Slúchadlá cca 200 eur
-
Ryan Giggs
VIP
Re: Slúchadlá cca 200 eur
U spuntov to nijako inak nie je. Ked pocujes pri velkych, budes aj u spuntov. To sa nelisi nijako. Uz si skusal, HD 650?
Nie nie
Icon mam stále zabalený, lebo som sa dohodol s tým týpkom z hifi sluchadiel že si ich najpr zapožičám na skúšku, len má ich niekto na dlhšiu dobu prenajaté ...
Lebo ked to zoberiem od Otca, vrátiť ich nemôžem... ale z iconom porty hrajú lepšie
si pán Ryan
Lebo ked to zoberiem od Otca, vrátiť ich nemôžem... ale z iconom porty hrajú lepšie
Dnes mi prišil mail od paypalu, kde upozorňujú na nejaké výhodné nákupy. Objavil som tam tieto slúchadlá:
http://www.marshallheadphones.com/product/major
Čo si o nich myslíte ? Za tú cenu 99€ mi to nepríde ale až tak hrozné, ... myslíte že skôr tam platím za názov, alebo naozaj za kvalitu ?
http://www.marshallheadphones.com/product/major
Čo si o nich myslíte ? Za tú cenu 99€ mi to nepríde ale až tak hrozné, ... myslíte že skôr tam platím za názov, alebo naozaj za kvalitu ?
-
Ryan Giggs
VIP
99€? To je odporučana cena, ktora je vysoka. http://sk.sluchatka.net/133-marshall-major/
Každopadne o Marshalloch tu reč bola, konštrukcia je kvalitna, ale su to dizajnovky. Zvuk je na urovni KPP či Sennheiser PX100, teda sluchadiel za polovicu. Napr. take AKG K 450 za rovnaku cenu hraju podstatne lepšie.
Je to podobne ako s Beats-ami. Zvuk zly nie je, ale za tu cenu nestoji. To su fashion sluchadla o dizajne a imidži, nie o zvuku.
Každopadne o Marshalloch tu reč bola, konštrukcia je kvalitna, ale su to dizajnovky. Zvuk je na urovni KPP či Sennheiser PX100, teda sluchadiel za polovicu. Napr. take AKG K 450 za rovnaku cenu hraju podstatne lepšie.
Je to podobne ako s Beats-ami. Zvuk zly nie je, ale za tu cenu nestoji. To su fashion sluchadla o dizajne a imidži, nie o zvuku.
Pripojim sa sem, tem o sluchadlach je tu uz velmi vela. Chcel by som kupit mozno dvoje sluchadiel. Jedny co budu nahradou za Koss Porta Pro, ktore mam teraz. Pozivane budu v Mhd, pri cestovani.
Druhe by mohli byt drahsie, asi otvorene. Tiez mam rad bassy, Porta Pro je trocha moc.
Moj problem spociva v tom, ze casto cestujem a cim menej toho so sebou beriem tym lepsie
.
Sluchadla cislo 2 by som teoreticky mohol nechavat doma, ale to by som si ich uzil len cca 2x do mesiaca...
Druhe by mohli byt drahsie, asi otvorene. Tiez mam rad bassy, Porta Pro je trocha moc.
Moj problem spociva v tom, ze casto cestujem a cim menej toho so sebou beriem tym lepsie
Sluchadla cislo 2 by som teoreticky mohol nechavat doma, ale to by som si ich uzil len cca 2x do mesiaca...
-
Ryan Giggs
VIP
Ešte keby si to skusil rozviesť, tak sa aj k nejakym modelom dopracujeme. Cenovy limit sluchadiel A a B? tie do mhd maju byť s hlavovym mostom, alebo môžu byť špunty? Preferovana hudba?
Cenovemu limitu som sa chcel vyhnut (s peniazmi nemam problem, ale nechce sa mi platit zbytocne za nieco co nevyuzijem), skor by som bral nieco ako pomer cena/vykon. Nieco ako nehadzte perly sviniamRyan Giggs napísal:Ešte keby si to skusil rozviesť, tak sa aj k nejakym modelom dopracujeme. Cenovy limit sluchadiel A a B? tie do mhd maju byť s hlavovym mostom, alebo môžu byť špunty? Preferovana hudba?
Sluchadla A budu sluzit iba k mp3-prehravacu, mozno casom kupim smartfon... Spunty nechcem, mam problem s usnym mazom.
Sluchadla B ak by som ich bral so sebou na cesty, tak by som aj tak pocuval hudbu a filmy s notebooku. Cize ak k nim potrebujem dalsie veci tak sa musia zmestit do notebook tasky. Ak by som ich nechaval doma, tak bud pockam, alebo pouvazujem nad kupou nejakej domacej zostavy.
Preferovana hudba: casto pocuvam speed metal (sonata arctica, helloween, metallica, nightwish), rock (U2), oldies ale obas aj klasiku, alebo soundtrack k LotR.
-
Ryan Giggs
VIP
No len problem je ten, ze aj v tych vysokych cenovych kategoriach su veci s vybornym pomerom cena/vykon. Cize vobec netusim v akej kategorii sa pohybovat.
Pre A predpokladam tak 80-150 max. Co je asi aj tak velmi stedre ked to budem krmit mp3kami z prehravaca.
Nechcem byt ch*j, ale nedalo by sa to pre B nejak rozpisat?
Pocitam tak strop 250-300 Eur ale ak povies, ze za 400 je nieco co ma posadi do kresla, tak si mozno dam povedat
.
Ide o to, ze si nemyslim, ze budem poznat ten rozdiel. Potom by to boli vyhodene peniaze.
A by som rad objednal co najskor, na B si kludne pockam do velkej noci.
Nechcem byt ch*j, ale nedalo by sa to pre B nejak rozpisat?
Pocitam tak strop 250-300 Eur ale ak povies, ze za 400 je nieco co ma posadi do kresla, tak si mozno dam povedat
Ide o to, ze si nemyslim, ze budem poznat ten rozdiel. Potom by to boli vyhodene peniaze.
A by som rad objednal co najskor, na B si kludne pockam do velkej noci.
-
Ryan Giggs
VIP
Ad B: problem najst nieco za 200-400 eur z coho by si sadol na rit nie je. Aj rozdiel by si bezpecne poznal. Problem je ze take sluchadla uz vyzaduju aj adekvatny zbytok retazca minimalne v cene sluchadiel.
Ad A: velmi dobry pomer cena/vykon (v tejto kategorii asi najlepši) maju Audio-Technica ATH-OR7.
Ad A: velmi dobry pomer cena/vykon (v tejto kategorii asi najlepši) maju Audio-Technica ATH-OR7.
A. Vyberal si iba medzi uzavretymi alebo aj polootvorenymi?
Podla recenzi maju velmi malo basov. Vynahradi to equalizer, alebo???
B. Na nieco take som sa psychicky pripravoval
. Par rokov dozadu som bol zvukar
. Ale to bol len konicek. Ale k teme, chcelo by to mozno porozmyslat o celej zostave...
B. Na nieco take som sa psychicky pripravoval
-
Ryan Giggs
VIP
A: malo basov nemaju. Basov maju tolko, kolko mat maju. Pokial si vsak doteraz pocul len prebasovane sluchadla (co je 90% sluchadiel), tak ano zdat malo sa ti mozu. A dost zavisi aj k comu ich pripojis. Su trosku narocnejsie na zdroj a to sa prejavi aj takto na zvuku. Zvukovo im ale konkuruju az drahsie sluchadla, takze az napr. Sennheiser HD 25-1, Beyrdynamic t 50 p alebo mozes ostat na spodnej hranici u velmi oblubenych AKG K 450 (Q460).
A: moznosti je vela, bud nieco co mozes vlacit aj k notasu a co utiahne aj nejaky prenosny Dac, ktory sa do brasne od notasu zmesti, alebo nieco naozaj seriozne s diskretnym dacom a zosilom, co ale vyuzijes len doma.
A: moznosti je vela, bud nieco co mozes vlacit aj k notasu a co utiahne aj nejaky prenosny Dac, ktory sa do brasne od notasu zmesti, alebo nieco naozaj seriozne s diskretnym dacom a zosilom, co ale vyuzijes len doma.
A: Dal som objednat tie AT ATH-OR7. Len uz su v internetovych obchodoch poskromne. Uz som ich nasiel len na http://www.patro.cz/objects/1074912231.html
B: Asi to necham ako neprenosne riesenie.
B: Asi to necham ako neprenosne riesenie.
-
Ryan Giggs
VIP
No a tu je prave dôležity cenovy strop. Isť sa da k niekoľkym tisicom eur.
Neviem ci kvoli tomu nezalozim dalsiu temu, alebo by mozno bolo lepsie to riesit nejak cez skype... Prehravac CD+platne + zosik + repro + co dalsie bude potrebne, tak do 2k...
-
Ryan Giggs
VIP
Repro? nechcel si sluchadla na doma?
Čo bude potrebne zaleži na tom z čoho to planuješ prehravať. Či z PC, alebo ako pišeš CD disky či vinyly.
Čo bude potrebne zaleži na tom z čoho to planuješ prehravať. Či z PC, alebo ako pišeš CD disky či vinyly.
Hmm, nerozumiem, preco ste mu neodporucili Samson SR850. Uz na prvy pohlad vyzeraju podobne ako AKG MK240 ktore sa tu odporucali. Teraz sa daju zohnat za 25 eur. Mam ich doma a som ohromeny z ich zvukoveho prejavu za tu cenu. Ked si trochu precitate recky na nete, tak vela ludi tam pise, ze hraju lepsie, nez Audiotechnica M50, a AKG MK 240. Proste, ze prehraju vacsinu sluchatok okolo 100 eur.
Podla mna, by mu bohate stacili, ako tu uz niekto pisal. Usetrene stovky eur mohol radsej vlozit do poriadneho zosiku, alebo este lepsej zvukovky. Napriklad objednat audio-gd nfb12. Myslim si, ze tak by vytrieskal lepsi zvukovy prejav. Proste, si myslim, ze za 25 eur mohol mat sluchatka, co zahraju na 80-90% toho, co kupi za 200 eur a s jeho zvukovou znalostou, pokial nieje audiofil, rozdiel vobec nepozna.
Podla mna, by mu bohate stacili, ako tu uz niekto pisal. Usetrene stovky eur mohol radsej vlozit do poriadneho zosiku, alebo este lepsej zvukovky. Napriklad objednat audio-gd nfb12. Myslim si, ze tak by vytrieskal lepsi zvukovy prejav. Proste, si myslim, ze za 25 eur mohol mat sluchatka, co zahraju na 80-90% toho, co kupi za 200 eur a s jeho zvukovou znalostou, pokial nieje audiofil, rozdiel vobec nepozna.
-
Ryan Giggs
VIP
Vyzerat ako K 240 mozu, to je vsetko co s nimi maju spolocne. Su to prezlecene Superluxi. To ze to hra ako vacsina sluchadiel za 100 eur, ano ak do toho zahrnies vsetky sluchadla (vratane Skullcandy, Beats, Creativov atd.). Na tu cenu hraju dobre, to ano. Ale to je tak vsetko.
JJ, su to vlastne superluxi. Ak sa vymenia nausniky, kvalita este trochu porastie.
I tak si myslim, ze by mu to stacilo, ale tak ked ma niekto stovky eur navyse, pre minimalny narast kvality, ktory pravdepodobne ani nebude pocut, budiz.
Niekedy viac zavazi ta psychicka zalezitost toho "mam nieco extra dobre", a ten pocit prinasa viac, nez samotny narast kvality, viz napr. rozvazat sa na porsche po meste. 
I tak si myslim, ze by mu to stacilo, ale tak ked ma niekto stovky eur navyse, pre minimalny narast kvality, ktory pravdepodobne ani nebude pocut, budiz.
-
Ryan Giggs
VIP
Minimalny narast to určite nebude. Rozdiel tam je dosť značny. Zaleži však aj na zbytku reťazca, na čom sa počuva. Čim lepši zdroj, tym väčši rozdiel. Spokojny môže byť samozrejme aj s akymikoľvek sluchadlami za 30€. Ale prečo take kupovať, keď rozpočet ma značne vyšši a ziska aj vyššiu kvalitu?