Skauti

O živote, snoch, životnom štýle, cestovaní...
baal

Skauti

Príspevok od používateľa baal »

co si o nich myslite aky su(sme) to ludia ? aj ja som skaut .
2neo
Star
Star
Používateľov profilový obrázok

Príspevok od používateľa 2neo »

jeeej.ja sombol skaut.podla mna to je super :)
peterkozel
Medium Professional
Medium Professional

Re: Skauti

Príspevok od používateľa peterkozel »

baal napísal:co si o nich myslite aky su(sme) to ludia ? aj ja som skaut .
clovece s tym co sa pytas ze ci su to ludia mam pocit ze mas pocit menejcennosti ci co??? :)
enter00
Guru wannabe
Guru wannabe

Príspevok od používateľa enter00 »

asi tak, byt skautom je fajn.
Explo!D
Darca
Darca
Kontaktovať používateľa:

Príspevok od používateľa Explo!D »

a co vlastne taky scout robi?
ades
Guru
Guru

Príspevok od používateľa ades »

Explo!D napísal:a co vlastne taky scout robi?
no scout presne beha so zbranou a striela. aspon v battlefielde take robil :D
peterkozel
Medium Professional
Medium Professional

Príspevok od používateľa peterkozel »

Explo!D napísal:a co vlastne taky scout robi?
nie som si isty ale ide o rozne zdruzenia spolky organizacie, venuju sa prirode jej ochrane...asi taky mensi grenpeance
gizzmo
Light Expert
Light Expert

Príspevok od používateľa gizzmo »

Ja som bol skautom :( Zo zaciatku to bolo fajn, tury, prezitie v prirode, atd, ale zial potom je*lo vedeniu a zmenilo sa to na fundamentalisticky katolicky spolok, ktoreho hlavnou naplnou bol spravny krestansky zivot. V tabore sme nakoniec museli chodit kazdy den na omsu, takze som im dal zbohom.
MS FRANKY
King
King

Príspevok od používateľa MS FRANKY »

gizzmo napísal:Ja som bol skautom :( Zo zaciatku to bolo fajn, tury, prezitie v prirode, atd, ale zial potom je*lo vedeniu a zmenilo sa to na fundamentalisticky katolicky spolok, ktoreho hlavnou naplnou bol spravny krestansky zivot. V tabore sme nakoniec museli chodit kazdy den na omsu, takze som im dal zbohom.
Ja som katolik a myslim si ze je chore pliesť náboženstvo do tíchto vecí. A taktiež nerád chodím na kresťanské tábory. Každý deň omša.. :roll: Ale našťastie teraz už som z toho von. Kedže už som nad vekovou hranicov. Ale back to Topic. No ja skautov obdivujem. Prežiť bez elektroniky by som nedokázal.
magnum
Light Star
Light Star

Príspevok od používateľa magnum »

gizzmo napísal:Ja som bol skautom :( Zo zaciatku to bolo fajn, tury, prezitie v prirode, atd, ale zial potom je*lo vedeniu a zmenilo sa to na fundamentalisticky katolicky spolok, ktoreho hlavnou naplnou bol spravny krestansky zivot. V tabore sme nakoniec museli chodit kazdy den na omsu, takze som im dal zbohom.
TAk akože toto je moc to už asi nemalo nič so skautingom sice som nikdy skaut nebol ale tak isto viem že kostola sa to moc netyka :D Ale zaujima ma čo je vlastne na tom skautingu take super tak dakto čo mate skusenosti podelte sa s nimi thx :wink:
uplink
VIP
VIP
Kontaktovať používateľa:

Príspevok od používateľa uplink »

prepac ale to asi neboli scouti. Aj ja som bol scout a scouti sa uberaju inym smerom, aspon Ti pravi. Idu smerom ku vychodnym uceniam okultnym praktikam a inym "zabavkam". Tiez som s nimi chodil do prirody, na tury, stanovacky, vseliake stretka...ale potom sa to zopsulo :)
gizzmo
Light Expert
Light Expert

uplink napísal:prepac ale to asi neboli scouti. Aj ja som bol scout a scouti sa uberaju inym smerom, aspon Ti pravi. Idu smerom ku vychodnym uceniam okultnym praktikam a inym "zabavkam". Tiez som s nimi chodil do prirody, na tury, stanovacky, vseliake stretka...ale potom sa to zopsulo :)
Hovorim, zo zaciatku to bolo super. Robili sme take tie klasicke skautske veci v prirode, vsetci sme mali uniformy, chodili sme do taborov aj so skautskymi oddielmi z inych krajin. Lenze potom sa k "moci" dostala jedna blazniva rodina, ktora sa rozhodla, ze nam budu vstepovat zasady spravneho krestanskeho zivota. Dochadzalo ku konfliktom, a odisli sme asi 2/3 oddielu. Neviem co je s oddielom teraz, pravdepodobne odtial usiel kazdy. BTW ide o skautov z Pod. Biskupic.
uplink
VIP
VIP
Kontaktovať používateľa:

Príspevok od používateľa uplink »

gizzmo napísal:Hovorim, zo zaciatku to bolo super. Robili sme take tie klasicke skautske veci v prirode, vsetci sme mali uniformy, chodili sme do taborov aj so skautskymi oddielmi z inych krajin. Lenze potom sa k "moci" dostala jedna blazniva rodina, ktora sa rozhodla, ze nam budu vstepovat zasady spravneho krestanskeho zivota. Dochadzalo ku konfliktom, a odisli sme asi 2/3 oddielu. Neviem co je s oddielom teraz, pravdepodobne odtial usiel kazdy. BTW ide o skautov z Pod. Biskupic.
hmm akasi podivna odnoz :)...boli ste sucastou WOSM? [World Organization of the Scout Movement] [http://www.scout.org/] ak ste mali aspon skautsku laliu v logu, tak snad...:)
baal

no nas zbor chvala bohu veriaci neni lebo no ... sme ateisty vecsinou takze tak .. no hej ... zato som sa pytal co si o nich myslite lebo niektory ludia maju dobre skreslene nazory idem citovat niektorych ludi : napr ze skauti nemozu mat zeny sex atd ... blbost potom ze nemozem fajcit a pit tez neni pravda no ... ale aj o to je de podla vela ludi sme cudaci a co ja viem podla mna to neni pravda ... napr v skole ked sa to spoluziaci dozvedeli ze som skaut tak ukazovali na mna ako na neviem co si robili pi*u somna a tak no ... ale podla mne je to nieco super ako valat sa ozraty v meste a tak ....
kinjeril
Moderátor
Moderátor

Príspevok od používateľa kinjeril »

Aj ked som nebol nikdy skautom, vzdy som nim chcel byt. Je pravda, ze ked som bol krpaty, nic take nebolo, ale ked to sem prislo, velmi intenzivne som sa nim chcel stat. Je to skvela vec, hlavne pre detska. Imho, je to parada, ked deturence lozia po horach, prirode, stanuju v nej, spoznavaju jej faunu. Raz, ak sa zadari a budem mat neake to diiite, isto by som ho chcel viest tymto smerom.

Btw, je to pravda, co sa hovori o tych skautskych trenirkach, ze na predku mapa a na zadku skrkatko? :D
Jeremy
Medium Professional
Medium Professional
Kontaktovať používateľa:

Príspevok od používateľa Jeremy »

uplink napísal:hmm akasi podivna odnoz :)...boli ste sucastou WOSM? [World Organization of the Scout Movement] [http://www.scout.org/] ak ste mali aspon skautsku laliu v logu, tak snad...:)
NO MIlí uplnik Slovenský skauting je súčasťou WOSM i WAGGGS máme skautksú ľaliu... Niečo o skautoch: Skauting je nezisková, nenáboženská, nepolitická organizácia združujúcia ľudí, ktorích spájajú rovnaké ideály. takto nejak znie poucka... A teraz co je to v praxi Ako povedal pán Satinský NIč lepšie ako skauting pre deti doteraz nik nevymyslel.
Skautská výchovná metóda má tri princípy :
Vzťah k Sebe
Vzťah k Druhým
Vzťah k vyšiemu princípu
Ja som skaut Z BB.
Kto má záujem dozvedieť sa viac nech si prečíta prílohu. Je tam všetko o skautingu alebo tiež na

Kód: Vybrať všetko

www.scouting.sk
Prílohy
Skauting to znie dobre.rar
Stredoškolslá odborná činnosť o skautingu vyhrala tretie miesto na krajskej prehliadke SOČ
(38.04 KiB) 93 stiahnutí
baal

kinjeril : no neviem mi take nic nemame :D to je tiez asi len kusok blby zart na nasu adresu
JohnFrusciante
Star
Star

Príspevok od používateľa JohnFrusciante »

perfektna tema. ja som tiez skaut. uz 4 roky. mam vlastnu druzinu a zo skautingu tak skoro neodidem. je to ta najlepsia vec aka ma mohla postretnut. vsetci moji dobri priatelia su skauti a su to uzasni ludia. uplne total najbest akcia je tabor. ked som prisiel s posledneho domov tak uz vtedy som hovoril ze uz chcem dalsi. a este chcem povedat tak niektorim co tu nieco napisali co som si tak vsimol. takze nieko tu napisal ze nemozes pit, fajcit. to samozrejme mozes ale ked robis stupanie na vrchol tak tam mas povinnost aby si nepil, nefajcil a nebral drogy. a ten co povedal ze skauti nemozu mat zeny a sex musia byt trochu hlupy ved mi sme SKAUTI a nie nejaky knazi co musia dodrziavat celibat. a este chcem odkazat jednemu adminovi co tu napisal. ked si bol ty dieta tak urcte bol skauting. neviem sice aky si stary ale skauting funguje 99 rokov. mozno nebol vo vasom meste. a zacat chodit na skauting nikdy nie je neskoro. aspon na nejake akcie by si mohol ist. a by si pozeral kolko priatelov by si tam nasiel. skauting je ta na naj organizacia.
nordkapp_pb
Hardcore addict
Hardcore addict
Kontaktovať používateľa:

Príspevok od používateľa nordkapp_pb »

... skauting je jedna z najlepsich veci, ktore ma kedy stretli ... bol som skautom sice iba 4 roky, lebo potom sa nam to rozpadlo, kvoli nedostatku casu a nezhodam vo vedeni, ale za tie styri roky mam ovela viac peknych zazitkov ako niekto co sa chodi den co den zabavat niekde von ... tym nechcem povedat ze skauti su nejaki zakomplexovani, nezaraditelni chudaci ... to zalezi na cloveku, ale ja co som poznal vacsinu skautov tak boli uplne normalni ludia s uplne normalnymi zaujmami, uplne normalnymi nazormi a tak ... musim povedat ze ja a druzina do ktorej som patril sme boli celkom svojsky team :-D ... neboli sme zrovna idealmy vsetkych mladsich skautov ... ale najdolezitejsim prvkom medzi nami bolo porozumenie a kamaratstvo .. preto sme sa neviazali na nejake zvyky a tak .. mali sme za prve velice perfektnu klubovnu ( protiatomovy kryt :-) ), kde sa dalo perfektne odreagovat pri roznych brutalnych aktivitach ( viete aky narez je schovka v protiatomovom kryte ? ? ? ) .. ked nevyhovala klubovna, tak sme sadli na pivo / kofolu, a tak .. nikdy sme nemali striktne vedenie v tramci nasej druziny a bolo to ciastocne dobre, lebo by sme asi tolko nikdy nezazili, keby sme boli niekym riadeni :-) ... akcie sme si vzdy prisposobovali, ale vacsinou tak aby to nebolo na ukor organizatora ... najlepsie boli skautske prepady ( tabory nas az tak nebavili , resp. sme boli asi uz dost stari nane :-) ) a este nezabudnutelny TATRACOR ... tyzdnove stretnutie , kde bolo quantum skautof z celej europy ... pane jo .. to byl narez .. :-D ... tymto chcem rovnako upozornit zavistlivcov, keri si mysleli ze je ponizenie byt skautom ( i don´t know why ) a preto ich vzdy odpisovali, ze nech nevymyslaju stale nove narazky, ponevac je to trapne ... :-) ...
gizzmo
Light Expert
Light Expert

uplink napísal:hmm akasi podivna odnoz :)...boli ste sucastou WOSM? [World Organization of the Scout Movement] [http://www.scout.org/] ak ste mali aspon skautsku laliu v logu, tak snad...:)
Jasan, laliu sme museli vediet nakreslit perfektne. Boli sme sucastou WOSM. Od nas sa chodievalo aj na jamboree. Chodil som tam od prvej triedy az do tusim 15-tky. Alebo ani tolko nie? Mal som ist aj na nejake skusky, aby som mohol mal vlastnu skupinu. Skoda ze to dopadlo tak, ako to dopadlo. Ale zo zaciatku som si tam uzil. :D Pamäta sa ako sme dsa mali naucit zapalit ohen pomocou troch zapaliek. Fukal vietor tak sme si potajomky pomohli benzinom. Tu vatru si pamätam dodnes. Alebo raz v tabore v madarsku prsalo a impregnovali sme stan pripravkom proti komarom. Zatekal este viac :lol:
Napísať odpoveď