Školský časopis

Ak neviete kam zaradiť Váš príspevok, použite túto kategóriu...
BookEditor
Light Professional
Light Professional

Školský časopis

Príspevok od používateľa BookEditor »

Ahojte,
slovenčinárka mi prednedávnom navrhla, či nechcem byť grafikom školského časopisu. Súhlasil som. Na besede (?) na Štúrovom pere (súťaž šk. časopisov) ešte predošlej partii redaktorov porotcovia povedali, že v časopise je veľmi veľa poviedok a tie sú dlhé a nezáživné, že by bolo treba rozhovory so staršími žiakmi našej školy, ankety atď. No a to sa zreferovalo našej slovenčinárke, ktorá si chyby nechce priznať a v budúcom čísle (vyjde v blízkej dobe, ani neviem kedy :D) budú asi 75% obsahu tvoriť poviedky. Tie nám na mail časopisu posielajú také "schopné" redaktorky, ktoré navyše ani neovládajú gramatiky (čiarky, ypsilony atď.)
No ale k veci, potreboval by som nejaké námety na nejaké rubriky alebo články, ktoré by sa mohli ujať. K+ zaručená
ambassador
Light Expert
Light Expert

Re: Školský časopis

Príspevok od používateľa ambassador »

Skús sa inšpirovať týmto školským časopisom. Myslím, že tam majú dosť veľa dobrých vecí.

http://spodgupne.kvalitne.cz/SpodGupne2-10-11.pdf
D_I_C_K
Light Professional
Light Professional
Používateľov profilový obrázok
Kontaktovať používateľa:

Príspevok od používateľa D_I_C_K »

školský časopis ma byť hlavne o tom čo sa počas toho obdobia na škole dialo...fakt rozhovory so žiakmi, ktorý napríklad reprezentovali školu či už v nejakej olympiáde alebo akejkoľvek súťaži od športu až po nejake školské vynálezy....potom hocijaké články týkajúce sa dnešnej mládeže napríklad niečo o hudbe kulturnych podujatiach v meste a nie tam rozpravočky....potom by ste mali zaviesť rubriku srandy ..kde by ste dávali rôzne vtipy o škole ..."slušné" poprípade mi sme časom mali v šk. časopise aj slávne výroky učiteľov...ktorých pre istotu netreba menovať....to tiež veľmi pobavilo...plus teraz aktuálne niečo ohľadom maturit...prospechov a tak...strašne je toho veľa..azda som pomohol...a učiteľke pekne povec že je iné storočie a pokiaľ nieste nejaká odborná škola zaoberajúca sa literatúrou tak to tam už nepatrí..nech si prečíta aký koľvek iný časopis pre ženy či tam je niekde poviedka!! ..

:minus: pre staromodne učiteľky ktoré idú stále to svoje už 45 rokov !!
BookEditor
Light Professional
Light Professional

Ďakujem pekne obom, dosť ste mi pomohli. Len keby tie "redaktorky" píšuce len a len poviedky by sa dali aj na takéto veci. Ja tam plánujem dať do každého čísla nejaký vlastnoručne urobený hlavolam (doplňovačka, krížovka, osemsmerovka atď.), ktorý sa istým spôsobom týka školy (dám tam výrok nejakého profesora napríklad). A čo hovoríte na súťaž? Kúpiť niekde čokolády za babku a dať ako cenu za vylúštenie nejakého hlavolamu? :D Alebo skôr nejakú vecnú cenu, ktorá sa fakt zíde a dá sa zohnať pomaly zadarmo (Dajte nápady! :-))

/K :plus: vám dám až o niekoľko dní, pretože nemám dostupný notebook, iba PC, z ktorého sa nedá karmovať :(/
D_I_C_K
Light Professional
Light Professional
Kontaktovať používateľa:

súťaž daj a dohodnite sa s učiteľkou aby na porade spomenula tzv. OSLOBOĎAK...nejaké suťaže do časaku môžeš dať tak že sa bude hrať o oslobodenie..teda to bude taká kartičká s pečiatkou školy napr.. a ak ju niekto bude mať a nebude naučený tak táto kartička ho zachráni proste skúšajúcej učiteľke to ukaže a učiteľka ho nebude môcť vyskušať...to je podľa mna veľmi dobrá vecička...v škole sa to veľmi rýchlo ujme!...ver mi!! to poteší oveľa viac ako nejaká čokoládka:DD

//PS to je jedno na akom si PC veď karmovať sa dá zo všade....čí?
BookEditor
Light Professional
Light Professional

Verím ti, len či s tým bude tá učiteľka súhlasiť... Myslím, že určite bude, pretože na všetko hovorí, že je to geniálne :-)

//PS: Keď dám K+, vyskočí mi to klasické okno na karmovanie. Keď dám najvyššiu hodnotu a odoslať, nič sa nestane, stránka akoby zablikne a je tam to isté, dokonca aj text ku karme sa zmaže. Neviete, čím to je? Na NTB to ide v pohode :-)
sten32
Medium Star
Medium Star

Príspevok od používateľa sten32 »

My máme v každom čísle sudoku, krížovky vtipy a básničky a raz za čas je tam rozhovor z nejakou učitelkou, jej fotky z detstva a raz za rok máme tzv. žolíka ktorý ta oslobodí od skúšania a vtedy ide časopis na dračku :lol:
BookEditor
Light Professional
Light Professional

Ďakujem, len vieš, ja tam chcem dávať všetko originálne (žiadne sudoku z internetu :-). S tým odpusťákom to je fajný nápad. A na koľko dávate toho žolíka? Na týždeň? Na hodinu? Osloboďuje vás aj od plánovaných písomiek a skúšaní? Ďakujem pekne za námety...
D_I_C_K
Light Professional
Light Professional
Kontaktovať používateľa:

no je to len an jeden predmet....na týžden to by bolo moc to by ti nedovolili v škole..z jedneho predmetu no mi sme nemuseli ani planovane pisomky ale po zvaženi sa mi viac oplatilo s triedou napisať a poodpisovať ako nenapisať a potom isť odpovedať už bez opuštaka tak ja by som to len čisto na odpovedete pouzival...
Ninx
Star
Star

Príspevok od používateľa Ninx »

U nas je ten odpustak (neskusanka) v kazdom cisle. Oslobodzuje ta od neplanovanej pisomky a nahodneho skusania. Mozes ho pouzit na jednej hodine raz za kalendarny mesiac.
Este dobra rubrika je tzv. hlodnik, don zapisujeme naj hlasky profakov, studentov, skolnika a tety Bozky (kto chodi na Gymlet, ten vie :) ).
sten32
Medium Star
Medium Star

Príspevok od používateľa sten32 »

BE: No my ho máme len na ústne skúšanie a platí mesiac (ked tak rozmýšlam tak dnes nám akurat skončila platnosť a ja som ho ani nevyužil :D)
BookEditor
Light Professional
Light Professional

Fakt vám ďakujem, dnes sme mali poradu s redaktorkami, chválabohu v časopise bude len 50 % poviedok :-) Na ten odpušťák som úplne zabudol :-( A za kým by som mal ísť, aby ten odpušťák bol povolený? :-)
Ninx
Star
Star

Príspevok od používateľa Ninx »

za riaditelom :)
BookEditor
Light Professional
Light Professional

Nenapadlo by ma :-) Tak to bude problém, my máme takého starého, mierne neschopného, ale pokúsim sa s nim dohodnúť :-) Ďakujem zatiaľ. Píšte ešte námety, vždy sa zídu...
D_I_C_K
Light Professional
Light Professional
Kontaktovať používateľa:

môj nápad znie ešte tak.. zainteresuj ešte aspoň 2-5 redaktorov a opíš im tieto veci alebo len spomeň nejaký námet a uvidíš aj oni s niečim novým dojdu len ich nejak inšpiruj....lepšie ak píše vaic hlav nejaké články ako keď má byť časopis spracovaný 3 osobami...:D zapoj viac ľudí a nápadov už budete mať na jedno číslo až priveľa!! ...

už viac asi ani nepotrebuješ vedieť ...
BookEditor
Light Professional
Light Professional

Ahojte, obnovím zaprášenú tému :D Chcel by som vedieť, ako mám dať dokopy časák čo najjednoduchšie a najrýchlejšie? Či z viacerých wordov (niečo strašné - skúšal som) alebo nejako si urobiť šablónu (aj s číslovaním - problém s číslovaním sme riešili tu: http://www.hojko.com/cislovanie-v-ms-word-t160104.html). Myslím to tak, že vždy bude mať časák 24 strán. Urobím 2 sekcie kvôli číslovaniu a ďalej čo? Ďakujem, K+
110mat110
Light Professional
Light Professional

Príspevok od používateľa 110mat110 »

ako ho chces skladat? mat jednotlive A4 pozliepane alebo prehnute na poly a spnika? vo worlde si dat stranu A3 a rozlozit na 2 stlpce
BookEditor
Light Professional
Light Professional

Mám namysli, že mám hotové články (zalomené, nadpisy, obrázky atď) a dám ich do Wordu, ale tam sa niektoré nadpisy, obrázky atď vždy poposúvajú (oba wordovské dokumenty majú rovnaké okraje). Takže moja otázka je, či mám pokračovať v takomto skladaní časopisu. Ak hej, tak mi poraďte nejaký spôsob na to, aby sa mi tam nič neposúvalo, napr. keď vložím nový článok medzi 2 už vložené články. Alebo nie je to lepšie skladať len v 1 wordovskom dokumente? Články by sa písali a upravovali v jednom dokumente, ale ani tu nie je záruka, že sa mi to všetko nepoposúva. Navrhnite nejaký účinný spôsob.
Napísať odpoveď