Sluchadlá - Sennheiser
-
Ryan Giggs
VIP
Re: Sluchadlá - Sennheiser
Tym "na von" som samozrejme myslel aj dopravne prostriedky. Nie som totiž presvedčeny, že by bolo rozumne take sluchadla vyťahovať niekde v buse, resp. ich so sebou vlačiť. No ale proti gustu...
-
anyway
Light Star
Oukej, uznavam.
Asi som si poriadne neuvedomil ich mohutnost, tak tu myslienku zavrhnem... Tak zostanme pri tych otvorenych, je nejaky vyraznejsi rozdiel medzi HD 595 a 598 resp. oplatilo by sa investovat o 20 eur viac do 598cky? lebo vyzeraju byt pohodlnejsie
Dufam, ze ta prilis neotravuje moja prelietavost.
-
Ryan Giggs
VIP
Neotravuje. Ide predsa o to najsť čo najlepšie riešenie.
HD595 a HD598 (resp. HD555 a HD 558) su zvukovo rovnake. Rozdiel je len v dizajne (facelift). Ale ako už tu zaznelo, je lepšie ostať u HD555 a ušetriť cca 50€. Daju sa modnuť a budu hrať rovnako ako 595-ky. Oni su totiž v podstate rovnake (maju rovnake "čreva"), ale 555 maju z vnutornej strany tej mriežky nalepenu taku penu, ktora pohlcuje zvuk a hraju pre to horšie. Po odlepeni tej peny sa zvuk zlepši a budu z nich 595.
HD595 a HD598 (resp. HD555 a HD 558) su zvukovo rovnake. Rozdiel je len v dizajne (facelift). Ale ako už tu zaznelo, je lepšie ostať u HD555 a ušetriť cca 50€. Daju sa modnuť a budu hrať rovnako ako 595-ky. Oni su totiž v podstate rovnake (maju rovnake "čreva"), ale 555 maju z vnutornej strany tej mriežky nalepenu taku penu, ktora pohlcuje zvuk a hraju pre to horšie. Po odlepeni tej peny sa zvuk zlepši a budu z nich 595.
-
anyway
Light Star
Oukej, tak to zvazim. Dakujem za rady a trpezlivost... 
-
Ryan Giggs
VIP
Inak pre predstavu, praska to v mieste, kde sa nastavuje veľkosť mosta:
http://img228.imageshack.us/img228/7449/dscf4003.jpg
http://img228.imageshack.us/img228/7449/dscf4003.jpg
-
anyway
Light Star
K, diki. Predpokladam, ze tu istu chybu maju aj 558cky, ze?
-
Ryan Giggs
VIP
Ťažko povedať. Tie prišli na trh len nedavno a preto ešte nie su dostatočne otestovane majiteľmi. Takže na toto ti odpovedať neviem. Konštrukčne su na tom však rovnako, takže je predpoklad, že sa bude diať to iste.
Ak chceš mať istotu, vyber si nejake ine. Ako som pisal, nemusiš sa za každu cenu držať Sennheiseru. Ostatne, ktore som spominal vyššie hraju rovnako dobre (niektore lepšie) a su lepšie konštrukčne riešene.
Tu maš nejake recenzie, možno ti pomôžu pri vybere: http://avmania.e15.cz/velky-test-domaci ... ek/ch-1889. http://cdprehravace.wz.cz/sluchatka/zebr.htm.
Ak chceš mať istotu, vyber si nejake ine. Ako som pisal, nemusiš sa za každu cenu držať Sennheiseru. Ostatne, ktore som spominal vyššie hraju rovnako dobre (niektore lepšie) a su lepšie konštrukčne riešene.
Tu maš nejake recenzie, možno ti pomôžu pri vybere: http://avmania.e15.cz/velky-test-domaci ... ek/ch-1889. http://cdprehravace.wz.cz/sluchatka/zebr.htm.
-
anyway
Light Star
Sennheisery pouzivam od nepamäti a som s nimi velmi spokojny, doposial sa mi ziadne nepokazili, a navyse som dost konzervativny clovek, takze sa ich tak lahko nevzdam. Dakujem, pozrel som tie recenzie, anglicke uz mam okukane takmer vsetky.
Ani tu nedopadli zle, takze asi 595 alebo 598-lakaju ma hlavne preto, ze vyzeraju byt prijemnejsie.
Ani tu nedopadli zle, takze asi 595 alebo 598-lakaju ma hlavne preto, ze vyzeraju byt prijemnejsie.
-
johny541
King
- Kontaktovať používateľa:
Trošku mimo témy, ale možno ti pomôžem.
Ryan Giggs: Čo hovoríš na BeyerDynamic DT990 Pro?
Počul som na nich veľmi dobré ohlasy, zháňam slúchadlá okolo tých 150€. Momentálne mám Sennheisery HD555 a keď sa naskytnú v blízkej dobe peniažky, tak by som ich predal a kúpil tieto.
anyway: Nemal by si záujem o HD555? Je o nich starané ako v perinke, spravený mód bez jediného škrabanca + doložím aj pôvodné vankúšiky, ktoré boli na tej mriežke. No zvuk sa v nich úplne otvoril, keď som ich dal odtiaľ von, takže nie je dôvod, myslím si, ich dávať späť
Čo ušetríš na slúchadlach, môžeš vraziť prípadne do zvukovku. To je iba návrh, ak by si mal záujem 
Ryan Giggs: Čo hovoríš na BeyerDynamic DT990 Pro?
Počul som na nich veľmi dobré ohlasy, zháňam slúchadlá okolo tých 150€. Momentálne mám Sennheisery HD555 a keď sa naskytnú v blízkej dobe peniažky, tak by som ich predal a kúpil tieto.
anyway: Nemal by si záujem o HD555? Je o nich starané ako v perinke, spravený mód bez jediného škrabanca + doložím aj pôvodné vankúšiky, ktoré boli na tej mriežke. No zvuk sa v nich úplne otvoril, keď som ich dal odtiaľ von, takže nie je dôvod, myslím si, ich dávať späť
-
Ryan Giggs
VIP
O Beyeroch som už pisal vyššie. Hraju vyborne, ale potrebuju kvalitny (vykonny) zdroj, ktory ich dokaže dostatočne vybudiť. Nie su vhodne k mp3playerom, integrovanym zvukovkam a pod. Nejaky headamp alebo DAC je nutnosť. A to nie je pripad anywaya, ten to chce k prehravačom, resp. macbooku. A tie ich nedokažu ani zďaleka nakrmiť.
-
johny541
King
Ale tie Beyery chcem pre seba a prípadne by som anywayovi mohol posunúť moje HD555 ak by mal záujem i keď viem, že nové slúchadlá sú nové slúchadlá, ale nech porozmýšľa.
Pre začiatok by som ich napájal cez Asus Xonar U1 + A/V receiver Kenwood. Momentálne moje HD555 rozohrajem celkom slušne hlasno pri zvukovke (100% hlasitosť) a receiver/zosilovač (1/4). Ale to je tak maximum ako počúvam moje HD555. Čiže laicky mi vychádza, že tie Beyery by mi mohol rozohrať aj keď majú 250 ohmov. Týka sa to samozrejme iba domáceho posluchu, kedy by boli stále takto zapojené. Prípadne iba CD Player + Zosilovač bez notebooku.
Pre začiatok by som ich napájal cez Asus Xonar U1 + A/V receiver Kenwood. Momentálne moje HD555 rozohrajem celkom slušne hlasno pri zvukovke (100% hlasitosť) a receiver/zosilovač (1/4). Ale to je tak maximum ako počúvam moje HD555. Čiže laicky mi vychádza, že tie Beyery by mi mohol rozohrať aj keď majú 250 ohmov. Týka sa to samozrejme iba domáceho posluchu, kedy by boli stále takto zapojené. Prípadne iba CD Player + Zosilovač bez notebooku.
-
Ryan Giggs
VIP
Aha, v tomto zmysle pomôcť. Už rozumiem.
Teoreticky by ich to mohlo nakrmiť aj keď je to take polovične riešenie. Chcelo by to predsa len "dotiahnuť" k spokojnosti. Nejaky uDAC 2, BV Audio Headamp alebo Pro-Ject Head box, pripadne Emu 0202 či ESI Juli@ nie je nejaka veľka investicia.
Teoreticky by ich to mohlo nakrmiť aj keď je to take polovične riešenie. Chcelo by to predsa len "dotiahnuť" k spokojnosti. Nejaky uDAC 2, BV Audio Headamp alebo Pro-Ject Head box, pripadne Emu 0202 či ESI Juli@ nie je nejaka veľka investicia.
-
anyway
Light Star
johny: Kde a kedy si tie sluchadla zakupil a aku cenu si za ne predstavujes?
Ani som nevedel, ze nieco take ako externa zvukova karta existuje. Zvazujem, ze by som si nieco take zadovazil k mojmu notasu, kde je len integrovana zvukovka. Stalo by to za to?
Ani som nevedel, ze nieco take ako externa zvukova karta existuje. Zvazujem, ze by som si nieco take zadovazil k mojmu notasu, kde je len integrovana zvukovka. Stalo by to za to?
-
Ryan Giggs
VIP
Ano stalo. Oproti integrovanej určite.
-
johny541
King
Tak to by sa dokúpilo asi neskôr, pretože nie je peňazí nazvyš. Každopádne ich snáď môj zosilovač rozohrá ako tak.
Svoje HD555 som kúpil 12.5.2010. Cenovú predstavu ti pošlem v SS, aby sme neboli už trochu mimo threadu.
A áno, zvukovka určite pomôže. Je to poriadne veľký rozdiel. Mám Asus Xonar U1. Prípadne by som ti ju mohol predať s tými slúchadlami ak by si mal záujem
Ja by som si potom kúpil niečo iné najskôr. Len neviem ako je to s ovládačmi na Macbook (?) Treba pozrieť oficiálny web Asus.
Svoje HD555 som kúpil 12.5.2010. Cenovú predstavu ti pošlem v SS, aby sme neboli už trochu mimo threadu.
A áno, zvukovka určite pomôže. Je to poriadne veľký rozdiel. Mám Asus Xonar U1. Prípadne by som ti ju mohol predať s tými slúchadlami ak by si mal záujem
-
Ryan Giggs
VIP
Ide ale o to, že vybudenie nerovna sa hlasitosť. Ta je len podružna. Hrať hlasno budu. Ale vybudenie je o dostatočnom rozhybani membrany a teda o kvalite zvuku, nie o sile. Zvuk nenakrmenych sluchadiel je plochy, bez vyšok, basu, bez detailov... Nie je to zďaleka ono.johny541 napísal: Pre začiatok by som ich napájal cez Asus Xonar U1 + A/V receiver Kenwood. Momentálne moje HD555 rozohrajem celkom slušne hlasno pri zvukovke (100% hlasitosť) a receiver/zosilovač (1/4). Ale to je tak maximum ako počúvam moje HD555. Čiže laicky mi vychádza, že tie Beyery by mi mohol rozohrať aj keď majú 250 ohmov. Týka sa to samozrejme iba domáceho posluchu, kedy by boli stále takto zapojené. Prípadne iba CD Player + Zosilovač bez notebooku.
-
johny541
King
Kebyze niekde vyhrabem specifikacie zosilovaca, dalo by sa z toho vyvodit, ci to ako tak bude na tie sluchadla stacit?
//autoeditácia príspevku (26 Mar 2011, 19:58)
Radšej som to odfotil ako to je v príručke.
Obrázok sa nevošiel do prílohy a vzhľadom na to, aby bolo vidno čísla, tak som ho nechal v pôvodnej veľkosti a spravil upload na iný server.
http://img190.imageshack.us/i/dsc06503m.jpg/
//autoeditácia príspevku (26 Mar 2011, 19:58)
Radšej som to odfotil ako to je v príručke.
Obrázok sa nevošiel do prílohy a vzhľadom na to, aby bolo vidno čísla, tak som ho nechal v pôvodnej veľkosti a spravil upload na iný server.
http://img190.imageshack.us/i/dsc06503m.jpg/
-
Ryan Giggs
VIP
Dalo, ale vždy je to len v oblasti teorie. Bez posluchu ti to až tak veľa nepovie. Každopadne aj av zosilovače maju celkom schopny vykon aj na sluchatkovom vystupe. Bude to podľa mňa hrať dobre, ale samozrejme da sa to aj lepšie. Každopadne ako dočasne riešenie by to malo plne dostačovať. Skus najsť špecifikacie, alebo daj aspoň model.
-
johny541
King
Už to máš v predošlom príspevku 
-
Ryan Giggs
VIP
No, mudrejši z toho nie som. O vystupe na sluchadla tam totiž nie je nič.