Sluchadla a zvukova karta do 120 €

Ak plánujete kúpu HW, SW, elektroniky..., tak si skúste nechať poradiť...
songuku
Amateur
Amateur
Kontaktovať používateľa:

Sluchadla a zvukova karta do 120 €

Príspevok od používateľa songuku »

Nazdar,

Potreboval by som radu so zvukovou strankou mojho PC. Chcem skombinovat zvukovy kartu a sluchadla, vcom najrozumnejsom pomere do tych 120-130€.
-sluchadla by som vyuzil len pri pc na pocuvanie hudby a hranie hier
-chcem ich okolo usi(nech netlacia), najlepsie uzavrete, polootvorene

Zatial som rozmyslal nad: zvukovka - http://www.alza.sk/zvukovy-usb-modul-as ... d96127.htm

Sluchadla - http://www.hifisluchadla.sk/sluchadla/e ... ser-HD-419
http://www.hifisluchadla.sk/sluchadla/e ... a-ATH-T300

Dakujem
Ryan Giggs
VIP
VIP
Používateľov profilový obrázok

Re: Sluchadla a zvukova karta do 120 €

Príspevok od používateľa Ryan Giggs »

Ten rozpočet je dosť obmedzeny na obidve položky. Rozumnejšie by bolo za ten rozpočet kupiť sluchadla a neskôr našporiť na nejaky DAC/AMP. Takto to bude o zlej zvukovke, a o slabšich sluchadlach. Vždy je lepšie pripojiť lepšie sluchadla hoci aj k integrovanej ako priemerne k tomu Asusu. To je jedna vec. Druha je ta, že zvukovky maju mizerny vystup na sluchadla, oproti integrovanej si veľmi nepolepšiš. Ak tu zvukovku chceš kvôli sluchadlam, nema to žiaden zmysel. Ak už niečo, tak toto: http://www.hifisluchadla.sk/sluchadla/e ... 6-FiiO-E10. Dostaneš z toho podstatne lepši zvuk ako z 99,9% zvukoviek. Len pri 130€ ti už na sluchadla veľa nezvyši.

Aj tak by som však odporučal kupiť poriadne sluchadla a ten DAC/AMP niekedy v buducnosti. Bude to mať väčši zmysel ako tato kombinacia. Resp. navyšiť rozpočet.
songuku
Amateur
Amateur
Kontaktovať používateľa:

Fuha no tak vidim, ze sa vyznas a ano tu zvukovku som volil na sluchadla :D . Povedzme, ze ten dac kupim neskor. Ake sluchadla by si mi odporucil?
Rob3Rt0
Medium Expert
Medium Expert

Príspevok od používateľa Rob3Rt0 »

Vyuzijem tuto temu, ale je to v podstate k veci
Objednal som K242HD, ale mam tu len Xonar DS co asi stacit nebude, najlepsie by bol len nejaky amp do 60-80€ ale vsetko je to spolu s dac-om, teda kupit ten E10 a xonar obist alebo je nejake ine riesenie do max. 80€?
Michaelo
Hardcore addict
Hardcore addict
Kontaktovať používateľa:

Príspevok od používateľa Michaelo »

Ja mám doma toto a som spokojný ;)
http://www.alza.sk/zvukova-karta-creati ... d87412.htm

Zvuk je naozaj omnoho lepší (zvýšila sa hlasitosť a to o dosť a aj kvalita).
mr.joda
Light Star
Light Star

Príspevok od používateľa mr.joda »

odporúčam to Fiio alebo nasporit na NuForce uDAC MKII , alebo to vyriešiť creative Xfi USB pro (povedzme ) a kúpiť nejaký sluchatkáč, napríklad headamp od BvAudio, to je vysoká kvalita
sluchadlá- hlavne sledovať veľa recenzií a všetky dostupné skúsenosti s nimi , niekedy je to výber na týždne až mesiace kým sa človek rozhodne pre to najlepšie riešenie
Ryan Giggs
VIP
VIP

Rob3Rt0 napísal:Vyuzijem tuto temu, ale je to v podstate k veci
Objednal som K242HD, ale mam tu len Xonar DS co asi stacit nebude, najlepsie by bol len nejaky amp do 60-80€ ale vsetko je to spolu s dac-om, teda kupit ten E10 a xonar obist alebo je nejake ine riesenie do max. 80€?
Tie sluchadla by si zaslužili niečo lepšie ako je to Fiio E10. Za tu cenu veľa lepšieho neporiešiš. U nas určite nič, jedine zvonku, aj to len ak budeš hľadať. A je tam riziko dph a cla, takže to nakoniec lepšie vyjsť nemusi.
Veľa samostatnych zosilovačov v tejto cene nie je a tie čo su, nejak extra lepšie ako DAC/AMP (napr. ako to Fiio) nebudu. Najbližši cenovo priateľny (ale veľmi dobry) je asi slovensky BV Audio Headamp (140€). Aj tak by ho ale brzdil ten Xonar. Takže radšej DAC.

Do 80€ bude asi ta E10 najlepšie riešenie. Drahši (ale dosť lepši) potom Audinst: http://www.k24.sk/search/sk/run/showPro ... ategory/1/. Ten nakrmi (vykonovo aj kvalitativne) K242 s veľkou rezervou. Alebo činsky Zero DAC (zvonku), ten sa da vytuniť na veľmi slušny stroj, to je ale skôr pre niekoho kto rad bastli.
songuku napísal:Fuha no tak vidim, ze sa vyznas a ano tu zvukovku som volil na sluchadla :D . Povedzme, ze ten dac kupim neskor. Ake sluchadla by si mi odporucil?
Napr. aj tie čo ma kolega vyššie. AKG K 242 HD, resp. vyhodnejšie riešenie AKG K240 MkII. Zvukovo to iste, je tam iny dizajn (farba), K240 maju naviac odpojiiteľny kabel (2 su v baleni) a maju v baleni aj 2 pary naušnikov (koženkove aj velurove). Su ale polootvorene, takže nejaky zvuk von unika.
Alternativy uzavrete AKG K 271 MkII/K 272 HD, Beyerdynamic DT 770 Pro (tie mam okrem ineho aj ja), Shure SRH840. Z lacnejšich polootvorene AKG K540, uzavrete Audio-Technica ATH-T500, Shure SRH440, SENNHEISER HD 448/449.

Alebo si kup Beatsy, budeš COOL a IN. :D (to len tak OT)
mr.joda napísal:odporúčam to Fiio alebo nasporit na NuForce uDAC MKII
uDacom si oproti E10 nepolepši, zbytočne by priplacal. To už potom ten Audinst, ktory je podstatne vykonnejši. A daju sa tam meniť švaby, takže sa da aj trochu upgradovať kvalita zvuku.
songuku
Amateur
Amateur
Kontaktovať používateľa:

Poprezeral som a rozhodol som sa pre tie AKG K540. Maju velurove nausniky aj dizajn je fajn. Ten hifisluchadla.sk je v poho obchod? Diky moc
ArAsHiD
Professional
Professional

Príspevok od používateľa ArAsHiD »

Hej...je seriozny.
Ryan Giggs
VIP
VIP

hifisluchadla je dobry obchod. Obavy mat nemusis.
CheZteR
Redeemer
Redeemer

Príspevok od používateľa CheZteR »

caute, chcel by som si na pc vychutnavat hudbu v trochu lepsie kvalite, nie ze by teraz nebola dobra, s repro som nadmieru spokojny, mam log. Z-4, ale mam pocit ze by sa zo zvukovkou dalo nieco urobit...velmi nerad vrazam do pc € tak by som bol rad ak by sa to zachovalo v tomto duchu :)
mam tuto dosku
http://www.gigabyte.com/products/produc ... id=2746#sp (a obycajnu klasicku zvukovku na nej)
Ryan Giggs
VIP
VIP

Nie som si isty ci pri takychto lowend repro ma nejaky zmysel upgradovat zdroj. Hlavne ak nechces platit vela. Ten rozdiel vo zvuku nebude nijak vyrazny ak vobec nejaky. Skor nie. Ale ked uz, plati to co vyssie, kvalitativne je lepsou volbou nejaky externy dac.
CheZteR
Redeemer
Redeemer

Príspevok od používateľa CheZteR »

hudbu pocuvam aj na akg 430, myslis ze ani tak by to nemalo zmysel?
Ryan Giggs
VIP
VIP

Pri sluchadlach to ma väčši zmysel, a keď K430 nie su nejako extra špičkove sluchadla. Čim lepšie repro/sluchadla, tym väčši rozdiel a teda aj zmysel takej investicie.
songuku
Amateur
Amateur
Kontaktovať používateľa:

Nechcem nieco pokazit, tak sa pytam ci tam mam nastavit tu najvyssiu uroven reprodukcie.
Prílohy
adasdadasdvv.jpg
Ryan Giggs
VIP
VIP

Pokiaľ maš nejake 24 bitove nahravky tak najvyššiu. Pokiaľ len bežne CD, flac či mp3, tak stači to čo je tam zvyraznene. Pokaziť tam nemaš čo, keby to nehralo, vyberieš inu možnosť. Ja tam mam tu najvyššiu možnosť.

Inak čo zvuk?
songuku
Amateur
Amateur
Kontaktovať používateľa:

Pre mna to je vcelku velky skok v kvalite zvuku. Mal som predtym 15€ philipsi :D . Najviac sa paci ako ta hudba ako keby dostala stavu plus pocujem zvuky, ktore som doposial nepocul. Som spokojny :)
Rob3Rt0
Medium Expert
Medium Expert

hraju za tu cenu fajn, urcite neurazia, ale neprislo mi to nejake uchvatne
nevsimol som si ze ich beries... ale vlastne sa ti to nemusi stat, u mna to mohlo byt aj chybnym kusom, kazdopadne.. velmi opatrne s nimi :wink: (dolamal sa mi cely hlavovy most.. postupne na dvoch miestach, rovnaky je pouzity aj u K520 za 50€, cize asi to naozaj ziadna slava nebude) -> pouzivane iba pri pc! :|

som len zvedavy ako sa zachova 242HD+FiiO E10 co sa tyka zvuku.. konstrukcia by uz nemala sklamat
Ryan Giggs
VIP
VIP

To zalezi na tom, na com si ich pocuval. Pokial len na nejakej integrovanej alebo mp3 tak jasne ze neohuria.
242 hd su samozrejme ina liga. Ta konstrukcia vsak nie je ziadne terno. Most sa sice nezlomi kedze su to ocelove pruziny, ale praskaju tam musle. Holt lacny plast. Samozrejme neznamena to, ze sa nutne musia aj tvoje, ale stava sa to.
Rob3Rt0
Medium Expert
Medium Expert

no oni velmi narocne na zdroj nie su, medzi xonarom DS (ktory by mal ako tak postacovat) a notebookom az taky velky rozdiel nebol... skusal som ich aj v telefone a pocuvat sa to dalo

viem ze 240mkII sa lamu, 242 su rovnake ale predsa len som ich nikde nevidel "rozbite" narozdiel od 240mkII, velka skoda, ze uz niesu made in austria
druhy kandidat boli senny 558 a u tych sa tiez asi velmi nepokrocilo od predchadzajucej lamajucej generacie (okrem toho ze su predrazene) takze nebolo o com
Napísať odpoveď