Zdravíčko, 21.decembra, som bol iniciátorom škodovej udalosti a jednej žene som nacúval do zadných dveri na parkovisku, absolútne som nevidel ten Yaris v tom spätnom, doteraz to nechápem... vtedy som nemal ešte poistku napísanú na seba a ani auto prihlásené na svoje meno, vzhľadom na to, že som čakal na peniaze na poistenie a prihlásenie. Poistka bola (aspon som si to do teraz myslel napísaná na starého majiteľa, lenže, ten ju ku dňu odhlásenia auta zrušil, čo je 14.decembra (ja som to vôbec nevedel, až doteraz, ked som sa pozrel na nete. Auto som kúpil 10.decembra, tak som si vravel, že mám čas to prihlásiť-poistiť.
Nehoda sa nahlásila, boli tam aj policajti. Tá žena si nechala spraviť dvere cez havarijnú poistku. Mne možno 2týždne dozadu prišiel lisť zo "Slovenskej kancelárie poistovateľov" že auto sa nenašlo v databáze, že mám doplniť informácie a podobne (vid. obrázok).... ked som ale hlásil v poisťovni tú škodovú udalosť, poisťovníčka mi vravela, že to mám dať na svoje meno a na svoju poistku, ktorú som uzavrel ale až v čase po nehode (mi to poradil aj policajt, že to mám spraviť a skúsiť radšej riešiť cez svoju poistku, tak som išiel poistiť) , napriek mne z nepochopených dôvodov som udalosť nahlásil už na moje meno uzavretou poistkou.
Vôbec neviem ako mám postupovať ďalej, a bojím sa, že v tom čase, ked sa stala nehoda, nebolo na to auto uzavreté PZP, a ja sa nedoplatím. Ak mi niekto viete poradiť, budem veľmi vďačný. Začínam mať z toho vredy pomaly...V poisťovni (Kooperativa) mi pracovník povedal, že oni už s tým nemajú nič spoločné a mám to dalej riešiť len s nimi (kancelária poisťovateľov)
Škodová udalosť - neviem čo dalej
-
Point
Professional
- Kontaktovať používateľa:
Re: Škodová udalosť - neviem čo dalej
takto..cize ty si pouzival vozidlo odhlasene na tvoje meno (povodny majitel bol v OEV preskrtnuty a boli tam perom dopisane tvoje udaje) bez poistkyod toho 14.decembra..21.decembra sa ti stala ta nehoda..zavolal si policajtov bla bla.. a potom ako ste tu udalost vybavili s policajtami si isiel do poistovne a poistil si si auto..tak som to teda pochopil..pokial sa v zmluve o poistke neuvadza nejaky cas co by sa ani nemal si myslim..tak im normalne odpis, ze auto si si v den nehody samozrejme pred nehodou poistil v bla bla (kde to mas poistene) a hotovo..ci som nieco zle pochopil?
pochopil si to dobre... pôjdem pozrieť zmluvu do auta, pozriem či sa uvádza čas, dokonca- tam je den pred tým zapísaný na zmluve... možno, že mi to prišlo na základe toho, že som to nahlásil trošku neskoršie, pretože som čakal na telefonát zo strany poškodenej, lebo ja idiot som si nevypýtal jej číslo a len ona mala moje a dlho sa mi neozvala... a ja som nevedel jej údaje
-
Point
Professional
- Kontaktovať používateľa:
toto som nejako nepochopil..takze na zmluve je den 20.dec a tebe sa to stalo 21. dec? tak potom si zahojeny.. ak si to nahlasil do 15 dni od vzniku nehody .. ale nikde neviem najst ci je poistovna opravnena odstupit od plnenia ak to nenahlasis do 15 dnimaj.kl napísal:... dokonca- tam je den pred tým zapísaný na zmluve...
nie, na zmluve mám napísaný dátum poistenia 2O-21.decembra, a nehoda sa stala 21.decembra...