebo zle alebo ne-nastavené zdieľanie
sietove jednotky vidno na vsetkych PC vo firme, az na jednom nejaku dobu nevidno, ked padla el. energia a nahodila sa spat, tak ten box sa nezapol sam a nefungovali tie sietove jednotky nikomu, ked ten box kolega zapol, fungovali....podla mna to treba nejako rucne povolit, pozrel som PC este raz a vidno tam iba jednu sietovu jednotku, kde na obrazku vidis niekolko a potrebujem povolit aj ostatne, len neviem ako, hambim sa, ale neviem 
Super, dovtipili sme sa ze PC su vo firme a nie doma ako som predpokladal.
Takze ziadne VPN sa logicky nekona. Su to len sietove disky na LANke. Treba ich ale samozrejme rucne pridat lebo PC vidi automaticky LEN pocitace v sieti ale nie sietove jednotky (tam si mozes navolit na ake pismeno sa prideli, atd)
Takze ziadne VPN sa logicky nekona. Su to len sietove disky na LANke. Treba ich ale samozrejme rucne pridat lebo PC vidi automaticky LEN pocitace v sieti ale nie sietove jednotky (tam si mozes navolit na ake pismeno sa prideli, atd)
-
hrban
Addict
Dobre takže ak tam je jedna a je viditeľná tak by malo byť všetko správne nastavené a čiže treba len ručne prideliť písmeno a správnu cestu čiže to bude čosi v štýle IP_adresa:port/cesta k adresáru (pravdepodobne pravdepodobne len ip adresa serveru a pismenko disku )
Pozri ako je nastavená ta jedna čo ide a ostatné pridaj rovnako len zmeň pismenko disku)
Pozri ako je nastavená ta jedna čo ide a ostatné pridaj rovnako len zmeň pismenko disku)
namiesto IP moze byt aj nazov zariadenia v sieti
-
hrban
Addict
njn a zabudol som ešte povedať, pridáva sa to cez tento počítač, tam klikni niekde na voľné miesto v okne a vyber možnosť pridať sieťovú jednotku, zvyšok by si mal zvládnuť