Slovensko a blízke okolie - kam vypadnúť

O živote, snoch, životnom štýle, cestovaní...
lukas9206
Addict
Addict
Používateľov profilový obrázok

Slovensko a blízke okolie - kam vypadnúť

Príspevok od používateľa lukas9206 »

Poslednú dobu ma chytil turisticko/spoznavaci ošiaľ. Vždy keď mám aspoň deň voľna, tak ma to ťahá niekde kde som ešte nebol. Pred týždňom som sa bol okúpať v lome v Beňatine. Tento týždeň mi vyšli dva dni voľna, a chcem poradiť kam by som tieto dni mohol ísť a niečo zaujímavé a nové spoznať. Jeden tip je žeby sa išlo do aquaparku v Serešpataky, či ako sa to píše. Druhý tip je navštíviť naše hlavné mesto, keďže som tam ešte nikdy nebol.
Ak viete o niečom zaujímavom co stoji zato navštíviť, tak dajte vedieť.
Mek
Addict
Addict
Kontaktovať používateľa:

Re: Slovensko a blízke okolie - kam vypadnúť

Príspevok od používateľa Mek »

Mas rad aj kopceky? Odporucal by som Malu Fatru a jej najvyssi vrchol Velky Krivan (daco pod 1700m ma). Je odtial paradny vyhlad a keby sa ti nechcelo slapat hore, z Vratnej doliny ide lanovka. A k nej bus zo Ziliny cez Terchovu, takze aj spojenie je dobre.
heker
Redeemer
Redeemer

Príspevok od používateľa heker »

Tatry, Mala a Velka Fatra, Zakopane v Polsku.
twardykamen
Medium Professional
Medium Professional

Príspevok od používateľa twardykamen »

nase hlavne mesto vynechaj ak nechces byt sklamany.To uz radsej madarske hlavne mesto,alebo lepsie rakuske hlavne mesto.Popripade potulky str.Slovenskom Kremnica,Stiavnica,zamok Svaty Anton(vsetko relativne blizko seba).vychod :Mozes navstivit Betliar,nejaku jaskynu(je ich tam vela pokope) humenne skanzem,muzeum atd atd.
Andi_Cibula
Addict
Addict
Kontaktovať používateľa:

Príspevok od používateľa Andi_Cibula »

Krasnohorska jaskyna, perfektny zazitok. Ziadne chodniky, ziadne osvetlenie. Iba so sprievodcvom v kombineze a banickym lampasom.
Bagandze nepoziciavaju. :)
jackb
Redeemer
Redeemer

Príspevok od používateľa jackb »

aj Jaskyna mrtvych netopierov je tak (pod Dumbierom) a Stanisovska v Janskej doline (na Liptove)
zelovoc
Darca
Darca
Bydlisko: Nikto nikomu nie je taký zaviazaný, ako opice Darvinovi.
Kontaktovať používateľa:

Príspevok od používateľa zelovoc »

chcel som ti odporucit kupalisko Makovica, ale kedze si z Bardejova, tak to poznas. A co tak vylet do Krakowa? nieje to daleko, je tam pekne, pivo je vyborne, jedlo lacne.

Do Budapesti moc neodporucam alebo len s niekym kto to tam dobre pozna, ale odporucam tam zajst v case pivneho festivalu Fozde fest. Ten sa tusim kona stale 2x do roka, v maji a v septembri. Pripadne do Brna, viem ti odporucit par podnikov kde sa paradne najes alebo napijes fajneho piva.
jackb
Redeemer
Redeemer

Príspevok od používateľa jackb »

rumunska Oradea. z BJ azda este blizisie ako Budapest. krasne mesto, mili ludia, lacne a dobre jedlo, dobre pivko
a za cely cas v Transilvanii nam nikto neukradol auto, ani veci... v Oradeii nam este miestna pani nahadzala parkovne na cely den aj ked sme chceli len na hodku. a prachy spat nechcela...
twardykamen
Medium Professional
Medium Professional

Mierna inspiracia pre budapest
Rad tam chodievam.je to tam lacne a celkom pekne.Ak mas rad mesta.A nechapem preco by si tam mal ist len s niekym kto to pozna.mesto sa da zvladnut bez problemov systemom mestkej dopravy a metrom.vsetko je relativne pokope a prehladne.Ubytko zozenies aj za 30e hotel 3* s ranajkami nedaleko centra.najes sa ako na svk.Jedlo +alkohol v obchode nakupis lacnejsie.a ak chce ist nakupovat saty tak ma daleko vacsie moznosti.ajked ceny satstva nie su nejak vyhodne oproti svk.Ak chces relax je tam velke mnozstvo kupelov.(lacnejsie nez svk).
lukas9206
Addict
Addict

Mek napísal:Mas rad aj kopceky? Odporucal by som Malu Fatru a jej najvyssi vrchol Velky Krivan (daco pod 1700m ma). Je odtial paradny vyhlad a keby sa ti nechcelo slapat hore, z Vratnej doliny ide lanovka. A k nej bus zo Ziliny cez Terchovu, takze aj spojenie je dobre.
Samozrejme môžu byť aj kopečky. Určite sa tam pôjdem pozrieť keď bude pekné počasie. Minulý rok som prešiel krížom krážom Slovenský raj a veľmi sa mi to páčilo.
Andi_Cibula napísal:Krasnohorska jaskyna, perfektny zazitok. Ziadne chodniky, ziadne osvetlenie. Iba so sprievodcvom v kombineze a banickym lampasom.
Bagandze nepoziciavaju. :)
Diky za tip. Na jaskyne som akosi pozabudol. Túto som už videl niekedy dávnejšie v televízií a určite tam zavítam ;)
zelovoc napísal:chcel som ti odporucit kupalisko Makovica, ale kedze si z Bardejova, tak to poznas. A co tak vylet do Krakowa? nieje to daleko, je tam pekne, pivo je vyborne, jedlo lacne.

Do Budapesti moc neodporucam alebo len s niekym kto to tam dobre pozna, ale odporucam tam zajst v case pivneho festivalu Fozde fest. Ten sa tusim kona stale 2x do roka, v maji a v septembri. Pripadne do Brna, viem ti odporucit par podnikov kde sa paradne najes alebo napijes fajneho piva.
Makovicu poznám. Pekné dievčatá a neskutočné studená voda :lol: Na Domašu to máme necelú hodinku autom, takže keď je pekné tak sa idem skôr tam ako na Makovicu.

Budapešťou som dva krát prechádzal a dva krát som sa tam stratil :D
jackb napísal:rumunska Oradea. z BJ azda este blizisie ako Budapest. krasne mesto, mili ludia, lacne a dobre jedlo, dobre pivko
a za cely cas v Transilvanii nam nikto neukradol auto, ani veci... v Oradeii nam este miestna pani nahadzala parkovne na cely den aj ked sme chceli len na hodku. a prachy spat nechcela...
Oradeou som tiež prechádzal no nezastavil som tam ani raz. Pri ďalšom prejazde to asi spravím. Chystám sa do Bulharska autom, a cestou sa zastaviť na Draculovom hrade. Ale to je ešte mesiac dva, keď sa pôjde takže do vtedy určite nejakú trasu naplánujem.

Zatiaľ diky za tipy.
lukas9206
Addict
Addict

Od posledného prispevku tu som prešiel krasnohorsku jaskyňu, Fatru, Tatry, Krakov, Budapešť a nejaké mestečka a dedinky na Slovensku.

Trebalo by to tu troška oživiť a dať nejaké ďalšie nápady kam sa pozrieť. Momentálne chcem ísť niekde aspoň na tri dni s priateľkou, možno aj s nejakými kamarátmi si oddýchnuť, no nemalo by to byť wellnes ani nič spojené z kúpaním. Napadá vás niečo?
zelovoc
Darca
Darca
Bydlisko: Nikto nikomu nie je taký zaviazaný, ako opice Darvinovi.
Kontaktovať používateľa:

Príspevok od používateľa zelovoc »

lukas9206 napísal:Od posledného prispevku tu som prešiel krasnohorsku jaskyňu, Fatru, Tatry, Krakov, Budapešť a nejaké mestečka a dedinky na Slovensku.

Trebalo by to tu troška oživiť a dať nejaké ďalšie nápady kam sa pozrieť. Momentálne chcem ísť niekde aspoň na tri dni s priateľkou, možno aj s nejakými kamarátmi si oddýchnuť, no nemalo by to byť wellnes ani nič spojené z kúpaním. Napadá vás niečo?
no kedze na to citaju aj iny ludia tak na kupanie by som odporucil Sninske rybniky, nadherne je tam.

Pokial nechces nic s kupanim, co tak zajst niekam na huby? alebo do Turne nad Bodvou na hrad a potom do Zadielu, 17-18 Jula Strekovsky festival vina http://strekovin.sk/ tento rok to uz hadam stihnem, tak isto kazdy rok je v Roznavskom pivovare Kaltenecker pivny festival, je tam fakt dobre pivo z celeho SVK plus paradne tam varia, kolienka su vzdy vyzrate uz poobede, mozes pozriet aj ich pivovar. 11-12.9 http://bandzone.cz/koncert/376453-rozna ... y-festival extremne pohodova akcia, odporucam sa prihlasit na pivne sutaze, aspon v rychlom piti piva, ked uz pre nic ine, liter piva zdarma a ked vyhras tak dalsi liter v pet flaske.

Orava Dolny Kubin, rodinny penzion Villa Hellia, nadherne prostredie na vylety do okolia.

alebo si pozri nieco na mapach do 50-60 km a vyjdi tam na bikeu na vikend.
twardykamen
Medium Professional
Medium Professional

lukas9206
Addict
Addict

Od piatka mám 5 dní voľna a malo sa ísť na výlet do Talianska, ale nevyšlo. Tak teraz rozmýšľame nad nejakou chatou, možno niekde pri vode. Bol som včera na Domaši a voda nebola moc na kúpanie, ale dalo sa to prežiť. Cez víkend hlásia horúčavy keď dobre pozerám čiže by nebolo od veci ísť k vode. Viete o nejakej peknej ale zase nie veľmi luxusnej chate, stačia nám postele možno mala kuchynka, niekde pri vode? Mali by sme byť cca 6 ľudí.
dako77
Expert
Expert
Kontaktovať používateľa:

Príspevok od používateľa dako77 »

lukas, mne teraz napadlo - kedysi sme boli na Liptove - v týchto chalupách - http://www.vikendovechalupy.sk/chaty-v- ... m-trnovci/ - Je to aj kúsok chodze od vody, Liptovská Mara, prípadne aquapark Tatralandia je za rohom hneď a neviem , či aj nejaku zlavu sme nemali z tých chát...
A je tam tiež vela vecí, kam sa dá ísť pozrieť na okolí - tí správcovia nám vedeli dosť dobre dať na výber, a celkom pekný výlet to bolo :) A perfektná chalupa a mysím, že teraz je tam aj možnosť raňajok alebo takej nejakej penzie... :)
piton
King
King

Príspevok od používateľa piton »

Sarospatak je nic moc, ale blizko, ked chces dobry aquapark v madarsku (od KE cca 2 hodky cesty), skus nyiregyhazu, hned vedla kupaliska aj celkom pekna zoo.
aacid
Hardcore addict
Hardcore addict

Príspevok od používateľa aacid »

lukas9206 napísal: Oradeou som tiež prechádzal no nezastavil som tam ani raz. Pri ďalšom prejazde to asi spravím. Chystám sa do Bulharska autom, a cestou sa zastaviť na Draculovom hrade. Ale to je ešte mesiac dva, keď sa pôjde takže do vtedy určite nejakú trasu naplánujem.
doporucujem drakulov hrad vynechat. neni tam nic zaujimave, cestou tam sme videli x podobnych hradov, je to dost malicke a nicim to nevynika nad slovenskymi hradmi. az na to ze u nas by sa to nazyvalo kastielik alebo zamok, hrad to urcite nie je :)

oradea nie je nic extra, akoze par ludi nam hovorilo ze sa jej mame oblukom vyhnut, ze je to hroza, to nebola pravda, ale tiez mi to neprislo nicim vynimocne mesto. cluj bol podstatne lepsi. isli sme tam hlavne kvoli "najstrasidelnejsiemu lesu na svete", co bolo teda velke sklamanie, spoiler alert, je to obycajny les kam chodia cluj-ania v sobotu na pikniky. ale mesto bolo pekne, aj pamiatky fajn aj baby fajn :) (fakt tam bolo mrte peknych bab)
este sme boli v solnej bani prerobenej na zabavny park, co bol trosku oje*, zabavny park znamena pingpongove stoly a bowlingova draha... ale celkovo ta bana bola dost surrealne miesto. no a v military parku, co bola tiez sranda.

co fakt doporucujem v rumunsku je ist cez transfagarasan, je to krasna cesta cez pohorie a ak vam vyjde pocasie, tak je odtial krasny vyhlad a tiez je to zazitok soferovat.
Pilifo
Hardcore addict
Hardcore addict
Kontaktovať používateľa:

Príspevok od používateľa Pilifo »

janka, no neviem, či máš okrem Slovenska prejdené aj iné európske krajiny. Netvrdím, že Slovensko je škaredé, máme tu veľa pekných prírodných krás, ale mestá sú tu v porovnaní so západnou Európou dosť slabota. Ja som sa osobne oveľa lepšie cítil pri prechádzaní mini miest v Nemecku, Rakúsku a Švajčiarsku ako v Bratislave alebo inde, hlavne čo sa týka čistoty ulíc. Nikde tam nevidíš taký bordel ako u nás na staniciach alebo kdekoľvek inde mimo možno najväčšieho centra.
guess.whoo
Redeemer
Redeemer
Kontaktovať používateľa:

Príspevok od používateľa guess.whoo »

janka je zrejme z dediny alebo mensieho mesta a bola unesena prvou navstevou Bratislavy :D netvrdim, ze ten vyhlad na nabrezi je zly alebo ze sa tam neda posediet, ale urcite by som si nevedel spravit program na viac ako den co sa o takej Viedni, Budapesti a pod. povedat neda
aacid
Hardcore addict
Hardcore addict

Príspevok od používateľa aacid »

tak ale samozrejem aj vieden aj budapest su ovela vacsie mesta nez bratislava. vo vacsom meste je toho viac na pozeranie.

bratislava je fajn mesto a je tu vela co pozerat, nie iba hrad a dom svateho martina. ale je pravda ze ked prijde niekto zo zahranicia a my mu mame robit program, tak tiez tu bratislavu mame rychlo za sebou :)
Napísať odpoveď