SJ-sloh-vyklad-literatura-pomoc...

Všetko čo hľadáte a doteraz sa vám to nepodarilo zohnať smerujte sem...
AXO
Professional
Professional
Používateľov profilový obrázok
Kontaktovať používateľa:

SJ-sloh-vyklad-literatura-pomoc...

Príspevok od používateľa AXO »

Cawko, nie som si isty ci tu nejaka podobna tema neni, ale cez hladat som nenasiel.... skusal som davat vyklad, sloh... ale nic

Chodim do 3. rocnika, na SOŠ a na slovensky jazyk mam napisat sloh. Ma to byt vyklad v rozsahu cca 250 slov (plus,minus 20) na vyber mam tieto temy:

Ľúbostná tématika v slovenskej literatúre.
Historická tématika v slovenskej literatúre.
Humor, satyra a komedia v slovenskej literatúre.
Turiec v slovenskej literatúre.

a ja s tym neviem vobec pohnut.... som asi velmi neschopny, alebo ma myslienky obchadzaju stokilometrovym oblukom. chcel by som niekoho (kto bude ochotny pomoct) poziadat o nejake rady....

Neviem ci sa to moze pisat normalne do prispevkov (pretoze to neni warez) alebo nie. Takze sa rozhodnite podla vlastneho uvazenia ci SS alebo odpoved do temy...

Za pomoc poslem karmu.
vopred velmi pekne dakujem...

PS: mam cas to 20. novembra

//\\ aby ste si nemysleli, ze som taka guma, ja mam rad celkom slohy, ale iba take ako rozpravanie, opis, alebo recenzia, ci kritika... toto ide vazne okolo mna
bolek
Guru
Guru
Kontaktovať používateľa:

Príspevok od používateľa bolek »

My sme mali raz napísať výklad na tému naturizmus v slovenskej literatúre. Ide vlastne o to, že si vyberieš napr. prvú tému, zistíš, ktorý autori tam patria a čo napísali (myslím, že ľúbostnú písali Mihálik, Válik, Rúfus, Kostra...)
Najprv do úvodu by som dala všeobecne, že čo je to vlastne ľúbostná tematika, akých tém sa dotýka.
potom do jadra spomenieš jednotlivých najznámejších autorov, ich diela, stručne ich charakterizuješ, porovnáš, o čo v nich išlo.
V závere zhrneš, aký prínos mali tieto diela, čo nimi chceli autori povedať a také keci, že aké je to dané obdobie literatúry, prípadne tematika zaujímavá a ako nás obohacuje. Takto by som to napísala ja. Máš to mať na 250 slov? Tak to je cca 1 A4, nie? keby si si nevedel dať rady, tak by som sa na to prípadne pozrela, ale až vo štvrtok, prípadne víkend, dnes sa mi nechce. :)
AXO
Professional
Professional
Kontaktovať používateľa:

Príspevok od používateľa AXO »

bolek napísal:My sme mali raz napísať výklad na tému naturizmus....
no to hej, dakujem zatial to pomohlo, ale ide aj o to, ze nie vzdy viem co mam napisat, aj ked viem co ma obsahovat napr. zaver
Napísať odpoveď