skype, icq, msm
-
vikko78
Medium Professional
skype, icq, msm
Neviete náhodou o nejakej štatistike najviac používaných (resp. naj.... napr. náročnosti na pc, rozhrania, pohodlnosti používania a pod.) komunikátorov? ako napr. skype, icq, msm, ventrilo a pod? alebo čo najviac používate Vy?
Re: skype, icq, msm
najrozsirenejsi je protokol XMPP. bezi na nom Gtalk a po novom uz aj chat na Facebooku + niekolko milionov jednotlivcov. Za nim nasleduje ak si dobre pamatam MSN. Icq je na chvoste a okrem SK/CZ/Rus ho nikto normalny nepouziva. wiki ma nejaku statistiku tu ale je fajne neaktualne http://en.wikipedia.org/wiki/Instant_messaging
-
wintermute
Light Star
Plne súhlasím s 3PO ešte by som doplnil, že XMPP používa aj celkom slušné množstvo ľudí, ktorí si myslia, že používajú iba ICQ. Konkrétne sú to tí, čo používajú QIP infium. Na qip účet sa totiž dá písať z ľubovoľného jabber účtu.
-
LordKJ
Light Expert
- Kontaktovať používateľa:
icq uz naozaj pouzivame len my ... vsade kde mimo cz/sk som pisal tak odomna chceli MSN ...
jabber = xmmp ci?
jabber = xmmp ci?
alebo jabber
-
vikko78
Medium Professional
zatial vďaka za odpovede... 
jj da sa povedat ze jabber = xmmpLordKJ napísal:icq uz naozaj pouzivame len my ... vsade kde mimo cz/sk som pisal tak odomna chceli MSN ...
jabber = xmmp ci?
vikko78: Ak máš problém s výberom protokolu, ktorý chceš používať na komunikáciu, založ si účty na tých najpoužívanejších. Aby si nemusel potom inštalovať pre každý protokol zvlášť samostatný messenger, stiahni si a nainštaluj Pidgin. V ňom môžeš používať väčšinu protokolov na jednom mieste, v jednej aplikácií.
Zoznam podporovaných protokolov Pidginu v prílohe.
Zoznam podporovaných protokolov Pidginu v prílohe.
-
vikko78
Medium Professional
Goten....toto je to pravé orechové
môžte lock
-
wintermute
Light Star
Multiprotokolových klientov máš koľko len chceš. Osobne už dlho používam vlastný pack mirandy http://sk.wikipedia.org/wiki/Miranda_IM
Skúšal som aj hore spomínaný pidgin, trilian, IM2, QIP infium, ale najvhodnejšia mi z toho vyšla miranda. Pre začiatočníkov, ktorým sa zatiaľ nechce pohrať sa s vlastným packom by som odporučil miranda yaho's pack http://miranda-easy.net/
miranda poskytuje kopec vychytávok napr je možné oznamovať udalosti blikaním diód na klávesnici, zamknúť klienta stlačením jedného tlačidla, et cetera et cetera
Skúšal som aj hore spomínaný pidgin, trilian, IM2, QIP infium, ale najvhodnejšia mi z toho vyšla miranda. Pre začiatočníkov, ktorým sa zatiaľ nechce pohrať sa s vlastným packom by som odporučil miranda yaho's pack http://miranda-easy.net/
miranda poskytuje kopec vychytávok napr je možné oznamovať udalosti blikaním diód na klávesnici, zamknúť klienta stlačením jedného tlačidla, et cetera et cetera
Miranda je TOP v IM, to je jasné. Žiadny iný IM sa snou nemôže ani s prižmúrenými očami rovnať. Avšak začiatočník by si asi vyšklbal vlasy. Ono treba tomu rozumieť ako miranda myslí, inak bude nestabilná po update pluginov atp. Takže pre začiatočníka je najlepšie stiahnuť si pack (Ako kolega uviedol Yaho pack je uplne naj), a radšej sa ničoho nechytať 
Ale pre nenáročného užívateľa je pidgin uplne super.
Ale pre nenáročného užívateľa je pidgin uplne super.
alebo to riesit poriadnym klientom na jabber a vyuzivat transporty. ma to kopec vyhod. spomeniem: netreba aktualizovat pluginy pre siete pri zmene protokolu, mozete mat spusteny ten isty ucet na viacerych pc a nastavit im prioritu (napr. doma mi bezi psi ak niekde odbehnem prihlasim sa z mobilu z vyssou prioritou), sifrovanie atd...
-
wintermute
Light Star
Len doplním - transporty zvláda aj miranda.
Pokiaľ potrebuješ aj doplnkové funkcie protokolov, ako posielanie súborov, tak ti transport nepomôže (vtedy je výhodné mať nainštalovaný aj daný protokol). Na druhej strane máš normálnu komunikáciu šifrovanú (teda ak chceš).
Pokiaľ potrebuješ aj doplnkové funkcie protokolov, ako posielanie súborov, tak ti transport nepomôže (vtedy je výhodné mať nainštalovaný aj daný protokol). Na druhej strane máš normálnu komunikáciu šifrovanú (teda ak chceš).
-
LordKJ
Light Expert
- Kontaktovať používateľa:
pidgin ma len 1 chybu ,ze ukazuje groupy a nejak to neriesia.....
... ja mam mirandu a stiahol som si len 1 plugin na taby ... mam tam ICQ,MSN a FaceBook cez Jabber...
... ja mam mirandu a stiahol som si len 1 plugin na taby ... mam tam ICQ,MSN a FaceBook cez Jabber...
potrebujem radu:
mam win7 a nainstalovany skype 4.2.0.152 ale ked sa ho pokusim minimalizovat(prepnut do ikony v oblasti oznamenia) tak sa mi ta ikona objavi ale zaroven na liste ostane skype ako keby bol otvoreny a odtial zmizne az ked ukoncim program.
Co mam spravit aby som mal iba malu ikonku a aby mi nezostaval na liste otvorenych programov?
mam win7 a nainstalovany skype 4.2.0.152 ale ked sa ho pokusim minimalizovat(prepnut do ikony v oblasti oznamenia) tak sa mi ta ikona objavi ale zaroven na liste ostane skype ako keby bol otvoreny a odtial zmizne az ked ukoncim program.
Co mam spravit aby som mal iba malu ikonku a aby mi nezostaval na liste otvorenych programov?
viper700: Nastav spúšťanie skype v režime kompatibility s Windows Vista. Potom keď klikneš na X tak ti skype zmizne z taskabar, ale zostane v tray. Režim kompatibility: Pravým tlač. myši na spúšťací exe skype - vlastnosti - kompatibilita - zaškrtni: Tento program spustiť v režime kompatibility pre - v zozname vyber Windows Vista a klikni na OK.
vdaka ti zlata vila ... konecne ma to prestalo sr__ (hnevat)