toto malo byt co? vyjadruj sa jasnerozumiem.ale na to aby si videl ako som to myslel potebujes odstup a nie sa tu chytat za slovicka..
Slobodny stat?
tak by som vymyslel nieco ako dlh pre toho dotycneho delikventa. kt by sa mu v buducnosti strhaval z platu.. popriadne so socialnych davok.hojko napísal:A co by si dosiahol tym, ze taka priemerna alebo podpriemerna rodina bude musiet zaplatit pokutu napr. 30 000 za to, ze ich syn dostal od babicky 200 Skk k patnastim narodeninam a trosku si za ne vypil??? Rodina, ktora preziva teraz bude zobrat aby mohla splatit 30 000 korun pokutu za syna???
Soc. davky su na to, aby z nich clovek v specif. situacii mohol akotak prezit- strhavat z nich este nieco by bolo min. amoralne. Ak by niekomu vo vztahu k statu vznikol dlh, tak nech nastupi exekucia, alebo povinnost dlh odpracovat (napr. formou VPP).Spoty napísal:tak by som vymyslel nieco ako dlh pre toho dotycneho delikventa. kt by sa mu v buducnosti strhaval z platu.. popriadne so socialnych davok.
nezabudajte ze cele to zacalo tym ze teenager prichiteny v krcme by to mal mat na zodpovednosti uz od zaciatku je to nahlavu...
kazdy zdravi clovek v mladosti co to popil v krcmach so spoluziakmi ci kamaratmi...ty co nie vacsinou vysedavali za pocitacmi viac ako je zdrave a dnes maju problemi s chrbticou a ocami viem to lebo sam par takych poznam...tym zas neobhajujem nadmerne uzivanie alkoholu ale ked 17 rocnky chalan ide na pivo s kamosmi ci frajerkou nic na tom neni ci som taky zvrateny ze to nevidim?
kazdy zdravi clovek v mladosti co to popil v krcmach so spoluziakmi ci kamaratmi...ty co nie vacsinou vysedavali za pocitacmi viac ako je zdrave a dnes maju problemi s chrbticou a ocami viem to lebo sam par takych poznam...tym zas neobhajujem nadmerne uzivanie alkoholu ale ked 17 rocnky chalan ide na pivo s kamosmi ci frajerkou nic na tom neni ci som taky zvrateny ze to nevidim?
Ano mas pravdu, ale do 18 rokov to neplati. Napr. ozraty sa potacat po uliciach bud cez den, alebo v noci by som zakazal a pokutoval (pripadne uvaznit a naparit mu par desiatok hodin verejnoprospesnych prac).deeplook napísal:Zakladny problem je otazka, ci ma stat,(alebo nejaka ina autorita) pravo rozhodovat o tom ako nakladam so svojim telom, pokial neublizujem druhym... Pre mna je odpoved jasna, nema...
Pockat, pokial je niekto ozraty a potaca sa... Co je na tom?, Ine je ked takyto clovek obtazuje druhych, alebo robi bordel, nici majetok.. Za taketo spravanie samozrejme clovek musi niest dosledky.Pokial je tebe neprijemny pohlad na napiteho ok, ale takto to zovseobecnovat... Ludi treba viest,vzdelavat k tomu aby boli zodpovedny, nie im to prikazovat..Les napísal:Ano mas pravdu, ale do 18 rokov to neplati. Napr. ozraty sa potacat po uliciach bud cez den, alebo v noci by som zakazal a pokutoval (pripadne uvaznit a naparit mu par desiatok hodin verejnoprospesnych prac).
Co sa tyka hranice 18 rokov, podla mna je to umelo urcena hranica... (predsa su ludia ktory v 16,17 su viac dospely, v zmysle psychickej vyzretosti, ako niektori iny povedzme v 25).
presne pred touto reakciou som sa snazil varovat...Aryan Angel napísal:pekne je*** priklad chlapcesi myslis ze polovnik sa zobudi a povie si ze dnes ide vystrielat cely les alebo co
asi vies hovno o tom co je praca polovnikov..
toto malo byt co? vyjadruj sa jasne
o praci polovnikov co to viem babkin piatel je polovnik, kamaratov otec tiez..
viem ze to neni o bezhlavom strielani po zvery, moj predosly prispevok o tom ani nebol ale samozrejme ze ludia co hladaju konflikt ho najdu kde sa im to hodi...
ja som na tom velmi podobne a myslim ze ako ucinny vychovny prostriedok posobili tatko s mamkou...neviem co by zo mna vyrastlo keby tym prostriedkom bola policia...Tomasito napísal:Hm, neviem si to opatrenie s chlastom dost dobre predstavit, kedze ja som medzi 15-18 rokom prezival najvacsiu divocinu doteraz preziteho zivota- vratane chlastania. Represia by v tomto pripade mohla mat skor kontraproduktivny ucinok, imho.
Blbosť!
hojko napísal:A co by si dosiahol tym, ze taka priemerna alebo podpriemerna rodina bude musiet zaplatit pokutu napr. 30 000 za to, ze ich syn dostal od babicky 200 Skk k patnastim narodeninam a trosku si za ne vypil??? Rodina, ktora preziva teraz bude zobrat aby mohla splatit 30 000 korun pokutu za syna???
Určite keby to bol môj syn tak by som mu prehovoril do duše aj bez tej pokuty urči te nema zmisel dať platit 30 000SKK to bi vela ľudi zle dopadlo až na úple dno!.
to mas pravdu.. socialne davky nie je dobry napad... jo VPP je dobry napad...Tomasito napísal:Soc. davky su na to, aby z nich clovek v specif. situacii mohol akotak prezit- strhavat z nich este nieco by bolo min. amoralne. Ak by niekomu vo vztahu k statu vznikol dlh, tak nech nastupi exekucia, alebo povinnost dlh odpracovat (napr. formou VPP).
Kontroly po baroch ? je mi to jedno ak nechytia mna
.... a ganja ? ide len o to ze alkohol sa tu pouziva uz vela rokov a ludia si zvikli tak ej to povolene ale ganja je novy pojem hlavne rpe starsiu generaciu ludi .. nevedia o com je rec ... staci im len to ze je to "droga" v TV a uz su pobureny ... v holandsku sa moze fajcit a su tam na to obchody alebo bary kde sa da fajcit trava ... takze treba casu raz do politiky pridu mladi ludia a povolia to ... 
Re: ....
politici mozu povolit co chcu, ale vy fetakmi ostaneteO---> napísal:mas v podstate pravdu z toho logicky vychadza ze nasa generacia ked bude "pri moci" tak to budeme musiet zlegalizovat ....jupiiii![]()
![]()
imo doma si to hulte kolko chcete ale rozsirovat to -legalizovat- nie nie
-
zelovoc
Darca
- Bydlisko: Nikto nikomu nie je taký zaviazaný, ako opice Darvinovi.
- Kontaktovať používateľa:
no k tym represiam len tolko: ani sa necudujem. neviem ci ste z Kosic ale skuste sa tak vecer v piatok prejst po Dominikanskom namesti alebo po parku a pochopite preco sa to robi. Ja som napr. este v zivote nevidel viac spitych deti nez v piatok vecer na dominikanskom namesti, pravidelne ich tam byva okolo 50, v lete aj 2x tolko. a smrdi to tam ako v Amsterdame. nehovorim ze treba buzerovat maloletych ale zase zakon je zakon a musi sa dodrziavat. otazka ci povolit travu? co tym spolocnost ziska ze bude povolena? zase si nemyslite ze ked u vas policajti najdu jedneho jointa tak pojdete na 3 roky do basy. prinajhorsom dostanete podmienku. myslienka VPP mi je velmi sympaticka. neviem preco totu este nieje. napr. v KE by si to mohli odkrutit rovno na Hlavnej s takym peknym napisom na chrbte ze: Hulim alebo Pijem alebo neviem co...
-
jamess
Light Professional
- Kontaktovať používateľa:
Re: Slobodny stat?
ano podla mna to je v poriadku, ale s tym rozkradaniam tiez by sa nieco patrilo robit, ale zle si polozil otazku, pretoze sama o sebe si vynucuje odpoved ze to nie je v poriadku lebo si dal dve odlisne veci do jednej otazky, mohol si ju inak formulovat;-) ale ludia to urcite chapu(aspon vacsina)starsky napísal:Je podla vas v poriadku odchytavanie studentov v parkoch a podnikoch,nahodne kontroly mladych ludi, prehladavanie, zaobchadzanie ako so zlocincami(vacsinou sa jedna o pestovatelov rastliniek), zatial co najvacsie rozkradanie a vrazdy ostavaju skryte a nepotrestane?
Zaujima ma tvoj nazor na vec.
re
zelovoc napísal:no k tym represiam len tolko: ani sa necudujem. neviem ci ste z Kosic ale skuste sa tak vecer v piatok prejst po Dominikanskom namesti alebo po parku a pochopite preco sa to robi. Ja som napr. este v zivote nevidel viac spitych deti nez v piatok vecer na dominikanskom namesti, pravidelne ich tam byva okolo 50, v lete aj 2x tolko. a smrdi to tam ako v Amsterdame. nehovorim ze treba buzerovat maloletych ale zase zakon je zakon a musi sa dodrziavat. otazka ci povolit travu? co tym spolocnost ziska ze bude povolena? zase si nemyslite ze ked u vas policajti najdu jedneho jointa tak pojdete na 3 roky do basy. prinajhorsom dostanete podmienku. myslienka VPP mi je velmi sympaticka. neviem preco totu este nieje. napr. v KE by si to mohli odkrutit rovno na Hlavnej s takym peknym napisom na chrbte ze: Hulim alebo Pijem alebo neviem co...
uplne s tebou suhlasim, v Ba je to podobne napr take "Gotko" to je asi nieco podobne ako u vas na dominikanskom nam.....s legalizaciou by sme si ale podla mna pomohli lebo by odbudla kriminalna cinnost a stat by mal aj peniaze z toho, ktore mu takto unikaju ,a urcite to nie je mala ciastka, predsa ta trava je take iste zlo ako alkohol aspon podla mna.Ale tie vpp by mali byt.
Re: Slobodny stat?
dik za kritikujamess napísal:ano podla mna to je v poriadku, ale s tym rozkradaniam tiez by sa nieco patrilo robit, ale zle si polozil otazku, pretoze sama o sebe si vynucuje odpoved ze to nie je v poriadku lebo si dal dve odlisne veci do jednej otazky, mohol si ju inak formulovat;-) ale ludia to urcite chapu(aspon vacsina)