Sledovanie TV z internatnej siete
Sledovanie TV z internatnej siete
Ahojte, vie mi nieko poradit, ako by som mohol prostrednictvom internetu z domu pozerat telku cez siet na internate? Da sa to nejak oblbnut? Na intraku si pustame telku cez VLC player, su nutne iste nastavenia, no z domu mi to nefunguje (server si asi overi IP adresu, alebo neviem akym sposobom sa to blokuje). Som si isty, ze sa to nejak oblbnut da, len neviem ako (v tomto smere nie som priebornik), tak poradte...
-
XilleR
Medium Professional
- Kontaktovať používateľa:
hh cez VNC zabudnippt napísal:No neviem, ak by si spravil VPN-ku tak by to neslo?
No podla mna by si musel mat doma sakramentsky rychly net!
Este jedna moznost: Na intraku mat spusteny komp a doma sa pripojit na tento komp cez VNC a takto sledovat programy. Avsak trosku komplikovane.
Tak to urcite nie. Kedze to TV vyielanie prebieha len na vasej LANke, tak by si zbytocne menil ip adresu (heh, ani neviem ako by si to spravilsamion napísal:No ja si myslim, ze by mozno stacilo nastavit u mna doma taku istu ip adresu, ako ma moj pocitac na intraku, len neviem ci sa to vobec da...cital som daco o proxy serveroch, ale ci to dokazu netusim...
No a k tomu VNC: jasne, ze by to bola horsia kvalita, mozno by to aj kus sekalo (neviem, nemam vnc odskusane po nete, ale len na LANke cez wifi - nastavena mala prenosova rychlost).
-
XilleR
Medium Professional
- Kontaktovať používateľa:
lol ..horsia kvalita?
pochybujem ze VNC nejako koduje obraz ...teda posiela cele snimky ...prave som to skusil a islo to tak jeden frame za sekundu a to som pustene na kompe meter odomna cez 10Gbit LAN ...ako som pisal da sa to restreamovat, ale daleko sa s tym nedostane ...lebo cez routre asi tazko prejde s multicastom
..teoreticky cez tunel alebo VPN, ale ten restream by musel spravit vo belmi zlej kvalite aby to ako tak slo => NEOPLATI SA TO 
ADD: niesi nahodou na intraku Mladost BA ?
ADD: niesi nahodou na intraku Mladost BA ?