Slov. Sporitelna a IB

Ak neviete kam zaradiť Váš príspevok, použite túto kategóriu...
zelovoc
Darca
Darca
Používateľov profilový obrázok
Bydlisko: Nikto nikomu nie je taký zaviazaný, ako opice Darvinovi.
Kontaktovať používateľa:

Slov. Sporitelna a IB

Príspevok od používateľa zelovoc »

nazdar lidi, v piatok som si objednal nejaky tovar cez eshop a taktiez previedol peniaze na ucet. dnes je pondelok a pri overovani objednavky mi stale vypisuje ze cakaju na peniaze. je mozne ze to tej skvelej SLSP trva tak dlho? mate s tym nejake skusenosti?
hojko
Site Admin
Site Admin
Kontaktovať používateľa:

Príspevok od používateľa hojko »

Samozrejme, pretoze bol vikend. Uz som si to neraz vsimol, ze som zaplatil v piatok doobeda alebo okolo obeda a v pondelok poobede este neprisli peniaze. Bol to prevod do Tatra banky. Mam taky pocit, ze to takto funguje ako v normalnych hotovostnych prikazoch priamo z banky, tak aj cez internet banking. Peniaze prisli potom az v pondelok vecer alebo dokonca v utorok doobeda, uz si nepamatam. Nemyslim si, ze je to len v SLSP, ale takto je to aj v inych bankach.
Frikso
Darca
Darca

Príspevok od používateľa Frikso »

Záleží od spôsobu platby. Ak to bolo v rámci banky, tak by to už mohlo dojsť.
-Pokial si platil cez IB medzi bankami, tak je to normálne, predsa bol víkend. V rámci banky to ale určite normálne nie je. V tatrabanke mi posielala sestra cez IB peniaze v nedelu večer (v pondelok som potreboval ist kupovat notebook a nemal som hotovosť) a v zápätí mi došla sms, že peniaze prišli. Ak by som prevadzal medzi 2 bankami, splatnosť by to automaticky dalo na pondelok.

-Tiež je možnosť, že majitel eshopu je na korzike a vybaví ťa až o 2 týždne, keď sa vráti. Pritom peniaze už dávno nabehli.
zelovoc
Darca
Darca
Kontaktovať používateľa:

ok. diky chlapci. len sa bojim bo to penaze za celomesacnu brigadu.
Kesoman
Star
Star

Príspevok od používateľa Kesoman »

ked je to prevod medzi dvoma bankami tak maju zuctovanie myslim piatok do nejakej 13:00-14:00(zalezi od banky) vtedy by to malo v pondelok prejst ale ked to posles po zuctovacej dobe tak to pride az v utorok lebo sa to zapocita to zuctovacieho obdobia v pondelok.
zelovoc
Darca
Darca
Kontaktovať používateľa:

da sa nejako overit ci tie peniaze uz odisli?
brm
Darca
Darca

Príspevok od používateľa brm »

Odišli skade? :) Z Tvojho účtu? Pozri sa, aký máš zostatok, či je odrátané. ;) Ale to je jedno, bo tie peniaze budú niekde na ceste.. :)

Inak do ktorej banky si zasielal? Pokiaľ sa jedná o slovenskú banku, tak dnes by to už mali mať na 95%. Otázne ešte je, ako často druhá strana kontroluje stav účtu. ;)
Stenky
Professional
Professional

Príspevok od používateľa Stenky »

v ebankingu klikni na obraty

ak tam je ta ciastka co si platil (napr. 5000Sk)

-5000 SKK

tak uz odisli.

ak v bratoch este nieje, ale je zaratana v rozdieli aktualneho a disponibilneho zostatku, stale sa caka na platbu.

napr.

aktualny zostatok 8000 SKK
disponibilny zostatok 3000 SKK

znamena za paniaze na tvojom ucte este su ale nemozes nimi disponovat. ak platba prejde bude rozdiel medzi aktualnym a disponibilnym zostatkom standardnych 200 SK.
Napísať odpoveď