Slovak Telekom - pomoc pri reklamácii služieb

O internete a sieťach, problémoch, nastaveniach...
magama
Novice
Novice

Slovak Telekom - pomoc pri reklamácii služieb

Príspevok od používateľa magama »

Potrebovala by som pomôcť s reklamáciou služieb pevného internetu - tak aby som v podstate bola úspešná pri riešení.
Popíšem problém.
Do Januára tohto roku som užívateľka služby ADSL internetu L od ST a nemala som za asi 10 rokov problém s výpadkami alebo pomalým pripojením. Zrejme "vylepšením" služieb ST sa zvýšenie ich rýchlosti prejavilo tak, že mne sa ako užívateľovi internet výrazne spomalil a vypadával úplne. Začala som to riešiť až po viac ako mesiaci, tým, že som nahlásila poruchu a prvé vyjadrenie od nich bolo také, že chyba je na mojej strane a mám si skontrolovať router :twisted: , u nich všetko v poriadku. Za dva dni som nahlásila poruchu znovu, s tým že mi prišlo vyjadrenie sms v znení že mi nevedia poskytovať službu v mojom zvolenom programe Magio Internet L ADSL v dostatočnej kvalite a jednostrane pristúpili k zmene programu na nižší aby zabezpečili "dostatočnú" kvalitu poskytovanej služby. :smt098 Absolútne technik na poruchovej linke odignoroval moje argumenty, že ako je to možné že doteraz mi ich rýchlosť 4 Mbit/s stačila a zrazu nie je technicky možné mi ju zabezpečiť. Ale ako "novému" zákazníkovi (oklamala som ich v čísle domu a nahlásila som "volný" rodinný dom oproti našemu, čo nemá pevný internet) mi ponúkali 8 Mbit/s pripojenie - teda Lkový ADSL internet. Ale mne ako starému zákazníkovi nevedia zabezpečiť ani doterajšiu kvalitu spojenia. Ak je teda "vzduchový" kábel nepostačujúci, prečo mi ho nechcú vymeniť (argumentácia - že ST neinvestuj do súčasných vybudovaných infraštuktúr) podotýkam, že slp máme na hranici nášho pozemku a kábel o dlžke 5 m ide zo stlpu. A to v tomto roku idu zaviesť technologiu VDSL do obce a náš dom je asi 50 m od ústredne a to ma pred pol rokom ubezpečovali, že v prípade žiadosti mi zmenia technologiu na VDSL bez problémov.
Podľa môjho názoru prešvihli technickú kapacitu ústredne rozpredaním liniek Orangu a nakoľko Orange má zmluvne garantované minimálnu rýchlosť pripojenia aj nových aj starých klientov "ubrali" tam kde ich to nepáli na svojom stabilnom starom vlastnom klientovi - teda mne :D....cítim sa zneužitá a oklamaná :D :D :D
A mám možnosť formou reklamácie odstúpiť od zmluvy ktorou som ešte viazaná na viac ako rok. Ako hovorím, bola som príliš dlho spokojná aby som sa z tohto zväzku len tak bez slz vymanila, hlavne aj kôli tomu že alternatívne rádiové pripojenie má vysoké zriadovacie náklady ktoré by som musela jednorazovo zaplatiť :D...tak ako naformulovať svoju reklamáciu aby som docielila to čo chcem : kvalitné pripojenie ako som mala - s výmenou "kábla" (nech ho už mám aj na VDSL pripravený) prípadne čo mi poradíte aké argumenty použiť nech s sa o starého zákazníka lepšie starajú.

ďakujem za rady .
Napísať odpoveď