Potrebovala by som pomôcť s reklamáciou služieb pevného internetu - tak aby som v podstate bola úspešná pri riešení.
Popíšem problém.
Do Januára tohto roku som užívateľka služby ADSL internetu L od ST a nemala som za asi 10 rokov problém s výpadkami alebo pomalým pripojením. Zrejme "vylepšením" služieb ST sa zvýšenie ich rýchlosti prejavilo tak, že mne sa ako užívateľovi internet výrazne spomalil a vypadával úplne. Začala som to riešiť až po viac ako mesiaci, tým, že som nahlásila poruchu a prvé vyjadrenie od nich bolo také, že chyba je na mojej strane a mám si skontrolovať router

, u nich všetko v poriadku. Za dva dni som nahlásila poruchu znovu, s tým že mi prišlo vyjadrenie sms v znení že mi nevedia poskytovať službu v mojom zvolenom programe Magio Internet L ADSL v dostatočnej kvalite a jednostrane pristúpili k zmene programu na nižší aby zabezpečili "dostatočnú" kvalitu poskytovanej služby.

Absolútne technik na poruchovej linke odignoroval moje argumenty, že ako je to možné že doteraz mi ich rýchlosť 4 Mbit/s stačila a zrazu nie je technicky možné mi ju zabezpečiť. Ale ako "novému" zákazníkovi (oklamala som ich v čísle domu a nahlásila som "volný" rodinný dom oproti našemu, čo nemá pevný internet) mi ponúkali 8 Mbit/s pripojenie - teda Lkový ADSL internet. Ale mne ako starému zákazníkovi nevedia zabezpečiť ani doterajšiu kvalitu spojenia. Ak je teda "vzduchový" kábel nepostačujúci, prečo mi ho nechcú vymeniť (argumentácia - že ST neinvestuj do súčasných vybudovaných infraštuktúr) podotýkam, že slp máme na hranici nášho pozemku a kábel o dlžke 5 m ide zo stlpu. A to v tomto roku idu zaviesť technologiu VDSL do obce a náš dom je asi 50 m od ústredne a to ma pred pol rokom ubezpečovali, že v prípade žiadosti mi zmenia technologiu na VDSL bez problémov.
Podľa môjho názoru prešvihli technickú kapacitu ústredne rozpredaním liniek Orangu a nakoľko Orange má zmluvne garantované minimálnu rýchlosť pripojenia aj nových aj starých klientov "ubrali" tam kde ich to nepáli na svojom stabilnom starom vlastnom klientovi - teda mne

....cítim sa zneužitá a oklamaná

A mám možnosť formou reklamácie odstúpiť od zmluvy ktorou som ešte viazaná na viac ako rok. Ako hovorím, bola som príliš dlho spokojná aby som sa z tohto zväzku len tak bez slz vymanila, hlavne aj kôli tomu že alternatívne rádiové pripojenie má vysoké zriadovacie náklady ktoré by som musela jednorazovo zaplatiť

...tak ako naformulovať svoju reklamáciu aby som docielila to čo chcem : kvalitné pripojenie ako som mala - s výmenou "kábla" (nech ho už mám aj na VDSL pripravený) prípadne čo mi poradíte aké argumenty použiť nech s sa o starého zákazníka lepšie starajú.
ďakujem za rady .