skateboarding a problemi

Témy, ktoré sa nedajú zaradiť do kategórií vyššie...
joejoe
Light Professional
Light Professional
Používateľov profilový obrázok

skateboarding a problemi

Príspevok od používateľa joejoe »

caute :) mam na vas otazky....

moze mi policajt napr. : zobrat skate , poslat ma prec z cesty , pokutovat bez dokazu ze som to bol ja kt. poskodil majetok , tykat mi ?
osoba kt. neni policajt : pytat sa na moje meno,bydlosko atd ; pozadovat OP , tykat mi , pozadovat odchod z miesta (nie zo sukromneho pozemku ale napriklad cesty zpred jeho domu/bytu)

dakujem :)

PS: napiste mi z ktorych veci nemoze urobit statny/metsky policajt :) dakujem

( prepacte za pravopis :D opravte ma :D )
Janio
Zablokovaný
Zablokovaný
Kontaktovať používateľa:

Re: skateboarding a problemi

Príspevok od používateľa Janio »

No policajt: tykat by ti nemal, bez dvôkazu ťa pokutovať tak tiež nemôže, a skate ak nerobíš somariny, ale len normálne ideš by ti tiež nemal vziať. Jedine čo môže ťa poprosiť aby si išiel inde... (Aspoň u nás na vychode SR to tak je...)

Občan: nemôže nič takže ho maj v paži, tykať ti môže ak je nevychovaný a môže povedať že máš vypadnuť stmaď že zavolá políciu, ale poslúchnuť ho nemusíš :)

Prečo sa pýtaš ? Máš skate ? :)
audiotrack
VIP
VIP
Kontaktovať používateľa:

Príspevok od používateľa audiotrack »

policajt:
zobrať skate: áno, ak je to opodstatnené (napríklad aj po upozornení ťa znova pristihol ako s ním ničíš majetok)
poslať preč z cesty: áno ak svojím konaním ohrozuješ seba alebo iných, prípadne majetok
pokutovať: mal by si vyžiadať doklad. Tvojou povinnosťou je však doklad totožnosť mať stále so sebou, a ak ho nemáš môže ti dať pokutu aj bez dokladu totožnosti (a to by som bol ešte rád že nedostanem aj pokutu za to že nemám sebou občianský preukaz)
tykať ti: áno, ak je očividné že nie si plnoletý

nepolicajt:
pýtať na meno a adresu môže, je však už tvoja vec či mu to prezradíš. Donútiť ťa nemôže (jedine privolaním polície ktorej to povedať už musíš)
tykať ti: samozrejme že môže, vykanie zákon nijak neupravuje, je to iba prejav rešpektu. Ak si zasran čo ničí jeho majetok (alebo hocikoho) tak ťa aj do riti môže poslať :)
požadovať odchod: áno, ak mu svojou prítomnosťou nejak škodíš. Zase nemusíš poslúchnuť ak to nie je jeho súkromný majetok, ale zase on na teba môže zavolať políciu ak je presvedčený že robíš niečo zlé
joejoe
Light Professional
Light Professional

hej hej mam...dneska som si bol kupit nove boty a som sa spustil dole kopcom z toho obchodu a potom sme sa pred nim vozili ..prisiel chlap a chcel mena a kde byvame...ale moj mladsi brat akosi stihol povedat kym som prisiel... a zacal nas obvinovat ze sme mu tam vcera robili bordel...samozrjeme sme sa branili ale tie jeho reci ze ho to nezaujima a tak.....a mas ku tomu nejake zdroje ? a co myslis somarinami ? ze idem a skacem , robim flipy a tak ?
audiotrack
VIP
VIP
Kontaktovať používateľa:

somarina je skôr slidovanie po mramorových schodoch kostola alebo nejakej pamiatky. AK si skáčeš, nič tým neničíš (iba svoj skate)
Janio
Zablokovaný
Zablokovaný
Kontaktovať používateľa:

No niečo podobné ako písal audiotrack...

Čudujem sa že ste sa vôbec s ním rozprávali pošlem ho slušne niekde a nevšímam si ho - poprípade keď vydím že si nedá pokoj tak odídem preč....

// No a zdroje nemám, keď som ja kupoval skate čítal som ešte niečo na nete, ale o skate tam nič nebolo.
Myslím že je jasné že nemusíš cudziemu vravieť nič :)
joejoe
Light Professional
Light Professional

ved ja viem ze nepolicajt mi nemoze nic urobit ale brat sa zlakol a povedal meno a bydlisko.... a co mozem robit ked mi policajt zoberie skate ? kde si pon mozem prist ? na policajnu stanicu ? ohrozujem majetok aj ked sa vozim po chodniku na ktorom je zamkova dlazba ; skocim z murika za dlazbu ? a neni to nahodou tak ze ked mam menej ako 15 nemoze tykat?
audiotrack
VIP
VIP
Kontaktovať používateľa:

tykanie je vec etiky, a nie zákonom stanovená. Môže ti aj policajt tykať, ale nepatrí sa to. Ak ti tykať bude, môžeš ho poprosiť aby ti vykal a to je tak všetko. Môže a nemusí poslúchnuť. Ak si plnoletý, tak by mal (inak môže byť pokarhaný nadriadeným) ale ak nie je policajt tak ti asi najskôr ukáže fakera
joejoe
Light Professional
Light Professional

a securitaci mozu to iste co fizli ? ? a sukromny pozemok musi byt oznaceny ??? a je sukromny pozemok napriklad priestor za MSKS ?
Janio
Zablokovaný
Zablokovaný
Kontaktovať používateľa:

No tak ak povedal už to nechajte tak a radšej tam nechodte ak nemusíte - vysvetli bratovy aby nevravel ak to nie je policajt...

Po skate na polícajnu stanicu, ale to ti presne povie policajt ako ďalej postupovať.
Ohrozuješ majetok napr. ak skáčeš blízko nejého skla, aut atď. ak ideš normálne tak nič neohrozuješ a myslím že ani ta dlažba nevadi.
Ak poznáš Prešov tak pri divadle Jonáša Záborského je perfekta dlažba na skate a vždy tam je plno sk8rov... Nestretol som sa s tým žeby im dali pokutu, alebo niečo podobné - a je tam aj veľa skla

// Pokiaľ viem tak sekuritáci sú len v supermarketoch a tak - takže zdá sa mi že nemajú čo ísť za tebou(vonku). Jedine ak by si vošiel dnu tak vtedy môžu normálne zobrať občianku poprípade zavolajú políciu a oni už môžu.(Čo sa týka security ti môžem zistiť viac, ale to až keď príde otec domov...)
Súkromný pozemok no ako ktorý ak tam nemá plot tak tam ísť môžeš, ale ak povie že je to jeho a máš ísť preč tak sa ospravedlň a spakuj.
A čo je MSKS ? :D
audiotrack
VIP
VIP
Kontaktovať používateľa:

jj, aj v nitre pri divadle bagara na schodoch ich plno býva. Keď sa iba vozíš, tak je to v pohode. Ako so securiťákmi, to neviem. Ale imho by sa mali starať o chránenie objektu kde pracujú, a ostatné veci nechať na políciu (maximálne tak políciu zavolať keď niečo vidia). Že sú iba v obchodoch nie je pravda, asi si teda ešte nikdy nebol v banke a pod. Ak má firma na ochranku, a myslí že ju potrebuje, tak si ju zaplatiť môže aj keď to bude pekáreň
Súkromný pozemok by označený mal byť, a priestor za MSKS asi patrí skôr mestu ako súkromnej osobe
pinco
Darca
Darca

Príspevok od používateľa pinco »

Ja len k tomu občianskemu preukazu. Teda OP nemusíš mať pri sebe. To bolo podľa starého zákona o občianskych preukazoch, ktorý obsahoval paragraf a to povinnosť preukazovať sa občianskym preukazom na vyzvanie bezpečnostným a iným orgánom na to splnomocneným. Súčasný zákon túto povinnosť neobsahuje.
joejoe
Light Professional
Light Professional

a pokial je osoba mladsia ako 15 rokov ?
audiotrack
VIP
VIP
Kontaktovať používateľa:

tak sú za teba zodpovední rodičia a prípadne pokuty budú na ich meno. Už to nerieš toľko :)
Janio
Zablokovaný
Zablokovaný
Kontaktovať používateľa:

Audiotrack - Tak to myslím záleži už od firmy, môj oco bol dlhý čas SBS v DM a vonku vôbec nechodil a nemal tam ani čo robiť, len dohľadal aby nekradli. Čo sa týka banky tak máš pravdu ;) Ja osobne tam veľmi rád nechodím a bol som tam možno 3x...

No osba mladšia sa nemá ako preukázať jedine tak karou poistenca :D Vtedy ťa natlačia do auta a počkáš si na policajnej stanici na rodičoch (aspoň myslím ja už veľmi neviem ako to bolo pred 15kou) :)

//Pinco si to mohol skvôr povedať som bral občianský stále keď som išiel 500m od domu :D
iWin
Light Professional
Light Professional

Príspevok od používateľa iWin »

Ja sa venujem biketrialu ( ) ktorý tak isto nieje veľmi obľúbeným medzi aktívnymi občanmi na dôchodku.Je pravda ,že máme trial park... ale street je street tak keď sme v meste nikde sa nezdržíme dlhšie ako 15 minút... ale tento výkend bola taká menšia action a jazdilo nás 22 a jazdili sme aj pri divadle A.Bagara ,kt. spomínal audiotrack a nikto sa nesťažoval ani mestskí neprišli keď nás bolo také množstvo.
Ale rady
Fact 1. Dôchodcovia radi sledujú policajné zásahy.Ignoruj ich narážky ale presuň sa skôr či neskôr sa objavia mestskí.
Fact 2. S policajtom sa dá v 90% prípadoch rozumne dohodnúť.
Fact 3. Sú objekty pri ktorom ti nič nemôže nikto...teda aspon v prípade biketrialu sú skaly ktoré zamedzujú parkovanie na trávnatých plochách ideálnou prekážkou.
Fact 4. kým sa problém rieši s mestskými je ešte dobre...problém nastáva pri zelených
Fact 5. Ľudia sú drbn*tí minule ma napadol cca 30 ročný týpek (mám 15) a chcel ma zbiť za to ,že som skákal po takej betónovej kocke

A inak mňa by zaujímalo ako je to s SBS keď napríklad skáčem po kvetináči ,ktorý sa nachádza pred nákupným centrom a je prakticky jeho súčasťou.Je možné aby v takomto prípade požadoval meno?
Ešte jedna otázka.Ak ma zadrží občan (nepolicajt) a ja neúdam meno ani žiadne iné informácie a odídem ešte pred príchodom polície je to trestný čin?
energy00
King
King

Príspevok od používateľa energy00 »

Tebe by sa páčilo, keby ti niekto skáče po kvetináči, čo máš pred domom ? Sekuriťák je platený za to, že dohliada na poriadok, a radšej Ťa odtiaľ vyhodí, ako by ho mal drbať nadriadený, že nič preto nespravil.
iWin
Light Professional
Light Professional

Príspevok od používateľa iWin »

energy00 napísal:Tebe by sa páčilo, keby ti niekto skáče po kvetináči, čo máš pred domom ? Sekuriťák je platený za to, že dohliada na poriadok, a radšej Ťa odtiaľ vyhodí, ako by ho mal drbať nadriadený, že nič preto nespravil.
Môžem skákať po tom kvetináči ak mu nepatrí tak okrem polície nemôže absolútne nič!
Vieš je rozdiel keď ťa niekto normálne požiada aby si prestal ,ako keď sa ti niekto začne vyhrážať nemyslíš?
pinco
Darca
Darca

Príspevok od používateľa pinco »

SBS má veľmi obmedzené právomoci. Ak skáčeš po kvetináči, jedine ťa môže slovne požiadať, aby si odišiel, či už slušne alebo vulgárne, ale to záleží od osobnosti. Vyžiadať tvoje meno si môže (to predsa môže urobiť hocikto) a je len na tebe, či sa ho zlakneš a povieš mu ho alebo sa mu vysmeješ do ksichtu. Nie si povinný mu nič ukazovať, dokažovať, hovoriť ani nič podobné.
mr_margera
Medium Professional
Medium Professional
Kontaktovať používateľa:

Príspevok od používateľa mr_margera »

Ja jazdím dlhšiu dobu na skate, s takýmito situáciami mám skúsenosti. :)
Policajt ti môže kľudne dať pokutu za ničenie verejného majetku, napr. ak sliduješ schody kostola, ako tu už niekto spomínal, alebo v parku keď skáčeš po lavičkách. :) ja som takto pokutu dostal 3x. Nikdy sa mi nestalo, že by mi zobral skate, proste buď to rieši pokutou, alebo ti povie proste aby si šiel preč.. Raz som jazdil po takej starej fontáne v mestskom parku čo už nefunguje, je zašitá v tom najposlednejšom kúte kam nikto nechodí, ale má fajn povrch a prišli opicajti a dostal som 500Sk. Výhovorky väčšinou nepríjmajú...
Čo sa týka SBS a pod. tak s nimi mám tiež skúsenosti, napr. taká veľká stavba je raj na skate.. :) Nikdy však žiadne problémy s nimi neboli, proste nás vykázali von, nikdy si nepýtali občiansky ani nič, proste nás len vyhnali.
Ak by ma zastavil niekto tak ako teba a pýtal by si doklady a vypytoval sa, tak by som ho asi niekam poslal... Taký ťa nemá čo kontrolovať..
Napísať odpoveď