Skrinka + zdroj

Ak plánujete kúpu HW, SW, elektroniky..., tak si skúste nechať poradiť...
brm
Darca
Darca
Používateľov profilový obrázok

Skrinka + zdroj

Príspevok od používateľa brm »

Nuž už dlhšiu dobu si skladám komp (zatiaľ iba na papieri), ale okolnosti vychádzajú tak, že čoskoro (snáď ešte tento mesiac) sa moje sny naplnia. Vo všetkych komponentoch svojej zostavy mám jasno, jedine sa neviem rozhodnúť pre skrinku a zdroj.

Skrinka by mala byť po dizajnovej stránke čo najjednoduchšia, decentná, nechcem žiadne turbíny vpredu, žiadne extrémne svetielkovanie; nechcem priehľadný bočný panel. V skrinke bude c2d so scythe ninja + 8800GT a asi 4 disky. Preferovaná cena do tých 5000,- Sk.

Môj doterajší favorit medzi skrinkami:
Thermaltake SOPRANO DX Silver VE7000SNA ... 4.948,- s DPH (xcomputers.sk)
http://www.thermaltake.com/product/Chas ... 000sna.asp
Dá sa povedať, že je to náhrada za výbehové Tsunami, po ktorej som veľmi túžil. Akurát čo som čítal recenzie, tak vraj je trochu kratšia a keď sa do nej dá dlhšia grafika, tak je problém so zapojejím disku. Ale asi mi to hroziť nebude. Tiež t0m4s3 ma nahlodal svojími príspevkami v iných témach, že sú to papierové skrinky.. :)

Alternatíva je tu v podobe:
Coolermaster CM Stacker STC-T01 ... niečo nad 5.000,- s DPH (tichepc.sk)
http://www.coolermaster.com/products/pr ... te=17&id=4
http://www.tomshardware.com/2005/12/06/ ... page6.html
Navrhol ju pato83 a dal mi vlastne strašného chrobáka do hlavy. :) Akurát nevýhoda, že je strašne veľká. Keby bolo niečo podobné, ale aspoň o jednu 5,25" pozíciu menšie.. ;)

Zdroj si predstavujem niečo od Seasonic, Tagan, Corsair.. ale ktoré presne? Rátam, že 500W by mi malo s prehľadom stačiť, ale aby bolo čo najlepšie efektívne, tj. s čo najväčšou úsporou, žeby aj mama bola kľudná. ;) Cabelmanagement je výhodou. Preferovaná cena do tých 4000,- Sk

Tagan TG480-U15 480W ... 3.152 sk s DPH (xcomputers.sk)
http://www.x-computers.sk/_shop_make.php?kod=140900005

Seasonic S12II-500 500W ... 3.394,- (xcomputers.sk)
http://www.x-computers.sk/_shop_make.php?kod=140500003

Enermax Liberty ELT500AWT ... 3.345,- (xcomputers.sk)
http://www.x-computers.sk/_shop_make.php?kod=140200008

A teraz babo raď! :)
t0m4s3
Admin
Admin
Kontaktovať používateľa:

Príspevok od používateľa t0m4s3 »

Thermaltake sa mi zhnusil jeho papierovymi srackami, pozri sa na nieco od Antecu, napr. P-120 ( http://membres.lycos.fr/zalmaninpact/An ... 80_q_r.jpg )alebo Solo ( http://www.cooltechpc.com/ctpc/images/antec_solo.jpg ), prip. nieco od mojho oblubenca Coolermaster (centurion 5 ale radsej 532 kvoli 12cm vpredu)

Zdroj si zabudol na Corsair HX520, alebo napr. Silverstone Strider seria patri medzi spicky. Seasonic, Enermax - schvalujem.
PAuLi3
Darca
Darca
Kontaktovať používateľa:

Príspevok od používateľa PAuLi3 »

brm
Darca
Darca

Prvý Antec ma zaujal už dávnejšie.. na svethardware.cz je na neho recenzia. Len som pozeral, že cena je akosi stále cez 6000,- a ten "spojler" vzadu navrchu mi nepasuje na túto peknú skrinku. Druhý Antec sa mi až tak nepáči. ;)

Čiže Corsair HX520 by bola lepšia voľba ako spomínané Tagan/Seasonic/Enermax? Silverstone som akosi nezaznamenal v mne prístupných shopoch. :)
prask
Light Professional
Light Professional
Kontaktovať používateľa:

Príspevok od používateľa prask »

davnejsie som sa niekde docital ze Corsair je vlastne Seasonic zdroj (tusim, neviem na 100%). takze chybu nespravis ani s jednym. co sa tyka skrine mozno by ti vyhovovala aj TT Armor len to je s cenou kusok nad 5000 (vo velkosklade ide za 4600 len to je s oknom takze bez okna mozno esteo kilo dole)
Armor patri medzi najvyssiu radu takze ziadna papierova skrina. chladenie ma riesene dokonale, zhltne aj 9 diskov pritom mas v skrini stale poriadok.
brm
Darca
Darca

ferderikoo.. vyzerá zaujímavo, skúsim pokukať recenzie. ;)

prask.. njn.. viem, že ani jedným z tých 4 značiek neurobím chybu, ale prečo si z tých štyroch dobrých nevybrať tú najlepšiu? ;) Na TT Armor sa mi nepáčia tie bočné dvierka.. :roll:
deblasco
Guru
Guru
Kontaktovať používateľa:

Príspevok od používateľa deblasco »

ten corsair mam...
som snim na 110% spokojny :)
krasny cable management, pozlatene koncovky, velmi kvalitne a tiche vetranie...

je to zdroj s velkym Z ! :)
pato83
Addict
Addict

Príspevok od používateľa pato83 »

deblasco napísal:ten corsair mam...
som snim na 110% spokojny :)
krasny cable management, pozlatene koncovky, velmi kvalitne a tiche vetranie...

je to zdroj s velkym Z ! :)
To iste mozem povedat o enermax zdroji. Krasne tichy, vykonny, spolahlivy, pri 500W verzii je tam efektivita cez 80%, cable managment, tasticka s kablami, ktoré ti zvysia :D . Ja mam sice len 400W verziu, ale rozdiely su tam len minimalne k dobru 500W verzie. A je to legenda :)
dodo_mt
Medium Star
Medium Star

Príspevok od používateľa dodo_mt »

soprano mam doma ale jedine co sa mi nepaci je ze usb su na vrchu a ze vratka sa otvaraju opacne inak je to fajn skrina

dodo
Hellboy248
Guru wannabe
Guru wannabe
Kontaktovať používateľa:

Príspevok od používateľa Hellboy248 »

Thermaltake SOPRANO DX Silver VE7000SNA ... 4.948,- s DPH (xcomputers.sk)
http://www.thermaltake.com/product/Chas ... 000sna.asp
mam tuto skrinku ale v inej farbe a mozem len chvalit...chladenie je dobre,prenasal som ju a vydrzala zatial vsetko :lol: proste mozem len doporucit
brm
Darca
Darca

Vďaka za všetky odpovede, nakoniec zdroj bude Enermax, len ešte stále skrinka ostáva veľkou neznámou. CoolerMaster Stacker Tower som zrušil, lebo je to naozaj strašne veľké hovado. Čiže ostáva rozhodovanie medzi Sopranom DX a CoolerMaster Centurion 532. Len ešte otázka, na tom Centurione sa dá vypnúť podsvietenie toho predného ventilátora? Si neviem predstaviť, žeby mi malo celú noc svietiť do tváre. :)
t0m4s3
Admin
Admin
Kontaktovať používateľa:

Brani ti nieco ho vymenit? :-)
brm
Darca
Darca

Ani nie.. ale je to o jednu starosť viac, že pri kúpe skrinky musím hneď kupovať nové fany.. :)
vendo
Guru
Guru
Kontaktovať používateľa:

Príspevok od používateľa vendo »

brm napísal:Ani nie.. ale je to o jednu starosť viac, že pri kúpe skrinky musím hneď kupovať nové fany.. :)
no neviem ci sa da vypnut ale ked odtrhas kabliky od diod asi prestane svietit :D a je to velmi jemne svietenie absolutne ho nevnimam ani v noci ak chces dnes to cvaknem a hodim ti foto
jedine co mi na tej skrinke "vadi" je ze to nasava vzduch cez cely predny panel ktory je taky "mriezkovany" a za nim nieco ako filtre no a asi po tyzdni je to cele sive od prachu :D treba to casto vysavat :nono:
brm
Darca
Darca

Aj to by bolo riešenie.. kábliky povytrhávať.. :) Ale ak by si mohol, uvítam aj fotku. O tom častom zanášaní som už čítal aj na zive.sk, je tam na ňu recenzia. Ale aspoň ten prah nepôjde do skrinky.. bude vnútrajšok čistejší.. ;)

Poobede idem do mesta, majú ju mať v jednom shope, tak si ju kuknem live.. :)
vendo
Guru
Guru
Kontaktovať používateľa:

fotka nebude :( aspon dnes nie nemam baterky vo fotaku a s mobilom to nema cenu ale vazne je to strasne jemne podsvietenie lebo ona ma tam v predu take cierne "filtre" a dost to "filtruje" nielen prach ale aj to svetlo
brm
Darca
Darca

Nuž furt si niečo nájdem.. tá coolermasterka vyzerá naozaj dobre, už by som bol aj zmierený s podsvietením, ale teraz som si zase vzal do hlavy to kolmé uloženie diskov.. to asi nebude najlepšie na chladenie.

Antec skrinky sú príliš drahé.. :(

Thermaltake buď kolmé uloženie diskov alebo chýbajúci FW port na i/o panely

CM Stacker T-01.. ideálna skrinka čo sa týka dizajnu, stavby, len strašne veľká.. keby mala o 1-2 pozície 5,25" menej.. :)

Zvyšok sa mi nepáči dizajn alebo vnútrajšok.

Rozhodol som sa poskladať nový komp do pôvodnej skrinky.. a časom, až narazím na zaujímavu mašinku, tak si ju kúpim. :)
t0m4s3
Admin
Admin
Kontaktovať používateľa:

Preco ti vadi velkost skrinky? Nie je to nahodou plus? Nikdy nevies kedy sa miesto navyse bude hodit.
vendo
Guru
Guru
Kontaktovať používateľa:

brm napísal:Nuž furt si niečo nájdem.. tá coolermasterka vyzerá naozaj dobre, už by som bol aj zmierený s podsvietením, ale teraz som si zase vzal do hlavy to kolmé uloženie diskov.. to asi nebude najlepšie na chladenie.

Antec skrinky sú príliš drahé.. :(

Thermaltake buď kolmé uloženie diskov alebo chýbajúci FW port na i/o panely

CM Stacker T-01.. ideálna skrinka čo sa týka dizajnu, stavby, len strašne veľká.. keby mala o 1-2 pozície 5,25" menej.. :)

Zvyšok sa mi nepáči dizajn alebo vnútrajšok.

Rozhodol som sa poskladať nový komp do pôvodnej skrinky.. a časom, až narazím na zaujímavu mašinku, tak si ju kúpim. :)
kolme ulozenie diskov??? (neviem ake to je :D ) ale ja ich mam klasicky nasunute ako keby si ich polozil na stol a s tym vetrakom co je v predu mam 27 a 28 teploty (myslim ze viac nez super)
brm
Darca
Darca

t0m4s3.. vnútorný priestor beriem, tam nikdy nie je dosť.. ale vonkajšie rozmery...... :roll:

vendo.. no myslel som tak, že ich zasúvaš zboku.. a nie sú rovnobežné so skrinkou. Čiže ten ventilátor fúka v podstate do steny, o ktorú pripevňuješ disk a tam sa zadrží veľké množstvo chladiaceho potenciálu. Keby boli disky pozdĺž, tak ventilátor disky ofúkne a ešte čo-to pošle ďalej ku grafike v závislosti od počtu diskov. Riešením by bolo dať ventilátor do bočnice, ktorý by fúkal na grafike/cpu.. ;)

//prask.. áno, uchladí to disky, ale naruší to podľa mňa cirkuláciu vzduchu.. klasický windtunel..

Uvidím.. budem ešte riešiť.. ;) avšak ďakujem za všetky pripomienky a postrehy.
Napísať odpoveď