Mam tri roky zostavu a az teraz po troch rokoch som sa siel nieco zahrat. prekvapenie? Aj tie najstarsie hry co mam /vraj minimum PIII 800Mhz, 32 MB video ram.../ a predstavte si, sekalo to aj na 640x480 hlbka 16bit. Predpokladam ze chyba je bud v grafike alebo doske... inak pocitac bezi tak ako ma. Robil som na nom video, hudbu a praca.
Daval som rbit 3DMark03 test... jedno vo full rozliseni 1280x1024 a druhy v rozliseni 640x480, tak aby ste si mohli porovnat vysledky.
Ja uz neviem co s tym mam robit BIOS som prespikoval z kazdeho konca a nic nepomaha.. ani nove drivery na kartu ci dosku..
GeForce FX5200 je velmi slaba karta, vykonnostne pre DX7 hry a aplikacie slabsia ako jej predchodca MX440.
Ale u starych hier by to nemalo robit nejake problemy, avsak neuskodi ked vypises aj o ake hry sa jedna Skusal si pozerat ci nemas naplno vytazene CPU? Mozno totiz ani nie je chyba v grafike.
CPU sa nejako extra nevytazuje...
No kazdopadne... TRS 2004 ci TRS 2006 seka pri nizkych detailoch, skusal som starinku Splinter Cell, NFS Underground 2... vsetko seka... ale co som bol prekvapeny, DOOM 3 pri 800x600 siel plynule, takisto stary Half-Life pri 1024x768 siel pekne. Tak neviem neviem teda. Kazdopadne by som sa dosky a tej grafarny rad zbavil.
a uz sie niekedy pocas tych 3 rokov preinstaloval windows? lebo mne to zacne vsetko sekat asi po 2 mesiacoch od nainstalovania a potom to musim reinstalnut
Jasne ze reinstaloval... naposledy pred 2 tyzdnami. Ale aj tak ak je ta grafarna slaba tak napr. hra Splinter cell musi proste bezat na 1024x768 len taky fukot. Na obale tej hry je minimum toto: 800 Mhz Pentium III, 256 RAM, 32MB video, DX 8.1... a myslim ze rozdiel medzi tymto a Celeron 2,66GHz, 768 RAM, 128 video a DX9.0c je velky.. takze... Stojim si zatial za tym, ze je to nejaky HW konflikt, no nemam to nijako potvrdene.. urcite to nebude v pamatovych moduloch, ani Tv kartach. Ine veci uz vytiahnut nemozem
5ulo napísal:Aj tie najstarsie hry co mam /vraj minimum PIII 800Mhz, 32 MB video ram.../ a predstavte si, sekalo to aj na 640x480 hlbka 16bit. Predpokladam ze chyba je bud v grafike alebo doske... inak pocitac bezi tak ako ma. Robil som na nom video, hudbu a praca.
Koľko máš RAM? V akom stave je Windows? Koľko zbytočných prográmkov Ti beží na pozadí? Máš zdefragmentovaný disk, prečistené registre ... ?
Myslim ze vsetko podstatne je v prvom prispevku.. vysledky z 3Dmarku03.. vsetko tam vidno.. Win je stary nejake 2 tyzdne asi.. disk mal predtym uplny format , RAM 768. Na pozadi bezi nod, comodo, obcas vnc a to asi tak vsetko...
KoCi napísal:GeForce FX5200 je velmi slaba karta, vykonnostne pre DX7 hry a aplikacie slabsia ako jej predchodca MX440.
eee... ked je MXka 128 bit a 5200ka 64 bit tak potom hej.. inak nie
5ulo
ja ti newiem... skusal si aj ine ovladace ?? bo 93.81 su nejake moc nove na 5200ku... len schvalne skus 53.03
alebo nejake normal oficialne http://www.nvidia.com/object/winxp_2k_93.71.html
Šu-do.. veru.. skusal som stare, nove, aj som kombinova..
doska - stare, grafika - nove
doska - nove, grafika - stare
doska - nove, grafika - nove
doska - stare, grafika - stare
+ rozne ine variacie s roznymi verziami driverov... ludia, nemate velke kladivo?? take 50kilove aspon
edit // dal som tie 53.03 a zmena?? este horsie texturovanie.. miestami dokonca ani textury neboli...
vidim to na chybu grafiky... ked s tymi ovladacmi ti to robilo take kktiny...
mne isla 5200 uplne v pohode... zatial co s inymi ako 53.03 mi obcas zle vykreslovalo textury v GTA SA tak s 53.03 islo vsetko v pohode... a dalej s novsimi
hmm.. skoda ze je uz rok po zaruke.. ze ja trto som sa nehral hry skor takze riesenie..asi inu grafiku.. ATI x1650 by mohla byt??? len pripominam, ze nemam zaujem o hracske delo... len tak rekreacne
hladaj taku ktora by ti pasla do AGP portu
napriklad 7600GS alebo 7300GT.. to su VGAcky o dost silnejsie ako ta 5200 a cenovo su na tom dobre...
aj ta ATIna je v pohodicke na to na co ju potrebujes.. pre teba by bola tak za okolo 2500SK http://www.agem.sk/defaultweb.php?cmd=t ... ct=9862478