Sluchadla do 50€

Ak plánujete kúpu HW, SW, elektroniky..., tak si skúste nechať poradiť...
icefiresr
Addict
Addict
Používateľov profilový obrázok

Sluchadla do 50€

Príspevok od používateľa icefiresr »

Potreboval by som nejake sluchadla do kanclu, nieco okolo 50€. Zhanam aj vyssiu triedu na doma, ale tam som uz viac-menej rozhodnuty (Senny HD 555 alebo 595)

Uzavrete nemusia byt, polootvorene by splnali moje potreby idealne. Doteraz som mal Koss Porty Pro, ale to uz nie je moc pre mna, kedze su prebasovane a na dlhsie pouzivanie ma z nich boli hlavicka (vec vkusu :smt006).

Takze aky by boli kandidati?

Moj favorit je AKG 514. Je nieco v tejto hladine aj od Sennu pripadne AT? Cenovo to uz neprekracujme.

Inak sa trosku bojim tej kozenky na 514-ke, ale tak v tejto cene iny material asi ani nebude.

Sluchadla budu zapojene na iPhone 4 bez AMP-u. Proste bezne nenarocne pocuvanie. Polepsim si s nimi od Portov?
Ryan Giggs
VIP
VIP

Re: Sluchadla do 50€

Príspevok od používateľa Ryan Giggs »

Na iPhone nejaky extra rozdiel čo sa kvality zvuku tyka oproti KPP nezaznamenaš, ale polepšiš si určite čo sa vyrovnanosti tyka. Zbaviš sa zahuhlanosti z tej kopy basu. K 514 je dobra voľba.
Za cca 55€ su polootvorene Bayeri DTX 710 a maju zpolovice velurove naušniky. Za niečo cez 50€ su veľmi dobre aj Shury SRH240 (študiovky). Tie budu mať najvyrovnanejši zvuk. Od AT v tejto cene jedine uzavrete ATH-T400, ktore ale hraju tiež dobre.

Na HD 555 a HD595 pozor. Je tam časty problem s praskanim plastu kde sa zasuva hlavovy most: http://www.google.sk/search?q=HD%20555% ... 24&bih=606. Časom sa tie praskliny zväčšuju a nakoniec sa to rozsype. Navyše za cenu HD 595 sa najdu aj lepšie sluchadla.
icefiresr
Addict
Addict

Príspevok od používateľa icefiresr »

Ryan Giggs vdaka, K plus. Senny som myslel spod ruky.

Takze teraz si ma postavil pred nasledujucu dilemu:
1. AKG K514
2. ATH-T400

Shury sa mi naozaj nepacia vyzorovo :( AT ma malo distributorov, celkovo ma bude stat viac ako 50€. Rozhodovanie teraz skor vystava medzi uzavretymi sluchadlami a polootvorenymi. Co by si skor odporucal? Cital som viac rovnakych nazorov, ze polootvorene su vzdy lepsie ako uzavrete, pokial naozaj nie su uzavrete nutne (napr. z dovodu rusenia okolia).
Ryan Giggs
VIP
VIP

Príspevok od používateľa Ryan Giggs »

Je sice take pravidlo, že otvorene v rovnakej cene hraju lepšie ako uzavrete, ale v konečnom dôsledku aj tak rozhoduje porovnanie konkretnych modelov. Neplati to 100%. Oba varianty maju svoje pre a proti. Je to o tom čo človek uprednostňuje.
Napísať odpoveď