Sk8 kedy je už neskoro ?
Sk8 kedy je už neskoro ?
chcel by som začať z nejakým športom a celkom som sa nadchol pre sk8(aj tak tu toho moc na výber nemám) len v novembri budem mam 17 a chcem sa opýtať či už na skate teda na začinanie niesom moc starý ? Ja viem že skatuju aj ludia cez 20 rokov ale začali napr. 14ročný . Určite poviete že nikdy nieje neskoro ale tak ak je tu nejaky sk8 man tak by sa mohol vyjadriť kedy on začínal a ak sa chce rozpísať tak by mohol aj opísať jeho začiatky
Re: Sk8 kedy je už neskoro ?
Ja by som povedal, že skateboard je šport, ktorý môžeš robiť aj 60 - ročný. Nepotrebuješ extra veľkú výdrž a je len na tebe, ako sa budeš zlepšovať. Keby si chcel robiť nejaký šport vrcholovo, tak to už pravdepodobne neskoro je, ale ak nie, tak môžeš začať trénovať už zajtra 
-
uplink
VIP
- Kontaktovať používateľa:
Nikdy nie je neskoro.
nechcem rypat ale skejt je sport?:) to ze sa budes na mieste ucit triky a sem tam sa prevezies by som ako sport neratal
u nas skejtuje velmi vela chalanov a vacsinou maju 18-22
-
hojko
Site Admin
Pred asi deviatimi rokmi som sa venoval BMX, vtedy bolo tych ludi len par, rovnako ako ludi jazdiacich na skate. Jeden z nich na skate vycnieval, mal tak 35 rokov a celkom dobre kusky vedel. Vacsinou su to vsak mladi chalani.
Ci sa ti oplati zacat, tak to neviem povedat, podla mna je skate len zabava na urcitu dobu a potom to vacsinu prejde (tak rok az dva). Vacsiu buducnost vidim prave v biku.
Ci sa ti oplati zacat, tak to neviem povedat, podla mna je skate len zabava na urcitu dobu a potom to vacsinu prejde (tak rok az dva). Vacsiu buducnost vidim prave v biku.
no dobra bmx stojí zasa dosť peňazí a na bmx som jazdil sice len par mesiacov ale ta bmx stála 10 000sk a za 2-3 mesiace som ju totalne rozbil a na te vačšie skoky kde sa robia už aj nejake poriadne triky nemám odvahu a ani peniaze na taku BMX a skate mi prišiel taky že aj na mieste sa zabavím aj prejdem nejaky usek rýchlejšie ako peši je to malé prenosné .........
vlastne nebránim sa ničomu ale teraz som na BMX asi finančne neni dosť zabezpečený
mne ide hlavne oto že som od základky prestal športovať pretože dorast u mojích športoch nebol a ja už aj cítim na sebe že by sa mi trocha športu zišlo a tak rozmýšlam nad niečim a na tento skate som sa tak namotal
vlastne nebránim sa ničomu ale teraz som na BMX asi finančne neni dosť zabezpečený
mne ide hlavne oto že som od základky prestal športovať pretože dorast u mojích športoch nebol a ja už aj cítim na sebe že by sa mi trocha športu zišlo a tak rozmýšlam nad niečim a na tento skate som sa tak namotal
-
hojko
Site Admin
Neviem co za haraburdu si kupil, ale ked som sa tomu venoval, tak sam mal Trek Vert 2, chalani mali nieco podobne, trebars Trek Vert 1, Haro 540 Air, Haro Flair, nejake GTcko, Schwinn atd..., vsetko tak v cene okolo 15 tisic. Musim povedat, ze investicie do BMX boli mizerne, tam sa fakticky nemalo co pokazit. Raz za cas trebalo skontrolovat kluky, ze ci je dotiahnuty stred, pozriet hlavove zlozenie, dotiahnut riaditka a brzdy, pripadne vymenil lanko. Boli to investicie za par korun, vsak lanko stalo v tom cas 9 a 12 korun (predne a zadne), v servise dotiahnutie stredu ci hlavoveho zlozenia bolo tak za 20-50 korun, ved to bola robota na tri minuty. Najvacsia investicia bola asi do plastov, ale tie sa nekupovali kazde tri mesiace, ale rok sa dalo pobehat na jednych. Pri 48 spajdlovych vypletoch sa viacmenej nedala spravit ani osmicka na kolese, pretoze tie rafiky nieco vydrzali a pri tych hustoch spajdliach, no nebolo tam proste o com. Podla mna je v tomto BMX bezproblemova udrzba a ak aj k niecomu pride, tak su to minimalne polozky.
Na skate si mozno zajazdis, ale akurat tak pri dobrom asfalte a ked je vsetko pozametane, o tom vsak mozes tak snivat. Ak chces nieco na zabavu a preson, tak urcite ber kolieskove korcule, ale aj korcule na skakanie ta omrzia, takze si kup klasicke reakreacne korcule, pretoze tie najviac vyuzijes.
Na skate si mozno zajazdis, ale akurat tak pri dobrom asfalte a ked je vsetko pozametane, o tom vsak mozes tak snivat. Ak chces nieco na zabavu a preson, tak urcite ber kolieskove korcule, ale aj korcule na skakanie ta omrzia, takze si kup klasicke reakreacne korcule, pretoze tie najviac vyuzijes.
korčule už mám (inline a chodim korčulovať ked sa da tak 2-3krát do týždna takých 6-8km
inač bmx som mal GT-cko nvm čo za typ a ide oto ako si jazdil ty hojko , totiž ja som ju rozbil na dirte
a vyplet som mal tiež 48 a osmičky sa robili jedna radosť ale tak po večeroch som sa bavil a vyrovnaval ich lenže to som sa učil neskor ked som mal už techniku tak 8 sa nerobili
inač bmx som mal GT-cko nvm čo za typ a ide oto ako si jazdil ty hojko , totiž ja som ju rozbil na dirte
a vyplet som mal tiež 48 a osmičky sa robili jedna radosť ale tak po večeroch som sa bavil a vyrovnaval ich lenže to som sa učil neskor ked som mal už techniku tak 8 sa nerobili
-
hojko
Site Admin
Vsetko co sa dalo, zacnut flatom a konciac dirtom. Takze bike dostal dost zabrat, ale nikdy s nim neboli problemy, ci uz u mna alebo u ostatnych chalanov. V tom case nas bolo mozno 10, ktori sme BMX mali a venovali sa tomu. Problem by som aj tak videl v nekvalite toho co si kupil.
-
mr_margera
Medium Professional
skateboarding je podľa mňa dobrý šport, škoda že v týchto končinách nemá vybudovanú tradíciu.
ja som začal jazdiť keď mi bolo asi 15. prvú dosku som si kúpil jazdenú od kamaráta, a začal som skúšať. v PN vtedy jazdilo asi 5 ľudí, techniku sme odpozerali z časákov a videa. Mne osobne to išlo celkom dobre, rýchlo som sa naučil ollie, nejaké základné flipy a raily. lenže čím viac skúšaš ťažšie veci, tým rýchlejšie opotrebovávaš skate a stojí ťa to viac a viac peňazí. moja bilancia za za 1 rok - cca 3 zlomené dosky (asi 180-200€), 2 páry truckov (60-200€) kolieska a ložiská vydržia max. 1 sezónu. a to nie že by som bol dáky profík, ale dosku zlomíš veľmi ľahko, stačí pri dopade dať zle nohy na dosku, a trucky začneš ničiť, keď budeš robiť grindy.
Cez rok jazdím málo, ale v lete sa rád vyskáčem hocikde aj v parku, alebo na parkovisku pred tescom, ale najviac sa teším, keď v Prahe budem zase jazdiť na Stalinovi na letenských sadoch. to je raj
Skateboarding neni lacný šport a je technicky veľmi náročný, chce to kus odhodlania pretože začiatok je najťažší. Kým si osvojíš techniku a kým sa prestaneš pred každým pokusom báť, že si natrhneš prdel, bude to trvať dlhú dobu...
GL
ja som začal jazdiť keď mi bolo asi 15. prvú dosku som si kúpil jazdenú od kamaráta, a začal som skúšať. v PN vtedy jazdilo asi 5 ľudí, techniku sme odpozerali z časákov a videa. Mne osobne to išlo celkom dobre, rýchlo som sa naučil ollie, nejaké základné flipy a raily. lenže čím viac skúšaš ťažšie veci, tým rýchlejšie opotrebovávaš skate a stojí ťa to viac a viac peňazí. moja bilancia za za 1 rok - cca 3 zlomené dosky (asi 180-200€), 2 páry truckov (60-200€) kolieska a ložiská vydržia max. 1 sezónu. a to nie že by som bol dáky profík, ale dosku zlomíš veľmi ľahko, stačí pri dopade dať zle nohy na dosku, a trucky začneš ničiť, keď budeš robiť grindy.
Cez rok jazdím málo, ale v lete sa rád vyskáčem hocikde aj v parku, alebo na parkovisku pred tescom, ale najviac sa teším, keď v Prahe budem zase jazdiť na Stalinovi na letenských sadoch. to je raj
Skateboarding neni lacný šport a je technicky veľmi náročný, chce to kus odhodlania pretože začiatok je najťažší. Kým si osvojíš techniku a kým sa prestaneš pred každým pokusom báť, že si natrhneš prdel, bude to trvať dlhú dobu...
GL
Ja mám tiež skejt ale neviem žiadne triky
... je to dosť náročné .. aspon pre mňa ... tak ho mam iba na okrásu a občasné zajazdenie si