Slovenska Policia

Témy, ktoré sa nedajú zaradiť do kategórií vyššie...

Doverujete PZ SR?

ano
105
25%
nie
216
51%
ACAB
104
24%

Celkom hlasov: 425

Merco_
Professional
Professional
Používateľov profilový obrázok

Re: Slovenska Policia

Príspevok od používateľa Merco_ »

Je trestné nosiť tričko "Antipolícia" ? :D Sorry za hlúpu otázku len ma to zaujíma.
Header
Professional
Professional

Príspevok od používateľa Header »

Trestne ani nie. Skorej by to brali ako priestupok atd..alebo by sa odhovorili nato ze tym potlacas zakladne ludske prava a slobody...nieco uz by si vymysleli :)
mi-chau
Darca
Darca

Príspevok od používateľa mi-chau »

Ako uz len "antipolicia" potlaca ludske prava a slobody??
ColdRain
Addict
Addict

Príspevok od používateľa ColdRain »

tiež rozmýšlam...je to asi to isté ako keď si dáš tričko alebo velku kerku ACAB ... všetci vedia čo to znamená, ale su to len štyri písmená nikto ti oficiálne nič nemože, ale pútaš pozornosť, aj policajtov a to v našej krajine nemusí byť vždy práve výhra...
hughito
Redeemer
Redeemer

Príspevok od používateľa hughito »

ACAB predsa znamená all cops are beautiful.
Mek
Addict
Addict
Kontaktovať používateľa:

Príspevok od používateľa Mek »

Alebo Always Carry a Bible. Kazdopadne, naco zo seba robit vola a zbytocne putat pozornost, no nie? To si clovek priam koleduje o problemy.
hughito
Redeemer
Redeemer

Ja som toho času nosil DIY modré tričko Polizei - pred to som napísal ANTI a ešte nášivku ACAB pod to. :)

Musím ho niekedy nahodiť ešte.
pitbullko
Light Star
Light Star
Bydlisko: „Keby som bol postavený pred rozhodnutie medzi zbabelosťou a násilím, zvolil by som násilie“[Gandhi]

Príspevok od používateľa pitbullko »

Nepochopím, čo chce dotyčná osoba dokázať tým, že si dá tričko ACAB alebo podobné sra*ky. Každému normálnemu človeku je to na smiech, upozorňovať na seba takýmto plytkým spôsobom.
Kto nie je policajt alebo nemá niekoho blízkeho či už priateľa alebo priamo rodinu u polície, tak to nepochopí. Nevie, čo táto práca obnáša, s čím sa stretávajú - jednoducho nevie o čom to je.
Sú to obyčajní ľudia, ktorí si chcú, čo najrýchlejšie a bez problémov odkrútiť 12-nástku a ísť domov.
Mám na mysli tých, ktorých bežne stretávame na ulici - obvoďáci, ktorí majú objekty, zásahy, kontroláky... jednoducho všetko, kde sa zomelie nejaký bordel. Nikto z nich nemá najmenšiu potrebu robiť niekomu problémy.
Títo chlapci nedávajú pokuty lebo chcú ale preto lebo musia. Ak keď ich nedajú, dostanú to "vyžrať". Nikomu z nich nie je príjemné rozdávať pokuty, či sa s niekým naťahovať.
A k "policajti zbili". Dobre vieme ako to chodí. Keď si triezvi a slušný v živote sa ťa nedotkne ani jeden z nich. Keď je niekto drzí a nevie, čo od dobroty takému nech naložia.
Preto naozaj nechápem, ako si môže niekto navliecť na seba ACAB a pod...
Merco_
Professional
Professional

Príspevok od používateľa Merco_ »

Ja len tak sa pýtam lebo mám tričko jednej kapely (Konflikt) a je tam taký nápis ale v pohode ho nosím ,len ma to zaujímalo.
moosha
Darca
Darca
Kontaktovať používateľa:

Príspevok od používateľa moosha »

Na trikach Konfiltku je napisane akurat tak "VIAC CHRÁNENÍ ZÁKONOM" ;)
hughito
Redeemer
Redeemer

pitbullko: Poslal som ti pár dôvodov, prečo NIE policajtov. Samozrejme, nájdu sa aj výnimky, ale túto otázku beriem principiálne. Policajtom by som sa určite nestal.
Prílohy
IMG.jpg
Pinhead
King
King

Príspevok od používateľa Pinhead »

Súčasný policajný systém je obdoba stredovekej rovnice.... kráľ (alebo gróf,barón etc) - dráb (pandúr, husár) - nevoľník (alebo remeselník či kupec).... Pokiaľ niekto chce políciu prístupnejšiu a bližšiu k ľuďom tak musí túto stredovekú "konštantu" vymazať a spraviť to inak..... To znamená masívna redukcia a decentralizácia štátnej polície (ktorá by sa venovala hlavne závažným kriminalistickým kauzám, diaľniciam, otázkam štátnej bezpečnosti a boju proti terorizmu- nič viac), vyprázdnený priestor naplniť policajným systémom, ktorý je bližší občanom - teda dajme tomu okresným policajným náčelníkom by bol ľuďmi volený šerif, ktorý by zodpovedal za výsledky svojej práce nie nejakému politickému šašovi zvanému "minister vnútra", ale v prvom rade občanom - voličom, ktorí by ho mohli buď nezvoliť alebo predčasne odvolať.... Zvolený náčelník by prirodzene mohol sám rozhodovať o personálnom obsadení polície v danom obvode.... Touto cestou by polícia prestala byť štátnym represívnym orgánom, a postupne by sa stala priateľom a ochrancom (k čomu by ostatne každý šerif bol tlačený, lebo v prípade nespokojnosti by bol veľmi rýchlo odvolaný a nahradený niekým schopnejším)....
ColdRain
Addict
Addict

myslím, že by bohate stačilo obsadzovať funkcie na základe schopností a zručností a nie na základe politických nominácií, viď policajné čistky po nástupe súčasnej vlády, odstavenie profi vyšetrovatelov s rozsiahlou sieťou informátorov a rokmi skúseností a nahradenie ich kancelárskymi krysami kamarátov a rodinných príslušníkov, ktorí naozaj kvalitne zvládajú vykazovať papierový zisk...
ad obchodzkari a pod, debil sa nájde všade, mňa zatial nikto nezbil ani nebuzeroval a pod

ad hughitov post: sorry ale takýto blábol som nečítal už fakt strašne dlho...najlepšie rozpustiť políciu uplne a nech vládne anarchia, nie? už len prvý bod ma dostal, policajti nikdy nepotlačovali ohlásené protestné hnutie, ale samozrejme, že keď sa AFAci zoberu, lebo leukemici si nahlásili zhromaždenie a idú im to prekaziť len tak, tak dostanú po palici, mali si to nahlásiť tiež, ako fakt toto je na smiech, už len štylistika toho je ako z piatej ľudovej...

faktom však zostáva, že súčasný policajný zbor má veľké diery, viď aj otvorený list ktorý sem dával pinhead
hughito
Redeemer
Redeemer

To nie je štylisticky na smiech, to je reakcia na tento nezmysel. Ale odhadol si to správne, MV vydáva takéto nezmysly a ešte aj štylisticky na úrovni 5. ľudovej. :wink:
Prílohy
IMG.jpg
ColdRain
Addict
Addict

zasa mi nepodstrkávaj niečo čo som nepovedal...tych devet antifizlovskych dovodov je len parafraza a prave tie body ktore nie su v podstate len opisane, ale prave volne parafrazovane a "predlzene" su tie co su dost Bckovo štylizované sice ani ostatne povodne nie su nejake prozaicke skvosty, ale fakt taketo trapne frázy ... ked nič ine už len označenie "fízl" je znakom profesionality toho plátku, ostatne očividne celej komunity, to už radšej nový čas ako takýto bullshit, fakt, zato, že je to na nejakom papiery a vydané neznamená, že to má nejaky punc pravdivosti, skor je na zaplakanie, že to vobec niekto tlačí...
pitbullko
Light Star
Light Star
Bydlisko: „Keby som bol postavený pred rozhodnutie medzi zbabelosťou a násilím, zvolil by som násilie“[Gandhi]

Pre boha hughito nebuď smiešny, skús si to prečítať... veď to je komické. To snáď ani nemyslíš vážne, čo si tu postol. Celý ten štýl písania. Ako keby to bol nejaký diabol alebo najväčšie zlo na svete. Kto to písal? To musel písať nejaký mentálne nevyzretý jedinec, ktorému nejaký vypatlaný 15 ročný kamarát s čírom povedal o skratke ACAB alebo mu našli nejakú mariuhanu alebo neviem čo. Aspoň tak mi to pripadá. Je to trápne. Už len ten nadpis "fízlové" hovorí za všetko a veľmi sa ti čudujem, že si tu niečo také prízemné postol.
Snáď si nemyslíš, že policajt nastúpi do služby a začne premýšlať komu by dal pokutu, koho by doje*al nebodaj koho by zbil... žijem v tomto prostredí - viem ako to tu chodí. Sú to obyčajní ľudia. Za to, že žijeme v banánovej republike a máme na hovno zákony oni nemôžu...
hughito
Redeemer
Redeemer

To bude tým, že ľudia, ktorí sedia poslušne na ritke a nevytŕčajú z davu sa ešte nestretli s týmto fenoménom.
ked nič ine už len označenie "fízl"
:lol: Strašné. Asi tam mali dať príslušník PČR, aby zdvihli profesionalitu.
.tych devet antifizlovskych dovodov je len parafraza a prave tie body ktore nie su v podstate len opisane, ale prave volne parafrazovane a "predlzene" su tie co su dost Bckovo štylizované sice ani ostatne povodne nie su nejake prozaicke skvosty, ale fakt taketo trapne frázy
Tie body sú presne odvodené od originálu, aj štylisticky, aj obsahovo.
To musel písať nejaký mentálne nevyzretý jedinec, ktorému nejaký vypatlaný 15 ročný kamarát s čírom povedal o skratke ACAB alebo mu našli nejakú mariuhanu alebo neviem čo.
Samozrejme, presne taký to písal. Však rozoberme si bod po bode. :wink: Je tu na to priestor.
ColdRain
Addict
Addict

ale prosímťa, zasa to neťahaj ad absurdum, označenie fízl, hraničí v češtine s pejoratívnosťou, keby napísali policajt nič by sa im nestalo, ale ako hovorím, je to len vec čo vypovedá o pisateľovi, nie je to strašné, ale má to výpovednú hodnotu, na jednej strane sa snažia byť strašne exaktný a pôsobiť veľmi až temer odborne a na druhej strane tam fláknu takéto označenie celého "problému" proste, je uplne jasne vidieť kto to písal, že je to silne zaujaté, neobjektívne a povedal by som hraničiace s populizmom, lebo to nie je nijak odvododnené, potom si to nejaký 15ročný afák prečíta a je ztoho celý mimo, lebo je tam presne to čo chce počuť o hnusnom fízlovi, ktorý mu dal pokutu lebo bol strieskaný pod obraz priamo na námestí...

tie body sú parafrázou originálu a veľmi biednou, s trochou objektivity ti musí byť jasné, že po slohovej stránke je to absolútne o ničom(nie že by obsahová mala hodnotu...) je to fakt ako snaha žiaka základnej školy strašne moc protestovať a vyčnievať z radu...

tak to rozober bod po bode, ale láskavo sem prosímťa nehoď ďalší scan lebo ak budem musieť čítať ďalšiu stranu tej hovadiny asi ma klepne
pitbullko
Light Star
Light Star

Tak hughito keď si to sem už postol tak daj sem aj názov publikácie. Ak to nie je publikácia tak meno autora článku, nech vieme teda kto to písal.
Vyzerá to byť nejaká ročenka pre násť ročných, ktorí ako píše ColdRain tam nájdu presne to, po čom ich nerozhodné očká túžia.
hughito
Redeemer
Redeemer

ColdRain: Ty asi nechápeš, že tam neišlo o komplexné a exaktné rozoberanie negatívnych stránok policajného zboru, ale len o parafrázu nezmyslu, ktoré vyprodukovalo MV v ČR. Čiže nemôžeš čakať žiadne zázraky, keď išli podľa "osnovy" a boli obmedzovaní originálom.

Celé to, čo som sem oskenoval sa pôvodne nachádzalo tu, čiže je jasné, že o žiadnu odbornosť ani exaktné analýzy nešlo. Asi je moja chyba, že som to hneď neuviedol a vy ste nabrali zlý dojem.
potom si to nejaký 15ročný afák prečíta a je ztoho celý mimo, lebo je tam presne to čo chce počuť o hnusnom fízlovi, ktorý mu dal pokutu lebo bol strieskaný pod obraz priamo na námestí...
Nech žijú stereotypy (ten o . :D 15-ročnom afákovi je jeden z top. Ešte si tam zabudol dopísať, že 15-ročný sfetovaný afák).

pitbullko: O publikácii, kde to bolo uverejnené, si môžeš prečítať tu.
Napísať odpoveď